Šiandien noriu pasidalinti labai paprasta, bet mūsų šeimai labai patikusia mišraine iš visai nedaug ingredientų. Joje sujungiau kiaulienos liežuvį, marinuotus pievagrybius, marinuotus agurkėlius, svogūnus ir majonezą. Gavosi fantastiškai gerai.
Salotos su marinuotais pievagrybiais ir liežuviu
Taip jau sutapo, kad po Velykų buvo užsilikusių likučių, o tiksliau kiaulės liežuvio. Tai prisiminiau šią nuostabią mišrainę su marinuotais pievagrybiais ir majonezu. Ji man asmeniškai yra tiesiog nuostabi. Galėčiau valgyti bene kiekvieną dieną.
Karališkos salotos su pievagrybiais ir porais
Dar vienas receptas salotų su pievagrybiais receptas, kuris mūsų šeimai itin patinka. Mums jos karališkos dėl to, kad niekada neatsibosta. Labai nedaug ingredientų, o rezultatas puikus. Tokia mišrainę su marinuotais pievagrybiais, virtais ir porais galima patiekti ir per šventes, nes ji tikrai labai skani.
Salotos su krabų lazdelėmis ir ananasais
Tikrai itin paprasta ir greitai pagaminama, itin skani mišrainė su krabu lazdelėmis, virtais ryžiais, konservuotais kukurūzais, ananasais ir majonezu. Vos 5 ingredientai, kurie sukuria itin nuostabų skonį.
Rūkytos žuvies mišrainė su obuoliais ir žirneliais
Rūkytos žuvies mišrainė su obuoliais ir žirneliais yra puikus pasirinkimas ieškantiems greito, lengvo ir maistingo patiekalo. Ši mišrainė yra ne tik skani, bet ir labai naudinga sveikatai.
Pomidorų, pievagrybių ir porų salotos
Labai lengvai pasigaminamos ir gan mėgstamos mūsų šeimoje salotos. Reikės:
- 5vnt. pomidorų
- 10 vnt.vidutinio dydžio pievagrybių
- poro ( supjausčiau maždaug pusę)
- žalių krapų ( jų negailime, dedam kuo daugiau)
- majonezo ( tinka labiau švelnus, aš naudoju " Helmans" )
- druskos, pipirų
Ingredientai:
- pomidorai: 5
- pievagrybiai: ~10 vid. dydžio (marinuoti netinka)
- porai: ~0,5
- žali krapai (man kuo daugiau tuo skaniau)
- majonezas (labiau tinka švelnus, naudotas "Hellmann's")
- druska
- pipirai
Gaminimas:
Iš pradžių pomidorą supjaustykite kubeliais arba kaip tik jums patinka, galima ir stambiau, taip pat supjaustykite ir "žalius" nuluptus pievagrybius (marinuoti čia tikrai netinka). Porą pjaustykite žiedais. Tuomet viską dėkite į dubenį, nepagailėkite krapų, pagardinkite druska bei pipirais pagal savo skonį.
Kiti receptai su pievagrybiais ir porais
Lazanija su pievagrybiais
Ingredientai:
- Trinti savo sultyse konservuoti pomidorai be odelių 1.00 st.
- Muskatas: 1.00 arbat. š.
- Druska: 1.00 arbat. š.
Gaminimas:
- Į įkaitusią keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite susmulkintus pievagrybius ir baklažanus, kepkite, kol suminkštės. Tada suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnakus, dar pakepkite. Supilkite pomidorų tyrę, įkrėskite pesto padažo, pagal skonį įberkite druskos.
- Paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Intensyviai maišydama pakepinkite, kol miltai gražiai pagels.
- Keptuvę su padažu nukelkite nuo ugnies ir įmuškite kiaušinių trynius, pagardinkite druska ir muskatais.
- Stačiakampę kepimo formą ištepkite sviestu. Ant dugno tieskite lazanijos lakštų, kad padengtų visą kepimo formos dugną, ant jų užtepkite baltojo padažo, paruoštos daržovių masės, apibarstykite tarkuotu sūriu. Tokia pat tvarka dėkite dar 3-4 sluoksnius. Paskutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų.
- Lazaniją kepkite 200°C orkaitėje apie 40 min.
