Citrinų kremas (Lemon posset)
Skonis primena citrininius ledus, todėl galima tiekti su uogomis, šokolado drožlėmis, sausainiais, konservuotais vaisiais ar paprasčiausia uogiene, viskas čia puikiai dera.
Gamyba itin paprasta, ypač jeigu naudosite pirktines citrinų sultis. Man asmeniškai gardžiau su natūraliomis, bet jei prispaustų laikas, naudočiau ir jau paruoštas.
Proporcijos sekančios:Paskelbta 2024-02-24 Reklama
- Labai gardus ir šventiškai atrodantis maltos mėsos ir šonkauliukų kelmas su pievagrybiais. Receptas – ČIA.
- Labai gardūs bei sotūs, orkaitėje kepti kotletai su kiaušinių, sūrio ir pievagrybių įdaru, baltame padaže. Receptas – ČIA.
- Orkaitėje keptas, labai skanus ir sotus, maltos kiaulienos vyniotinis su šonine ir obuoliais. Receptas – ČIA.
- Labai aromatingas, sodraus skonio orkaitėje keptas viščiukas su apelsinais ir rozmarinais. Receptas – ČIA.
- Vištienos šlaunelių mėsa su čiobreliais ir obuoliais. Receptas – ČIA.
- Maltos mėsos ir šonkauliukų kepsnys – “Kelmas”. Receptas – ČIA.
Vištienos kepimo ypatumai
Daugelis ragavusių mano keptos vištienos po pirmų kąsnių kilnoja antakius ir dažniausiai ima ir paklausia kaipgi man pavyksta iškepti vištienos dalis, kad viršus būtų traškus ir apskrudęs, o vidus sultingas.
Atsakymas slypi paruošimo ir kepimo technikoje, procesas ilgas, bet jame darbuojuosi ne aš, o orkaitė. Man tenkanti darbo dalis – paukštienos paruošimas ir sudėjimas į skardą. Ši technika vadinama lėtuoju kepimu.
Taip galima kepti visą vištą ar antį ar jų dalis – ketvirčius, blauzdeles, šlauneles bei sparnelius, tik jiems kepimo laiką reikia kiek trumpinti.
Dar vienas didelis privalumas yra tas, kad paukštienos nereikia marinuoti, viską darau iškarto ir tiesiai į skardą. Kartu galima kepti ir bulves, jos lygiai taip pat kaip ir vištiena gaunasi traškios išorėje ir minkštutėlės viduje. Esu kepusi ir žalius burokėlius, skonis buvo ypatingas, tačiau sultys gerokai nudažė paukštieną, buvo nelabai gražus vaizdas.
Paskelbta 2024-08-01 2024-08-07Žuvies ir bulvių apkepas
Mes valgome per mažai žuvies, o kai valgome – dažnai renkamės tuos pačius gaminimo būdus. Ar kada kepėte žuvies apkepą? Paprastas, greitai paruošiamas, jaukus – tiesiog subalansuotas vėsesniems rudens orams. Giliame kepimo inde susluoksniuokite plonomis riekelėmis pjaustytas bulves, prieskoniais pagardintą baltos žuvies filė, kremišką bešamelio padažą ir mėgstamą fermentinį sūrį. Kepkite orkaitėje, kol bulvės suminkštės, o tuomet patiekite ant stalo. Kabinkite dideliu šaukštu, dalinkite į dubenėlius ir ragaukite. Galbūt į savo mėgstamų valgių meniu įtrauksite naują žuvies patiekalą? Žuvies ir bulvių apkepas – švelnaus skonio, ypatingai minkštas, kremiškas, su daug tąsaus sūrio. Tikrai patiks jaukių ir sočių naminių valgių mėgėjams.
Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvėKategorija: Šventiniai patiekalai
– Oho! – sakė šiuo marinatu ruoštų šonkaulių ir šašlykų ragavusieji.
Ir išties – oho. Ilgai maniau, kad jau esu atradusi tobulo marinato mėsai receptą, tačiau šis pranoko visus lūkesčius.
O viskas prasidėjo tuomet, kai ruošiausi virti pomidorinę su šonkauliais, tačiau tądien niekam namuose nesinorėjo sriubos. Šonkauliai, ištraukti iš šaldiklio jau buvo atvėsinti, o ant darbastalio liūdėjo iš rūsio atnešti keli stiklainiai vasarą sutrintų konservuotų pomidorų.
Tuomet ir gimė išganinga mintis panaudoti pomidorų tyrę mėsos marinavimui. Žinia, pomidorai turi natūralios rūgšties, todėl pamaniau, kad duetas turėtų būti tobulas.
Paragavus iškeptų šonkaulių tiesiog negalėjome atsistebėti mėsos minkštumu, tad mintimis jau keliavau į grilį, kazaną ir šašlykinę, kuriuose įsivaizdavau kepamus kepsnius ir šašlykus. Per kelis mėnesius išbandėme viską ir galiu drąsiai teigti, kad minkštesnės mėsos nesu ragavusi.
Pabandžiau gaminti ir su šviežiai trintais pomidorais, pavyko irgi neblogai, tačiau termiškai apdorota tyrė visgi buvo geresnė pagalbininkė. Galbūt dėl to, kad kaitinant pomidorus, juose išsiskiria likopenas? Toliau skaityti „Pomidorinis marinatas kepsniams ir šašlykams”
Paskelbta 2024-11-18