Salotos prie vistienos kepsnio
Crostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogieneAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “salotos prie vistienos” rasta receptų 1000Salotos su vištiena ir česnakiniu padažuSalierų salotos su vištiena ir graikiniais riešutaisGaivios brokolių salotos su rūkyta vištiena ir spanguolėmis„Karūnavimo“ vištienos salotos
Vištų krūtinėles ištriname mėgstamais prieskoniais ir iškepame orkaitėje. Šioms salotoms taip pat galima naudoti ir kitas dalis ar keptos vištos likučius.
Vištieną, obuolius ir salierų stiebus supjaustome nedieliais panašaus dydžio gabalėliais. Atskirame dubenėlyje sumaišome visus ingredientus, paragaujame, ar netrūksta druskos. Supjaustytas daržoves ir vištieną sumaišome su padažu.
Paruoštą „karūnavimo” vištieną dėliojame į salotų laivelius, pabaigoje uždedame po vieną kitą žaliąją vynuogę barstome kapotais kepintais migdolais.
Reklama41011IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiJurgita parašė:Sveiki, Beata. Puikus receptas.Bet kas yra mangų pagardas?
Dėkoju!Daiva parašė:Kas tas mangu pagardas?Jolita parašė:O gal galima nuotrauka to pagardo
Rašyti komentarą

12 salotų su vištiena receptų: nuo lengvų ir gaivių iki derinio su bulvėmis
Daržovių bei vaisių salotos suteikia energijos ir įvairių naudingų medžiagų – visi žinome, jog valgyti jas sveika. O kad toks patiekalas suteiktų ir sotumo, gautumėte tokių organizmui reikalingų baltymų, papildykite jas vištiena. Tam puikiai tinka ir specialiai iškeptas ar išvirtas paukštienos gabaliukas, ir likučiai po sočių vakar dienos pietų.
Šaltinis:Kopūstų salotos su vištiena / Vida Press nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 10 Mėsa Vaisiai Paukštiena Receptai Vištiena Daržovės Kulinarija Salotos Maistas Patiekalai2 asmenimsPagaminsite per 15 min.Įvertinkite:3.3 / 93ReceptasIngredientaiVištiena : 150.00 g (virtos vištienos filė)Salotos : 100.00 g (ledkalnio)Persikai : 150.00 g (konservuoti)Džiovintos slyvos : 150.00 gGraikiniai riešutai : 50.00 gDruska : 1.00 žiupsnelisJuodieji pipirai : 1.00 žiupsnelis (malti)Bazilikai : 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)Majonezas : 1.00 valg. š.Grietinė : 1.00 valg. š.Kaip gaminti1. Salotos lapus suplėšykite, konservuotus persikus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais.
2. Salotas, persikus ir vištieną išdėliokite lėkštėje, suberkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus, sukrėskite majonezą bei grietinę, pagardinkite pipirais, džiovintas bazilikais, pasūdykite ir išmaišykite.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Suskleisti
Salotos prie vistienos kepsnio
Vištienos mėsa yra puikus dietinis produktas, bet jos skonis nėra labai išraiškingas, todėl puikus būdas jai pagardinti yra padažai. Keisdami padažus kaskart galite susikurti vis naujų skonių patiekalus.
Mango ir aitriųjų paprikų padažas
Reikės:
Šaukštas natūralaus medaus
Šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių (50 g)
Šviežių aitriųjų paprikų,
druskos pagal skonį
Mangą, medų ir kitus ingredientus sudėkite į trintuvę. Viską sutrinkite. Padažą galima patiekti tiek šiltą, tiek šaltą.
Sviesto ir acto padažas vištienai
Šis padažas tinka prie įvairių vištienos patiekalų, orkaitėje keptų sparnelių ar šlaunelių.
Reikės:
sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
balto vyno actas: 2-3 valgomųjų šaukštų
raudonosios paprikos: žiupsnelio
grūstos aitriosios paprikos: žiupsnelio
Išlydome sviestą, supilame actą bei sudedame prieskonius. Truputį pakaitiname bei užpilame ant iškeptos vištienos.
Šaltalankių padažas prie vištienos
Reikės:
Saujelė šaltalankių uogų
Šaltalankių tyrė 50
Neriebi grietinėlė 100 g
Alyvuogių aliejus svogūnui pakepinti
Druskos, pipirų pagal skonį
Į paruoštą vištienos sultinį suberkite šaltalankio uogas, užvirinkite. Įdėkite šaltalankių tyrės, neriebios grietinėlės, sudėkite pakepintą svogūną, garstyčias, prieskonius. Viską virkite 3–5 min.
- Susijusios kategorijos:

