pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausia Mesos Konservavimo Įranga - Rekomendacijos ir Patarimai

Su kuo susiduriama konservavimo versle

Dažniausiai nušvitimas ateina kai pradedi aiškintis ko reikėtų paklausti tų kas prekiauja įranga ar medžiagomis. Klausimų susiformavimas yra pirmas žingsnis norint pradėti konservavimo verslą. Pateiksime keletą dažniausai pasitaikančių, tačiau jų iškils gerokai daugiau atsižvelgiant į Jūsų specifiką

Kokią žaliavą galima gauti stabiliausiai mano regione.
Kokiu atstumu apsimoka vežti žaliavą,
Kaip ir ar kiek laiko sandėliuosiu žaliavą,
Kokį kiekį žaliavos galėčiau perdirbti per dieną,
Ar susirasiu tarp aplinkinių gyvenviečių darbuotojų,
Ar pakaks elektros energijos, vandens verslui, ar nėra kokių nors ribojimų dėl naujų statybų, vandenvalos;
Kas galėtų būti verslo partneriai, kiek jiems apsimokėtų tapti partneriais

Kokiu papildomų medžiagų reikės konservavimui,
Kiek kainuos 1 kg išlaidos žaliavai, darbui, papildomoms medžiagoms (cukrus ir pan)
Kokie įrenginiai sumažina darbo sąnaudas pasirinktoms žaliavoms,
Kokio ploto reikėtų norint sutalpinti visą įrangą,
Kokią tarą, etiketes naudosiu,

Kur planuočiau realizuoti numatomą produkcijos kiekį,
Kiek yra tų kas galėtų realizuoti mano produkciją,
Kokiu atstumu apsimoka vežioti ir kaip atstumas priklauso nuo vežamo kiekio,
Kaip man pasidaryti įdomesniu pirkėjams,
Kaip man užsitikrinti pranašumą derybos esu pirkėjais,
Ar verta vystyti tiesioginę prekybą,
Ar dar kažkas turi sėkmingų tiesioginės prekybos istorijų,
Ar apsimoka pačiam vežti ar patikėti transporto kompanijai

Maisto apdirbimo įranga ir jos atrankos kriterijai

Turbūt sutiksite, jog pagrindinės mėsos apdirbimo užduotys yra porcijavimas, nukaulinimas, malimas, minkštinimas ir prieskoniavimas bei formavimas. Visiems šiems darbams atlikti sukurti profesionalūs ir rinkoje savo vertę jau įrodę prietaisai. Tai – mėsmalės, mėsos purentuvai, dešrų kimštuvai, faršo maišyklės, kaulų pjūklai ir hamburgerių formavimo aparatai.

Į ką atkreipti dėmesį juos renkantis?

Konservavimo verslo rentabilumo skaičiavimas

Kuo daugiau mėnėsių įranga dirbs, tuo verslas bus rentabilesnis. Pavyzdžiui, monokultūriniame morkų ar burokėlių ūkyje sezonas bus apie 3-5 mėnėsiai. Kitą laiką įranga stovės, darbuotojams, kad jie neišsilakstytų, reikės ieškoti darbo ir mokėti atlyginimą. Darbuotojo išlaikymas yra gana svarbus, nes kas kartą surasti gana kvalifikuotą darbuotoją darbui su modernia technika nebus lengva.
Todėl tik multikultūrinis konservavimo verslas turi realias perspektyvas. Gegužės mėnesį galima pradėti nuo žalumynų, vasarą - uogos, rudenį - vaisiai, rudens pabaiga ir žiema - daržovės ir vėlyvą žiemą bei pavasarį - mėsa. Tarp jų ir įvairios košės, sriubos iš grikių, žirnių, pupelių.

Verslo atsipirkimas turėtų būti skaičiuojamas įvertinant vienkartines, pastovias ir kintamas išlaidas. Vienaip verslas atrodys, jei įrangos, patalpų įsigijimą skaičiuosime kaip vienkartines išlaidas arba pastovias išlaidas. Įranga yra darbo įrankis, turintis tam tikrą galiojimo laikotarpį. Dauguma konservavimo įrangos efektyviai veikia 15-20 metų. T.y. 180 - 240 mėnesių. Multikultūrinio konservavimo įranga kainuos apie 50 - 100 000 eurų, vidutiniškai 70 000 eurų. Todėl vidutiniškai įranga per mėnesį kainuos 70000/240 - 300 eurų.

Amortizacinės išlaidos per mėnesį

Finasinių srautų poreikis

Įrangos priežiūra ir taisymas

Palūkanos už paskolą

700 + 1500 (degalai, nuoma)

6 darbuotojų atlyginimai

Viso per mėnesį

Perkant įrangą su banko paskola, reikėtų pasiskaičiuoti ir realių finansų poreikį su paskolos gražinimu ir paskolos išmokėjimu. Dažniausiai bankas paskolą įrangai duoda 5 metams. Skaičiuojant nuo 70 000 eurų, susidarys apie 10 - 12 0000 eurų palūkanų. 100 proc. paskolos su palūkanomis (kartu su 10 - 15 proc. pradine įmoka, kurią pasiskolinote iš kitų šaltinių ar savo, kurią galėjote panaudoti kitam verslui) mėnesinis mokestis bus apie 1400 eurų.

Į pastovias išlaidas reikėtų įtraukti gamybinių patalpų nuomą. Net jei jos priklauso verslo savininkui, verta įtraukti į išlaidas, nors ir ne finansinių mokėjimų, kadangi jos galėtų būti naudingos ūkiui kitaip. Bet kokiu atveju įtraukiama remonto, įrengimo išlaidos, amortizacija.

Padažai ir prieskonių mišiniai

Konservų dozavimo, išpilstymo ir stiklainių uždarymo įranga

Etiketėms verta skirti atskirą straipsnį, nes geros etiketės - tai trečdalis ar net daugiau realizavimo sėkmės. Joms neverta taupyti ir reikia kreiptis į specialistus. Etiketės yra lipdukinės ir klijuojamos.

Lipdukinės etiketės turi daugiau galimybių geresnei spaudai, jų galima pagaminti mažesnius kiekius. Jas galima priklijuoti rankiniu būdu, tai pakankamai racionalu,jei produkcijos kiekiai nedideli. Dažniausiai jos brangesnės už popierines klijuojamas etiketes, gaminamas litografijos būdu. Tačiau ir spalviniams sprendimams čia bus mažiau galimybių. Popierinės etiketės gali būti klijuojamos šaltais ir karštais klijais. Karštais klijais priklijuotos etiketės nepraranda formos po minkštos taros išpakavimo.