pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Rūkytos vištienos salotos su kriaušėmis: receptai

Štai keletas receptų, kaip pasigaminti skanias ir originalias rūkytos vištienos salotas su kriaušėmis.

Receptas su putpelių kiaušiniais ir silke

Reikia:

  • 8 putpelių kiaušinių
  • 12 virtų mažų bulvyčių su lupena
  • 4 šaltai rūkytos silkės filė
  • Kelių svogūnų laiškų
  • Kelių šakelių krapų
  • 1 geltonosios kriaušės su švelnia odele
  • 120 g salotų mišinio arba špinatų lapelių

Medaus-garstyčių padažui:

  • 50 ml aliejaus
  • 1 kupino šaukšto grūdėtųjų garstyčių
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 citrinos sulčių

Paruošimas:

  1. Kiaušinius ir bulvytes perpjaukite per pusę, silkės filė supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir krapus.
  3. Kriaušę nelupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
  4. Padažui visus ingredientus suplakite.
  5. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, silkės gabaliukus, bulves, kiaušinius, kriaušės riekeles, užberkite svogūnų laiškų ir krapų.

Rūkytos vištienos salotos su graikiniais riešutais

Ingredientai:

  • 3 česnakų
  • 100 gramų graikinių riešutų
  • Šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 2 vienetai kriaušių
  • Šiek tiek salotų
  • 300 gramų vištos filė (rūkyta)
  • 2 valgomieji šaukštai majonezo
  • Šiek tiek druskos

Paruošimo būdas:

  1. Supjaustyti rūkytą vištieną kubeliais.
  2. Kriaušes nuplauti ir supjaustyti gabaliukais.
  3. Riešutus susmulkinti.
  4. Česnaką sukapoti.
  5. Salotas suplėšyti.
  6. Majonezą sumaišyti su citrinos sultimis.
  7. Pasūdyti, įberti pipirų, viską sumaišyti.
  8. Salotų viršų apibarstyti smulkintais riešutais.

Kiti ingredientai, kurie gali būti naudojami salotoms:

  • Bazilikai
  • Avokadai
  • Garstyčios
  • Agurkai
  • Pomidorai
  • Persikai
  • Salotos
  • Majonezas
  • Jogurtas
  • Citrinos
  • Druska
  • Obuoliai
  • Karis
  • Morkos
  • Sezamų aliejus
  • Pekininiai kopūstai
  • Vištiena
  • Cukrus

Patarimai

  • Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą - bus traškesnės.
  • Salotas apliekite paruoštu padažu ir apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais kedrų riešutais.

Padažo variantai

  • Majonezą sumaišyti su citrinos sultimis, pasūdyti, įberti pipirų.
  • Sumaišykite jogurtą, garstyčias, muskatą, pipirus, druską ir citrinos sultis.

Skanaus!