pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tarkuotų Bulvių ir Vištienos File Receptai

Labai gardūs ir sotūs tarkuotų bulvių ir vištienos kepsneliai - puikus pasirinkimas tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms. Jei mėgstate bulvinius blynus, šie tarkuotų bulvių ir vištienos kepsneliai tikrai patiks.

Tarkuotų Bulvių ir Vištienos Kepsnelių Receptas

Tokius kepsnelius galima kepti tiek keptuvėje įkaitintame aliejuje, tiek orkaitėje. Žinoma, jų skonis skirsis. Tad jei norite kepti orkaitėje, tiesiog ant kepimo skardos šaukštu dėkite pasiruoštos masės suformuodami blynelius.

Ingredientai:

  • 5 bulvės
  • 500 g vištienos filė
  • Mėgiami prieskoniai
  • Česnako skiltelės
  • Kiaušiniai
  • Aliejus kepimui

Gaminimo Eiga:

  1. Vištienos filė smulkiai supjaustome, bulves sutarkuojame burokine tarka.
  2. Į dubenį dedame pjaustytą vištienos krūtinėlę, beriame mėgiamus prieskonius, įspaudžiame česnako skilteles, įmušame kiaušinius. Išmaišome.
  3. Dedame burokine tarkele tarkuotas bulves. Išmaišome iki vientisos masės.
  4. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
  5. Dedame po maždaug vieną kupiną valgomąjį šaukštą pasiruoštos masės ir kepame kepsnelius po 8-10 minučių iš kiekvienos pusės.
  6. Tarkuotų bulvių ir vištienos kepsneliai paruošti, patiekite su mėgstamu garnyru.

Kepsneliai išeina tobuli, apskrudę išorėje, o viduje - minkšti ir sultingi. Ir išlaiko formą, nesubyra dėl ko labiausiai dvejojau prieš jų kepimą. Nes labai įtartinai pasirodė, kad ir bulvės tarkuojamos burokine tarka, ir krūtinėlė supjaustyta gabalėliais.

Bulvės su Įdaru Receptas

Skanūs ir sotūs kepsneliai.

Ingredientai:

  • Bulvės (didelės) - 4 vnt.
  • Vištienos krūtinėlės filė - ~250 g
  • Nedidelė saldžioji paprika - 0,5 vnt.
  • Svogūnas - 1 vnt.
  • Česnakas - 2 skiltelės
  • Augalinis aliejus - 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlė - 50 ml
  • Fermentinis sūris - 100-120 g
  • Druska, malti pipirai, muskato riešutas - pagal skonį
  • Kapotos petražolės arb krapai - 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo Eiga:

  1. Bulves nuplauname šepetėliu ir keliskart bakstelime šakute. Kiekvieną bulvę apibarstome druska ir suvyniojame į atskirą foliją. Taip paruoštas bulves dedame į skardą ir šauname į įkaitintą orkaitę. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą 10 minučių.
  2. Iškeptas bulves atvėsiname ir atsargiai nupjauname kiekvienos bulvės šoną (arba pjauname pusiau). Šaukšteliu išskobiame dalį minkštimo (turi likti apie 1 cm storio bulvių "dubenėliai").
  3. Gaminame bulvių įdarą. Visus supjaustytus ingredientus dedame į atskirus dubenėlius. Vištienos krūtinėlės filė pjaustome mažais gabalėliais. Papriką pjaustome kvadratėliais. Svogūną ir česnaką smulkiname. Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
  4. Į keptuvę pilame du šaukštus augalinio aliejaus, dedame svogūną ir kepame ant silpnos ugnies apie 2 minutes (kartais įpildami šlakelį vandens, tai padeda neapdeginti svogūno). Dedame papriką ir dar kepame apie minutę. Dedame česnaką, dar šiek tiek pakepiname ir dedame smulkiai pjaustytą vištienos krūtinėlę. Keptuvės turinį pagardiname druska, pipirais, muskato riešutu ir kepame apie tris minutes.
  5. Tada į keptuvę dedame bulvių minkštimą, pilame grietinėlę, beriame kapotus žalumynus ir viską maišant kepame dar apie minutę.
  6. Į išskobtas bulves pridedame įdaro, apibarstome tarkuotu sūriu ir dar kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių.

Vištienos Kepsneliai su Bulvėmis

Šis receptas skirtas 4 porcijoms, o gaminimas užtruks apie 30 minučių.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 4-5 vidutinio dydžio bulvių
  • 1 svogūno
  • 2 kiaušinių
  • Druskos pagal skonį
  • Žiupsnio juodųjų pipirų
  • 1 a. š. vištienos prieskonių
  • 1 a. š. persilado prieskonių
  • Aliejaus kepti

Gaminimo Eiga:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabalėliais, kubeliais.
  2. Bulves nulupame, nuplauname ir sutrakuojame burokine tarka.
  3. Svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais.
  4. Mėsą maišome su bulvėmis, kiaušiniu, prieskoniais. Gerai išmaišome.

Vištienos Kepsnių su Bulvių Koše Receptas

Gaminimo Eiga:

  1. Vištų krūtinėles perpjaukite išilgai per pusę ir uždengus maistine plėvele gerai išmuškite.
  2. Jei kepsniai atrodo per dideli, perpjaukite pusiau.
  3. Pabarstykite druska, pipirais abi puses.
  4. Kepsnius sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
  5. Ant viršaus uždėkite po vieną-du pomidoro griežinėlius.
  6. Bulves sutarkuokite stambia burokine tarka, sūrį smulkia ir sumaišykite su majonezu.
  7. Bulvių masę šaukštu sudėkite ant kepsnių ir švelniai spustelėkite, kad šiek tiek susiplotų.
  8. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Kai buvau maža, mama dažnai gamindavo bulvinius blynus su mėsos įdaru viduje, tačiau niekad neteko ragauti jų užmaišytų štai šitaip - kai mėsa (šiuo atveju, vištiena) - yra įmaišoma į pačias bulves. Pabandžiau įsivaizduoti skonį ir nesuabejojau, kad turėtų būti labai gardu. Bulves tarkavau burokine tarka, kad blynai būtų traškesni, turėtų ryškesnę tekstūrą. Gardžiausi blynai bus vos iškepti, dar karšti.

Kepimo Patarimai:

  1. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų.
  2. Dėkite po šaukštą paruoštos masės (kad blyneliai būtų taisyklingesni, galite juos formuoti šiek tiek sudrėkintais delnais).
  3. Kepkite kelias minutes, kol apskrus, tuomet apverskite ir kepkite dar kelias minutes.