pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiek baltymų yra vištienos krūtinėlėje?

Kaip virti vištienos krūtinėlės

Produktai
Vištienos krūtinėlė - 1 vnt
Įlankos lapai - 1 vnt
Prieskonių juodieji pipirai - 3 žirniai
Vanduo - 1 litras
Druska - pagal skonį

Kaip virti vištienos krūtinėlės puode
1. Jei krūtys yra užšaldytos, palikite jį kelias valandas kambario temperatūros atitirpinimui.

2. kruopščiai nuplaukite krūtinę, iš jos pašalinkite odą ir riebalus.
3. Supilkite krūtinę šaltas vanduo , vanduo turėtų visiškai padengti vištieną.

4. Padėkite keptuvę ant didelio karščio, užvirinkite sultinį iki virimo, įpilkite druskos ir prieskonių.

5. Uždarykite ugnį ramiai, mažai virkite krūtinę, kol oda virinama 30 minučių, be odos 25 minučių. Jūs galite pagreitinti krūtų virimą iki 20 minučių, jei jį perpjaukite per pusę.

6. Įdėkite vištienos krūtinėlę ant lėkštės, ji yra pasirengusi valgyti arba naudoti kituose receptuose.

Kaip virti vištienos krūtinėlės lėtoje viryklėje
1. Ištirpinkite ir nuplaukite vištienos krūtinėlę.
2. Druska, sezonas.
3. Siųskite krūtinę į daugiakanalį, visiškai užpildydami jį vandeniu.
4. „Quenching“ režime kepkite krūtinę pusvalandį.

Kaip virti vištienos krūtinėlės lėtoje viryklėje
1. Ištirpinkite, nuplaukite, druskinkite ir pagardinkite vištienos krūtinėlę.
2. Į daugiakančio indą įpilkite 1 litrą šalto vandens.
3. Padėkite krūtinę ant stovo.
4. Kepkite vištienos krūtinėlę 40 minučių „Steamer“ režimu.

Kaip virti vištienos krūtinėlės mikrobangų krosnelėje
1. Nuplaukite krūtinę, druską, sezoną ir įdėkite indą, skirtą mikrobangų krosnelei.
2. Visiškai užpildykite krūtinę vandeniu.
3. Nustatykite mikrobangų krosnelę 800 W 5 minutes ir užvirkite.
4. Po verdančio virimo vištienos krūtinėlė 10-15 minučių.

Šventiniai salotos vištienos krūtinėlė

Visiems maisto receptų įvairovė nuo šio maistingo mėsos turėtų atkreipti ypatingą dėmesį į salotas. Jo rengimas yra paprasta ir lengva, ir skonis toks didelis, kad jis buvo ne gėda kreiptis ir šventiniam stalui. parengti:

  • 500 g virtų filė (apie tai, kaip virėjas mėsos, skaityti ankstesniame recepte);
  • 50 g rafinuotas graikinių riešutų;
  • 1 nedidelis gousse;
  • kremas įdaru;
  • prieskoniai - druska ir pipirai.

Ir procesas neturi imtis 10 minučių - virintas krūties supjaustyti į mažus gabalus arba laminato plonesnis ant pluošto. Riešutai sumalkite kavos malūnėlis, arba su peiliu. Pridėti prie mėsos. Česnakai pro spaudoje ir siųsti į salotas, ir tada visa masė supilkite grietinę. Sumaišykite druską ir pipirus pagal skonį. Salotos žalumynai gali būti papuoštas - susmulkintų krapų, svogūnų laiškų arba petražolių. Žinant, kiek baltymų vištienos krūtinėlė (apie 23 g 100 g galutinio produkto masės), o tada tegul apskaičiuoti maistinę vertę maisto. Remiantis tuo, kad viena porcija salotų - apie 150 gramų, yra laimingi valgydami, jūs gaunate 34,5 gramų gryno baltymo. Būtinai naudokite šių (ar kitą, panašų į mūsų pačių) receptų įtikti artimuosius ne tik skanus, bet ir labai maistingas maistas.

Dabar jūs žinote, kaip naudingų daug gali suteikti jums ir jūsų šeimai vištienos krūtinėlė. Kiek baltymų! Ir beveik baigtas kalorijų trūkumas (palyginti su kitų rūšių mėsos), plius malonus įvairovė. Jis tikrai turėtų atkreipti dėmesį į tuos, kurie rūpinasi sveika mityba visai šeimai.

Kam reikalingi baltymai?

Baltymų funkcijos neapsiriboja vien tik sklandaus mūsų organizmo funkcionavimo užtikrinimu.

Trumpai aptarkime, kuo dar baltymai naudingi organizmui.

1. Sumažina apetitą

Baltymai – ne tik svarbiausia, bet ir sočiausia maistinė medžiaga. 3 4 5

Kitaip tariant, patiekalas, kurį iš esmės sudaro baltymai, bus žymiai sotesnis nei tokio paties kaloringumo valgis, sudarytas daugiausia iš angliavandenių ir (arba) riebalų.

Pavyzdžiui, suvartoję 180 kalorijų ir 36 gramus baltymų turintį liesos varškės pakelį, jausimės kur kas sotesni nei suvalgę tiek pat kalorijų turinčias dvi batono riekes, kuriose tėra 6 gramai baltymų.

Baltymų funkcija valdant alkį yra akivaizdi. Tad nenuostabu, kad mokslininkai juos išskiria kaip vieną iš esminių veiksnių, siekiant sumažinti apetitą ir numesti svorio.

Štai kodėl aš avižinę košę ruošiu su varške, o chia pudingą – su graikišku jogurtu arba papildau juos proteinu.

2. Sudegina daugiau kalorijų

Kiekvienai maistinei medžiagai pasisavinti sunaudojamas skirtingas kalorijų kiekis, o daugiausia jų sudeginama virškinant baltymus (20–30 proc.). 5

Vadinasi, suvalgius maisto produktą, kuriame yra 100 kalorijų iš baltymų, net 20–30 kalorijų bus sunaudota virškinimui, o pasisavinta – tik 70–80 kalorijų.

Jeigu produktas sudarytas vien iš riebalų ir (arba) angliavandenių, jų pasisavinimui bus sunaudojama vos 0–10 kalorijų.

Tarkime, liesos varškės pakelis turi 180 kalorijų, 36 gramus baltymų, 6 gramus angliavandenių ir vieną gramą riebalų. Tokiu atveju šiai varškei suvirškinti sunaudosime net 30–45 kalorijas, o pasisavinsime – 135–150 kalorijų.

O dviejų batono riekių, kuriose taip pat yra 180 kalorijų, bet tik 6 gramai baltymų, 36 gramai angliavandenių ir vienas gramas riebalų, virškinimui sudeginsime vos 10–20 kalorijų, o pasisavinsime – 160–170 kalorijų.

Kas yra baltymai ir kuriame maiste jų daugiausia?

Baltymai ne tik užtikrina sklandžią organizmo veiklą, bet ir padeda auginti raumenų masę, mesti svorį bei netgi lėtinti senėjimo procesus.

Ne veltui baltymai, kurių pavadinimas kilęs iš graikų kalbos žodžio „proteos“, reiškiančio „pirminis, pagrindinis“, yra svarbiausia maistinė medžiaga.

Šiame straipsnyje rasite viską, ką reikia žinoti apie baltymus.