Ritos receptai
Gaminimui 90 min
4-6 porcijos
2 pak. x 500 g ''Lapino puotos'' šviežių ančiukų kulšelių
žymės: Antiena, Laužo ir grilio patiekalai, VištienaPaprikiniai sprandinės kepsniai ant grilio
Į dubenį dėti kepsnius, supilti paruoštą marinatą ir gerai įtrinti.Paruoštus kepsnius su marinatu dėti į šaldytuvą ir palikti visai nakčiai.Rašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Tikra itališka lazanija - tirpsta burnoje!Patys skaniausi naminiai kotletai - purūs ir minkštučiaiGreitas čili troškinysSpagečiai CarbonaraKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!Desertai Valentino dienai pasaldinti - 38 receptai nuo greitukų iki prancūziškos konditerijos pažibųReceptai su brokoliais - 38 skanios idėjos!Dalyvaukite!Konkurse: Jaukūs patiekalai
Receptas šiltajam savaitgaliui: jautienos kepsnys
Neprognozuojamas oras kartais atbaido nuo tolimesnių išvykų. Tačiau visada galima surasti pastogę kepsninėms, o su draugais susėsti jaukiuose namuose ir gardžiuotis lauke paruoštu maistu. Net jeigu ir nėra ūpo gaminti, šis receptas jus įkvėps pasijausti tikrais šefais, nes sudėtinga nebus, o ragaujantieji negalės patikėti, kad tai naminis maistas.
Renkamės patį geriausią jautienos gabalą ir čirškiname jį ant griliaus. Lengviau nebūna, jeigu žinosite kelis dalykus, kurie pavers kepsnius tirpstančiais burnoje.
Šiam patiekalui reikės:
Gero gabalo šviežios jautienos išpjovos, apie 300 gr. vienam asmeniui;
Šviežiai ir stambiai grūstų pipirų;
Druskos;
Alyvuogių aliejaus;
Šviežio mairūno lapelių;
Sviesto.
Tą pačią dieną, kai ruošitės kurti kepsninę, pasiruoškite mėsą. Jeigu turite vieną didelį gabalą jautienos išpjovos, supjaustykite ją į norimo dydžio gabaliukus, siūlyčiau apie 3-4 cm storio. Pipirų grūdelius stambiai sugrūskite, įtrinkite jais mėsą, pridėkite gerą saują mairūno lapelių bei užpilkite gana dosniai alyvuogių aliejumi.
Palikite mėsą kambario temperatūroje ilsėtis, atokiau nuo saulės šviesos, tačiau jokiu būdu nedėkite į šaldytuvą. Kuomet ruošite kepsninę, pasirūpinkite geromis malkomis, nenaudokite pirktinių anglių. Deginamos malkos išskiria daug daugiau kaitros, reikalingos mėsai skaniai apskrusti, kurios neišgausite su anglimis. O ir laužo aromatas nuo deginamo medžio bus kur kas stipresnis.
Kai jau nuspręsite, kad kepsniai paruošti, neleiskite jų iš karto valgyti, o palikite penkioms minutėms pastovėti. Tokiu būdu mėsos sultys subėgs į savo vietas ir pjaunant neišsibėgios lauk.
Skanaus!

Vištienos kepsneliai su gardžiuoju marinatu
Dubenėlyje sumaišykite farino cukrų, actą ir garstyčias.
Įspauskite česnaką. Galite ir susmulkinkite jį peiliu ar naudoti česnako granules.
Suberkite prieskonius, pilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
Reklama41011Ištepkite šia mase mėsą. Leiskite jai pasibūti bent pusvalandį ar geriausiai -pernakt.
Kepame ant griliaus:
Kepkite ant karšto griliaus apie 15-30 min. vis pavartant, kad mėsa gražiai apskrustų. Kepimo laikas priklauso ir nuo gabalėlių dydžio.
IngredientaiPatarimasBūtinai pasitikrinkite ar mėsa iškepusi. Tai yra labai svarbu. Iš jos turi bėgti skaidrus skystis, jei jis balzganas – mėsa dar neiškepusi. Iškepusi vištiena yra tik Raudona ar rausva gali būti tik jautiena, ar ėriena. Kiauliena – vos vos rausva.
AlternatyvaJei jūsų grilius yra tiesiog terasoje, užtikrintas būdas, kurį rekomenduoju, viską pradėti kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol beveik iškeps, apie 20 min., o pabaigtuves su paskrudinimu perkelti ant griliaus. Galima pradžioje mėsą įvynioti į foliją ir pakepti ant griliaus, o vėliau išvynioti ir tik skaniai apskrudinti.
Beata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiGintarė parašė:Aš taip kepu vištytę – labai geras receptukas 🙂 O rudąjį cukrų drąsiai galite pakeisti medumi, tik tuomet reikia labai saugoti kepsniukus, nes labai greitai svyla 🙂 Skanaus 🙂
Simona parašė:Na ką, šį savaitgalį tortilijos, taigi pravers šis marinafas vištytei. 🙂vilma parašė:Geras marinatas, reilkes pabandyti, juo labaiu kad turiu to cukraus. O su medum tikrai labai svyla, nepatiko…
Ingrida parašė:Beata, sakykit, o kuo būtų galima pakeisti šį cukrų, nes parduotuvėje jo neradau, bet receptą labai norisi išbandyti?
vika parašė:Ingrida, jei esate Vilnietė paieškokite Asorti parduotuvėje.ulrika parašė:Aciu uz lux marinato varianta. Jau isbandziau per savaitgali. Visiems labai patiko.Beata Nicholson parašė:Farino cukraus yra beveik visose maisto prekių parduotuvusė. Žinoma, gal aš čia tik už Vilnių kalbu, bet tikrai esu pirkusi ir kitur.