pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištiena su Mocarela ir Pomidorais: Lengvas ir Skanus Receptas

Kai norisi skanių ir sveikų pietų, o laiko turite nedaug, puikus pasirinkimas - vištienos krūtinėlė su mocarela ir pomidorais. Tai patiekalas, kuris ne tik greitai paruošiamas, bet ir džiugina savo skoniu. Šis Kaprio salotų įkvėptas patiekalas yra lengvai pagaminamas, sveikas ir maistingas, o skonis patinka visiems.

Ingredientai

  • Vištienos filė
  • Pomidorai
  • Mocarelos sūris
  • Druska, pipirai, bazilikas - pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus

Gaminimo Eiga

  1. Vištienos krūtinėlę padalinkite į dvi dalis arba įpjaukite išilgai, padarydami kišenę.
  2. Vištieną įtrinkite druska, pipirais, džiovintu baziliku ir aliejumi. Nepamirškite įtrinti ir vidaus.
  3. Pomidorus supjaustykite plonais žiedeliais.
  4. Sūrį supjaustykite griežinėliais.
  5. Į filė "kišenę" įdėkite porą griežinėlių pomidorų, tada sūrio ir kelis baziliko lapelius. Taip pat galite sluoksniuoti mocarelos ir plonai pjaustyto pomidoro griežinėlius, juostelėmis pjaustytą saulėje džiovintą pomidorą bei baziliko lapelius.
  6. Kraštelius sutvirtinkite mediniais smeigtukais, kad įdaras neišbėgtų.
  7. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  8. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.
  9. Didelėje, orkaitėje tinkamoje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite saulėje džiovintų pomidorų aliejų.
  10. Kepimo indą uždenkite dangčiu arba folija ir kepkite apie 25 minutes iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  11. Nuo kepimo indo nuimkite dangtį, užberkite tarkuoto mocarelos sūrio ir dar pakepkite apie 10-15 minučių.

Padažas

Kol vištiena kepa, paruoškite padažą. Kartu sumaišykite cukrų, spaustą česnaką ir balzaminį actą.

Patarimai ir Variacijos

  • Kiekvieną vištienos krūtinėlę galite įdaryti špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir mocarelos griežinėliais.
  • Pagardinkite druska, pipirais ir itališkais prieskoniais.
  • Vietoj balzaminio acto galite naudoti Due Vittorie balzaminį actą iš Modenos.
  • Eksperimentuokite su įdarais - pridėkite keptų pievagrybių arba pesto padažą pakeiskite trintais pomidorais.

Vištienos Suktinukai su Džiovintais Pomidorais ir Mocarela

Vištienos suktinukai puikiai tinka ne tik įprastiems šeimos pietums ar vakarienei, tačiau ir šventiniam stalui, kai norisi nustebinti bei skaniai pradžiuginti.

Ingredientai

  • 400 g arba 2 vištienos krūtinėlių
  • 4 valg. š. pesto padažo
  • 100 g tarkuotos mocarelos
  • 4 vnt saulėje džiovintų pomdorų
  • Saujos vyšninių pomidorų
  • Kelių šakelių šviežių čiobrelių
  • Aliejaus ar sviesto kepimui

Gaminimo Eiga

  1. Vištienos krūtinėles perpjaukite perpus.
  2. Kiekvieną vištienos krūtinėlės dalį lengvai išmuškite plaktuku, kad būtų plonesnė ir lengviau suktųsi.
  3. Ant kiekvienos vištienos krūtinėlės dalies užtepkite pesto padažą.
  4. Dėkite smulkiau pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus.
  5. Gausiai apibarstykite mocarelos sūriu.
  6. Kiekvieną vištienos dalį atsargiai susukite ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais.
  7. Paruoštus vištienos suktinukus apkepkite iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ar gabalėliu sviesto.
  8. Kepimo pabaigoje sudėkite šviežių čiobrelių šakeles ir vyšninius pomidorus. Dar kelias minutes pakepkite.

Pašalinkite dantų krapštukus, jei jais sutvirtinote vištieną.

Pasiūlymai Patiekimui

Kad vakarienė būtų dar ypatingesnė, patiekite vištieną su bulvių koše arba lengvomis salotomis su rukola ir balzaminiu padažu. Prie šio patiekalo puikiai derės sauso baltojo vyno taurė.

Vištiena su Pomidorų Salsa

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė
  • Pomidorai
  • Mocarelos sūris
  • Pesto padažas
  • Bazilikai
  • Citrinos sultys
  • Druska, pipirai

Gaminimo Eiga

  1. Paruoškite pomidorų salsą: pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite citrinos sultimis, druska, pipirais ir smulkiai kapotais bazilikų lapeliais.
  2. Vištos krūtinėlę supjaustykite apie 2-3 cm storio kepsniais ir švelniai pamuškite mėsos muštuku.
  3. Iškepkite vištienos kepsnius.
  4. Vištienos kepsnius su sūriu dėkite į lėkštes.
  5. Viršų aptepkite pora šaukštelių pesto padažo, dėkite kelis šaukštus pomidorų salsos.