pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip kepti bandeles su dešrele: receptas ir gaminimo eiga

Parodykit man žmogų, kuris atsisakytų bandelės su dešrele! Tai klasika iš vaikystės, gyvuojanti iki šiol. Ši mano versija - mini variantas, ypatingai tinkantis dalintis, gražiai patiekti svečiams, o gal stebėti olimpines žaidynes ar žiūrėti filmą.

Ingredientai

  • 250 g bemielės sluoksniuotos tešlos (dideliais lakštais)
  • ~ 4-6 mėgstamos pieniškos dešrelės (priklausomai nuo dydžio)
  • 1 kiaušinio trynys
  • Šlakelis vandens
  • Sezamo sėklos (nebūtinai)

Mielinės tešlos ingredientai

  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 arbat. š. druskos
  • 2 valg. š. miltų
  • 2 valg. š. sausų mielių

Tešlos gamyba

Mielinei tešlą gaminu ypač paprastu būdu, t.y. sudedu iškart visus ingredientus į dubenį ir gerai išminkau (tą darau rankomis arba pastatomame tešlos maišytuve). Tešlą galima minkyti rankomis arba pastatomame tešlos maišytuve.

Minkymas rankomis

Jei minkau rankomis: į didelį dubenį sudedu visus tešlai skirtus ingredientus (atkreipiu dėmesį, kad pieną pašildau - taip tešla kils greičiau). Pirmiausia maišau mediniu šaukštu, o vėliau pereinu į minkymą rankomis. Minkau apie 10 min., kol tešla tampa elastinga, vientisa ir vis dar šiek tiek limpanti prie rankų.

Minkymas maišytuvu

Jei minkau pastatomame tešlos maišytuve: sudedu visus tešlai skirtus ingredientus į maišytuvo dubenį. Minkau tešlą 13 minučių su tešlos minkymo antgaliu (kabliu). Baigus minkyti iš tešlos suformuoju rutulį, jo paviršių patepu šlakeliu aliejaus ir uždengusi palieku kilti, kol tešla maždaug padvigubės. Kildinimo laikas priklauso nuo sąlygų - kambario temperatūroje tešla kils apie 2-4 val. Vos pašildytoje orkaitėje (apie 40-50 laipsnių) tešla kils kiek greičiau. Dvigubai pakilusią tešlą perkeliu ant miltais barstytos pjaustymo lentos ar stalo. Iš jos suformuoju delno storio stačiakampį, kurį pjaustydama galėsiu gauti maždaug piršto dydžio tešlos virveles. Naudodama peilį tešlą supjaustau šiek tiek didesnėmis juostelėmis, nei rodomasis pirštas.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros (su ventiliatoriumi - 180 °C temperatūros).
  2. Tešlai leisti atitirpti pagal nurodymus ant pakuotės. Atšilusią šiek tiek pakočiot, kad būtų plonesnė.
  3. Tešlą supjaustyti stačiakampiais gabalėliais - jų dydis priklausys nuo dešrelių ilgio. Kiekvienam stačiakampiui turėtų tekti po vieną dešrelę. Kiekvieną dešrelę įvynioti į tešlos stačiakampį, galus šiek tiek užspausti. Ant sluoksniuotos tešlos tepame padažo (paliekame po 1 cm kraštelį laisvą), beriame tarkuoto sūrio, dedame dešrelę.
  4. Sluoksniuotą tešlą supjaustome maždaug 2x9 juostelėmis. Dešreles supjaustome tešlos pločio griežinėliais. Kiekvieną dešrelę įvyniojame į tešlos juostelę.
  5. Prieš bandelių formavimą įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Renkuosi kaitinimo iš viršaus ir apačios režimą, be vėjelio.

Bandelės formavimas

Dvigubai pakilusią tešlą perkeliu ant miltais barstytos pjaustymo lentos ar stalo. Dešreles išlupu iš apvalkalo. Kiekvieną dešrelę apsuku tešlos juostele, stengdamasi juostelės pradžią ir pabaigą palikti bandelės apačioje, kad padėjusi į skardą jas prispausčiau.

Kepimas

  1. Bandeles dedu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, palikdama tarpelius, kad kepdamos nesuliptų.
  2. Paruoštas bandeles išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  3. Kiaušinio trynį išplakame su trupučiu vandens. Bandeles patepu kefyru arba kiaušinio plakiniu. Kiaušinį išplakti ir juo aptepti bandelių paviršių. Jei norisi, galima pabarstyti sezamo sėklomis.
  4. Apteptas bandeles iškart perkeliu į jau įkaitusią orkaitę, vienu lygmeniu žemiau, nei centras. Kepu apie 25-35 min. arba kol bandelės rusvai apskrus.

Labai skanios bandelės. Ir pasidaro labai lengvai, ypatingai jei panaudojama duonkepė.