Užtepėlė ant batono su pievagrybiais ir sūriu
Iš pradžių smulkiai supjaustykite pievagrybius, krapus ir česnakus. Tuomet gana smulkiai sutarkuokite sūrį, nes geriau išsilydys ir pasiskirstys pati masė. Sumaišykite viską su majonezu. Apie 5-10 min. kepkite orkaitėje batoną, prieš tai supjaustę jį plonomis riekelėmis, - taip užtepėlė neperkeps, o pats batonas skaniai apskrus. Ant apkepusių riekelių tepkite užtepėlę ir pašaukite juos darsyk į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 15 minučių. Skanaus!
Įdaryti pievagrybiai
Nuo duonos riekių nupjaukite pluteles. Išdėliokite riekes kepimo skardoje. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Atvėsusias smulkiai sutrupinkite. Grybus nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite kotelius, iš kepurėlių išgremžkite minkštimą, susmulkinkite. Grybų kepurėles apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą. Suberkite šakute sutrintus kiaušinių trynius, gerai išsukite. Suberkite tarkuotą sūrį, duonos trupinius, gerai išmaišykite. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų. Gautu įdaru įdarykite grybų kepurėles. Kepimo skardą apšlakstykite aliejumi, išdėliokite įdarytus grybus. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol grybai suminkštės.
Kalakutienos sriuba su pievagrybiais
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.
- Daržoves ir kalakutienos filė sudėkite į verdantį grybų sultinį ir virkite 30 minučių.
Tortilijos su pievagrybiais ir kumpiu
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kol orkaitė kaista, į skardą įtieskite tortilijas. Aptepkite tortilijas šlakeliu alyvuogių aliejaus ir pomidorų pasta. Barstykite tarkuoto kietuojo sūrio, supjaustyto mėgstamo kumpelio gabalėlių, plonomis riekelėmis supjaustytų pievagrybių. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus, plėšytą mocarelos sūrį. Apibarstykite žiupsniu druskos, maltų pipirų ir dosniu žiupsniu džiovintų itališkų žolelių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol kraštai gražiai apskrus, o sūris išsilydys. Patiekite nedelsiant vieną ar su mėgstamu padažu.
Bulvių apkepas su porais ir cukinijomis
Porus supjaustykite apskritimais ir pakepinkite aliejuje, kol suminkštės, tada suberkite kubeliais supjaustytą cukiniją. Apkeptas daržoves išimkite, bulvę sutarkuokite burokine trintuve, viską sumaišykite, įspauskite česnaką, įberkite ciberžolės, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Tada suberkite miltus, įmuškite kiaušinius. Į kepimo formą įpilkite aliejaus, sukrėskite masę, vėl užpilkite aliejaus. Kepkite 200 laipsnių karštyje, maždaug 15 minučių. Tada karštį sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių.
Kepta lašiša su porais ir pievagrybiais
- Pirmiausia paruoškite marinatą: imbierus sutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsinų sultimis, sojų padažu, sezamų aliejumi, klevų sirupu ir nutarkuota apelsino žievele.
- Lašišą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, sudėkite į plokščią indą, užpilkite marinatu ir palikite 30 min., kad pasimarinuotų. Tada iškepkite karštoje orkaitėje ir padėkite šiltai.
- Porą nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalėliais.
- Grybus ir porus pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išdėliokite į lėkštes.
Troškinys su porais ir morkomis
- Porus supjaustykite žiedais, morkas - šiaudeliais, pievagrybius - plonomis riekelėmis. Puode užvirinkite litrą sūdyto vandens, sukrėskite porus ir ant silpnos ugnies virkite 12 minučių.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite pievagrybius. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir išimkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite morkas.
- Morkas sumaišykite su porais, sukrėskite į karščiui atsparų indą.
- Supilkite daržovių sultinį, indą uždenkite ir 200 laipsnių orkaitėje troškinkite 18-20 minučių.
Pyragas su porais ir pievagrybiais
- Iš pradžių pagaminkite pyrago pagrindą: kambario temperatūros sviestą sutarkuokite burokine tarka, suberkite miltus, druską ir įpilkite vandens. Tešlą minkykite rankomis, kol gausite trupinius.
- Galiausiai pagaminkite viršutinį pyrago sluoksnį.
- Pyrago pagrindą išimkite iš šaldytuvo, paskleiskite ant viršaus porų bei pievagrybių įdarą ir supilkite kiaušinių plakinį. Skanaus!
Tikimės, kad šie receptai praturtins jūsų valgiaraštį naujais ir skaniais patiekalais!