pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šventiniai užkandžiai: nustebinkite svečius originaliais receptais

Artėjant Kalėdoms, kiekviena šeimininkė suka galvą, ką gi patiekti ant šventinio stalo. Norisi ne tik tradicinių patiekalų, bet ir kažko naujo, įdomaus, kas nustebintų ir pradžiugintų artimuosius. Kalėdiniai užkandžiai – puikus būdas papildyti šventinį meniu lengvais, skaniais ir originaliais patiekalais, kurie sukurs šventinę nuotaiką ir papuoš stalą.

Užkandžių Įvairovė: Nuo Klasikos Iki Modernumo

Kalėdiniai užkandžiai gali būti labai įvairūs – nuo paprastų sumuštinių iki įmantrių suktinukų. Svarbiausia – naudoti kokybiškus produktus, gražiai juos pateikti ir, žinoma, įdėti dalelę širdies. Taip pat svarbu atsižvelgti į svečių skonius ir mitybos įpročius, pasiūlant tiek mėsos, tiek žuvies, tiek vegetariškų variantų.

Idėjos Lengviems Kalėdiniams Užkandžiams

  • Sumuštinukai su lašiša ir avokadu: Skrudintos duonos riekelės aptepamos avokado kremu, ant viršaus dedama rūkytos lašišos gabalėlis ir papuošiama krapais.
  • Kaprio salotos vėrinukai: Maži mocarelos rutuliukai, vyšniniai pomidorai ir baziliko lapeliai suveriami ant pagaliukų ir apšlakstomi alyvuogių aliejumi.
  • Mini tortilijos suktinukai su įvairiais įdarais: Tortilijos tepamos kreminiu sūriu, dedama rūkytos vištienos, daržovių (paprikos, agurko, morkos) ir susukamos į ritinėlį. Supjaustomos į mažus gabalėlius.
  • Sūrio rutuliukai: Minkštas sūris (pvz., Philadelphia) sumaišomas su smulkintu česnaku, žolelėmis ir prieskoniais. Iš masės formuojami rutuliukai, kurie apvoliojami smulkintuose riešutuose, džiovintuose spanguolėse ar prieskoniuose.
  • Krepšeliai su įvairiais įdarais: Įsigykite jau paruoštus krepšelius ir pripildykite juos įvairiais įdarais: salotomis, užtepėlėmis, jūros gėrybėmis ir pan.

Originalūs Kalėdiniai Užkandžiai: Nustebinkite Svečius!

Jei norite nustebinti svečius, galite pagaminti originalius, netradicinius užkandžius, kurie ne tik skanūs, bet ir gražiai atrodo. Štai kelios idėjos:

Idėjos Originaliems Kalėdiniams Užkandžiams

  • "Kalėdų eglutės" iš sūrio ir vynuogių: Ant kūgio formos pagrindo (galima naudoti putų polistirolą) smeigiami sūrio gabalėliai (pvz., Cheddar, Gouda) ir vynuogės. Papuošiama rozmarino šakelėmis, imituojančiomis eglės šakas.
  • "Kalėdų žvakės" iš daržovių: Iš agurko, morkos ir paprikos išpjaustomi cilindrai, kurie suveriami ant pagaliuko. Viršuje uždedama vyšninio pomidoro "liepsna".
  • Blynelių suktinukai su lašiša ir žirnelių kremu: Iškepkite plonus blynelius. Žirneliai (švieži arba šaldyti) apverdami ir sutrinami su grietinėle, citrinos sultimis ir prieskoniais. Blynas aptepamas žirnelių kremu, dedama lašišos gabalėlis ir susukamas į ritinėlį. Supjaustoma į mažus gabalėlius.
  • Vištienos užkandis "Kalėdų žaisliukai": Iš vištienos faršo formuojami rutuliukai, kurie apvoliojami smulkintuose riešutuose, sezamo sėklose ar prieskoniuose. Galima naudoti įvairius maistinius dažus, kad rutuliukai būtų spalvingi.
  • Silkės "pataluose" vyniotinis: Klasikinė silkė "pataluose" patiekiama ne įprastai, o vyniotinio pavidalu. Burokėliai, morkos, bulvės ir silkė susluoksniuojami ant maistinės plėvelės ir susukami į ritinėlį. Prieš patiekiant atšaldoma ir supjaustoma riekelėmis.

Skanūs Kalėdiniai Užkandžiai: Receptai, Kurie Pateisins Lūkesčius

Svarbiausia, kad kalėdiniai užkandžiai būtų ne tik gražūs, bet ir skanūs. Todėl verta rinktis receptus, kurie patikrinti laiko ir garantuoja puikų skonį. Štai keletas tokių receptų:

Kiaulienos Nugarinės Suktinukai su Svogūnais, Pievagrybiais ir Morkomis

Šis patiekalas yra ypatingai sultingas, kvapnus ir sotus, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • Kiaulienos nugarinė – 500 g
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Pievagrybiai – 300 g
  • Morkos – 1 vnt.
  • Aliejus – kepimui
  • Druska, pipirai – pagal skonį

Gaminimas:

  1. Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais ir lengvai išmuškite.
  2. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite, pievagrybius supjaustykite riekelėmis.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus, kol suminkštės.
  4. Sudėkite morkas ir pievagrybius, kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Ant kiekvieno kiaulienos griežinėlio dėkite įdaro ir susukite į suktinuką.
  6. Suktinukus apkepkite keptuvėje iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
  7. Sudėkite suktinukus į kepimo indą, įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio ir troškinkite orkaitėje apie 30-40 minučių, kol mėsa bus minkšta.

Silkės "Pataluose" Vyniotinis

Šis klasikinis patiekalas, pateiktas nauju būdu, tikrai papuoš jūsų šventinį stalą.

Ingredientai:

  • Silkė – 2 vnt.
  • Burokėliai – 2 vnt.
  • Morkos – 2 vnt.
  • Bulvės – 3 vnt.
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Majonezas – pagal skonį
  • Druska, pipirai – pagal skonį

Gaminimas:

  1. Burokėlius, morkas ir bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir nulupkite.
  2. Kiaušinius išvirkite kietai, atvėsinkite ir nulupkite.
  3. Silkė išvalykite nuo kaulų ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.
  4. Burokėlius, morkas, bulves ir kiaušinius sutarkuokite atskirai.
  5. Ant maistinės plėvelės sluoksniais dėkite tarkuotas daržoves ir kiaušinius, kiekvieną sluoksnį aptepkite majonezu.
  6. Ant viršaus paskleiskite silkę.
  7. Atsargiai susukite į ritinėlį.
  8. Dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad sustingtų.
  9. Prieš patiekiant supjaustykite riekelėmis.

Patarimai, Kaip Padaryti Kalėdinius Užkandžius Tobulus

  • Naudokite kokybiškus produktus: Kuo geresnės kokybės produktai, tuo skanesnis bus užkandis.
  • Eksperimentuokite su skoniais: Nebijokite derinti įvairių ingredientų ir prieskonių.
  • Gražiai pateikite: Estetiškai pateiktas užkandis ne tik skanus, bet ir džiugina akį.
  • Atsižvelkite į svečių skonius: Pasiūlykite įvairių užkandžių, kad kiekvienas rastų sau patinkantį.
  • Pasiruoškite iš anksto: Daugelį užkandžių galima pasiruošti iš anksto, kad šventės dieną nereikėtų suktis virtuvėje.