Kartais norisi pasigaminti, taip paprastai, bet labai skaniai. Šį kartą - ypač pamiltos rūkytos vištienos mišrainės su pievagrybiais ir ananasais receptas. Pagaminimas labai paprastas, tačiau skonis tikrai pranoksta visus pirminius išsikeltus lūkesčius!
Rūkytos vištienos salotos su konservuotais ananasais ir majonezu - tai klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Rūkytos vištienos mišrainė su kukurūzais ir ananasais yra gaivi ir sultinga užkanda, puikiai tinkanti įvairioms progoms. Ši saldžioji rūkytos vištienos mišrainė su marinuotais pievagrybiais, konservuotais ananasais, porais ir majonezu mūsų šeimoje yra topų topas.
Aš tikrai švelniai tariant esu "pamišusi" dėl įvairiausių mišrainių gamybos. Man jas tiek ruošti, tiek valgyti labai patinka. Džiaugiuosi, kad iš mano šeima nežiūri "kreivai" į šitą pomėgį ir su dideliu malonumu jas valgo. Einame gaminti kartu! :)
Ingredientai
Pirmam variantui:
- 3 rūkyti vištienos ketvirčiai
- 400 g konservuotų pievagrybių
- 300 g konservuotų ananasų
- 1 poras
- Majonezo, pagal poreikį
- Pundelis laiškinių česnakų
Antram variantui:
- 200 gramų vištos filė
- 200 gramų marinuotų pievagrybių
- 150 gramų konservuotų ananasų
- 70 gramų graikinių riešutų
- 50 gramų kietojo sūrio
- 2 valgomieji šaukštai majonezo
- 1 žiupsnelis baltųjų pipirų (malti)
- 1 žiupsnelis druskos
- Kepimui: 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
Recepto Paruošimas
Pirmas variantas:
- Rūkytą vištieną supjaustome gabalėliais.
- Tada pievagrybius perpjauname per pusę.
- Tuomet ananasus pjaustome kubeliais, o porą žiedais.
- Mišrainę sumaišome su mėgstamu majonezu.
- Pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais.
Antras variantas:
- Grybus supjaustyti šiaudeliais.
- Vištieną supjaustyti kubeliais.
- Grybus ir vištieną pakepti keptuvėje su aliejumi. Atvėsinti.
- Supjaustyti ananasus kubeliais, sutarkuoti sūrį.
- Graikinius riešutus susmulkinti.
- Sumaišyti visus ingredientus su majonezu, pagardinti pipirais, druska ir užbarstyti tarkuoto sūrio.
Tai labai skanios salotos, kurioms graikiniai riešutai suteikia kartumo, ananasai - saldumo. Jei patinka, galima dėti dar svogūnų ir konservuotų kukurūzų. Vietoje vištienos filė ir kepimo galima rinktis rūkytą vištieną - tai suteiks dar geresnio skonio. Šios salotos puikiai tiks prie pietų valgių arba kaip atskiras patiekalas vakarienei. Aš naudojau salotoms skirtą majonezą, bet tiks ir įprastas.
Informacija | Duomenys |
---|---|
Paruošimo laikas: | Apie 45 min. |
Porcijų skaičius: | 4 |
Autorius: | Dorianas |