pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Beatos lietiniai su varške ir obuoliais: gardus receptas

Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų, kaip pasigaminti skanius blynelius su varške ir obuoliais. Tai puikus pasirinkimas pusryčiams ar desertui.

Lietiniai blynai su obuoliais

Ingredientai:

  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Cukrus: 7 valg. š. (4 valg. š. tešlai ir 3 valg. š. obuoliams)
  • Pienas: nurodyta recepte
  • Aliejus: 4 valg. š. (4-5 valg. š. kepti)
  • Aguonos: 4 valg. š.
  • Obuoliai: 5 vnt.
  • Citrina: 1 vnt. (5-6 arbat. š. sulčių)

Gaminimo eiga:

  1. Užmaišykite blynų masę iš tam skirtų produktų. Jei turite mikserį - pradėkite nuo kiaušinių su cukrumi, tada pilkite truputį pieno, miltų, vandens, pieno, miltų ir vėl vandens. Pabaigoje suberkite aguonas (aš aguonas užpilu verdančiu vandeniu ir palaikau 2 val.).
  2. Paruoškite blynų įdarą: orkaitėje ar konvekcinėje krosnelėje iškepkite obuolius ir palaukite, kol jie praauš. Nuo keptų obuolių nuimkite odelę ir nugramdykite iškepusio obuolio tyrę. Į tyrę įdėkite cukraus ir citrinos. Ją gerai išmaišykite. Pasigaminote blynų įdarą. Žinoma, įdarą galima pasiruošti tokį, kokį mėgsta jūsų šeima, tik jis turi būti tirštas.
  3. O tada jau pasitelkite vaizduotę ir formuokite blynų krepšelius.

Blynai su karamelizuotais obuoliais

Ingredientai:

  • Obuoliai: 2 vnt.
  • Cukrus: 50 g (3 arbat. š. tešlai ir 3 valg. š. karamelei)
  • Cinamonas: 2 g (1/2 arbat. š.)
  • Apelsinų sultys: nurodyta recepte
  • Sviestas: nurodyta recepte

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišykite visus tešlos produktus ir iškepkite blynelius.
  2. Keptuvėje ant nedidelės ugnies išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps ir pradės karamelizuotis.
  3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Suberkite į keptuvę ir kepkite apie 2 minutes.
  4. Įberkite cinamono, supilkite apelsinų sultis ir maišydami kaitinkite, kol obuolių padažas sutirštės.
  5. Dėkite šaukštą įdaro ant blynelio krašto ir užlenkite.

Prancūziški blyneliai su obuolių įdaru

Ingredientai:

  • Obuoliai: 2 vnt.
  • Cukrus: nurodyta recepte
  • Cinamonas: 1 arbat. š.
  • Sirupas: (auksaspalvio) 3 valg. š.

Gaminimo eiga:

  1. Obuolius nulupkite, išskuobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
  2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir pakaitinkite apie 3-5 min., kartais pamaišydami, kol obuoliai suminkštės, bet nepraras savo formos.
  3. Ant prancūziško blynelio krašto dėkite šaukštą obuolių įdaro. Kampus užlenkite taip, kad įdaras liktų viduje, ir likusį blynelį susukite.
  4. Paruoštus blynelius apšlakstykite auksaspalviu sirupu ir nedelsiant patiekite.

Purūs blyneliai su obuoliais

Ingredientai:

  • Obuoliai: 1 vnt.
  • Agavų sirupas: 1 valg. š.
  • Kokosų aliejus: 1 valg. š.
  • Cinamonas: 1 arbat. š. (0,5 arbat. š. tešlai ir 0,5 arbat. š. obuoliams)

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Pilkite kokosų aliejų, agavų sirupą ir po truputį pildami vandenį nuolat maišykite, kol gausite norimą konsistenciją.
  2. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

Obuolių užpilo gaminimas:

  1. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolį. Viską berkite į keptuvę, barstykite cukrų, pilkite vandenį ir pasirinkę nedidelę kaitrą troškinkite, kol taps minkšti. Jeigu reikės - galite šiek tiek įpilti papildomai vandens.

Mieliniai blyneliai su obuoliais

Ingredientai:

  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Aliejus: 1 valg. š.
  • Brendis: 1 valg. š.
  • Obuoliai: 2 vnt.
  • Vanilė: 1 arbat. š.

Gaminimo eiga:

  1. Į didelį dubenį supilkite miltus, padarykite duobutę, į ją dėkite sutrupintas mieles, užpilkite jas šaukšteliu cukraus ir trečdaliu pieno, išmaišykite ir palikite 15 min. - mišinys miltų duobutės viduryje turi pasidengti burbulais.
  2. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, supilkite mišinį į dubenį su miltais ir mielių mišiniu, supilkite likusį pieną, tešlai skirtą aliejų, brendį, vanilės ekstraktą, įberkite druskos. Labai gerai plakdami išmaišykite, kad neliktų gumulų. Galiausiai įmaišykite obuolių gabaliukus, uždenkite ir palikite pakilti apie 40 min.
  3. Didelę keptuvę (geriau storadugnę, jokiu būdu ne skirtą lietiniams) įkaitinkite ant vidutinės ugnies, pilkite šiek tiek aliejaus ir dėkite po šaukštą tešlos, formuodami blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, stebėkite kaitrą - keptuvė neturi būti per karšta, kad blynai spėtų iškepti nesudegę, tačiau kaitros taip pat turi pakakti, kad blynai neprisigertų riebalų.
  4. Dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad susigertų riebalų likučiai, o tada perdėkite į lėkštę, kurioje tieksite, ir pabarstykite cukraus pudra. Tiekite karštus.

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais

Ingredientai:

  • Obuoliai: 1 vnt.
  • Cinamonas: 1 arbat. š.
  • Sultys: 2 valg. š.
  • Vaniliniai ledai: (keli kaušeliai - patiekimui) 2 vnt.

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nestorais griežinėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite valgomąjį šaukštą cukraus, maltą cinamoną, imbierą, muskatą ir citrinų sultis. Sudėkite obuolio skilteles į dubenį ir išmaišykite, kad jos visos pasidengtų cukrumi ir prieskoniais.
  3. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą (16 cm skersmens). Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite kelias minutes, kol sviestas ištirps.
  4. Išimkite kepimo indą su ištirpusiu sviestu iš orkaitės. Ant dugno tolygiai užberkite rudąjį cukrų, ant jo paskleiskite obuolių skilteles. Dėkite kepimo indą atgal į orkaitę.
  5. Paruoškite blyno tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius, pieną ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir gerai sumaišykite.
  6. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir ant apkepusių skiltelių užpilkite paruoštą tešlą. Pašaukite atgal į orkaitę ir apie 20-25 min. kepkite, kol blynas gražiai apskrus ir iškeps.
  7. Blyną tiekite tik išimtą iš orkaitės, šiltą, su kepimo indu. Prieš tiekdami, blyną pagardinkite priedais: apibarstykite milteliniu cukrumi, uždėkite porą kaušelių ledų, apipilkite juos keliais šaukštais klevų sirupo ir apibarstykite saujele mėgstamų riešutų.