Č. Moroz ūkis
Puikos kokybės mėsa, skani, sultinga, perkame visa šeima ne vienus metus, esame labai patenktinti kokybe. Labai mėgstam minkštus lašinukus, todėl perkam didesnio svorio skredieną. Dirba malonūs žmonės, viskas visada prižiūrėta, tvarkinga. Rekomenduoju!
Naudingas (3)Gražina2020.10.31Labai skani naminė mėsa.Šviežia ,šviesi ir kvapas kaimo mėsos. JAU tokios senai nevalgem.AčiūNaudingas (1)Pavel2018.11.04Super kokybė grūdų! Mėsa labai šviežia ir skani. Tikrai rekomenduoju. Ūkininkas labai geras. Ačiū.Naudingas (13)Justas2018.03.13Kas dėl mėsos, tai bandžiau, pirkau. Šviežia, naturali. Tokia kaimiška, tikra. Liux! Nėra net ką lyginti su pirkta iš pardės.
Naudingas (18)19,4 km | Rakliškių g. 1, Butrimonių k., Šalčininkų r.Grūdinių kultūrų auginimas, pardavimas (rugiai, kviečiai, avižos, lubinai, grikiai, kvietrugiai). Mėsinių galvijų auginimas.
31,6 km | Kirtimų g. 57A (Paneriai), VilniusDidmeninė ir mažmeninė prekyba šviežiais vaisiais bei daržovėmisŠviežių vaisių, daržovių tiekimas maitinimo įstaigoms ir parduotuvėmsŠviežių vaisių ir daržovių fasavimo bei pakavimo linija57,9 km | Laisvės g. 10, Vievis, Elektrėnų sav.Žolelių arbatosNatūralaus bičių vaško žvakėsMedus67 km | Ežero g. 30, Daugai, Alytaus r.Vaikų vasaros poilsio bei vaikų ir jaunimo stovyklos ištisus metusApgyvendinimas – kambarių nuoma, pirtis200 m iki ežero Didžiulio (Daugų) ežero)88,6 km | Jaunimo g. 14, AlytusDaržovių sėklosPriekoninės žolelėsGėlių sėklos90,8 km | Alytaus g. 1, Miklusėnai, Alytaus r.Lietuvoje išdaiginti ir išauginti augalaiDekoratyviniai augalai, daugiametės gėlėsNykštukiniai graikiniai riešutai, aktinidijos, bespyglės gervuogės ir t.t.Ekologiškos mėsos kelias
iki Jūsų stalo
Žemė
Ūkis turi daugiau nei 100 ha dirbamos žemės ir yra įsikūręs Algimantų k., Ariogalos seniūnijoje, Raseinių raj., kur auginama: bulvės, javai, miežiai, mišiniai (žirniai ir kt.). Visa užauginta produkcija panaudojama kaip pašarai gyvuliams. Žemė yra toli nuo aktyviai naudojamų transporto kelių, atitinka visus ekologinius standartus keliamus apdirbamai žemei.
Pašaras
Gyvuliai
Ūkyje laikomos prancūzų Šarole veislės mėsiniai galvijai, kurių vidutiniškai ūkyje būna apie 60 viso sezono metu ir genofondines Lietuvos baltosios kiaulės, kurių vidutiniškai ūkyje turima apie 300. Taip pat laikomos lietuviškos pieninės karvės, kurių pienas naudojamas mažiems paršiukams atjukintiems nuo motinos, kad užtikrintų ekologišką maisto grandinę gyvuliams.
Skerdykla
Skerdykla įkurta dar 1994 metais. Iš pradžių buvo skerdžiami aplinkinių ūkininkų gyvuliai, tačiau matant kitų ūkininkų netinkamą požiūrį į maisto kokybę, buvo nuspręsta viską atlikti patiems, tad 2006 m. rudenį buvo sertifikuotas ekologiškas gyvulių skerdimo procesas, o 2007 m. pradžioje - ir šalto rūkymo mėsos produktų gamyba. Skerdykloje dokumentuose labai tiksliai fiksuojama, kada skerdžiami ekologiškai išauginti gyvuliai. VšĮ „Ekoagros“ sertifikatus ekologiškam skerdimui bei mėsos produktų gamybai išduoda vienerių metų laikotarpiui, todėl kiekvienais metais ūkis iš naujo yra audituojamas ir taip užtikrinama, kad tikrai laikomasi visų būtinų standartų.
Cechas
Cechui, kaip ir skerdyklai, keliami aukšti ekologinio ūkio reikalavimai prižiūrinčių įmonių tokių, kaip VšĮ "Ekoagros", kurie atlieka planinis ir neplaninius patikrinimus, mėginių poėmius ir tiria viską: nuo mėsos ir žaliavos esančios ceche iki kiekvieno ingrediento, kuris naudojamas tiek apdorojant, tiek gaminant pačią produkciją.
Pardavimas
Žilių šeimos ūkio gaminius galite įsigyti visoje Lietuvoje: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Rietave. Naudodamiesi mūsų interneto svetainėje pateiktais kontaktais, gali užsisakyti didesnį gaminių ar specifinių gaminių kiekį tiesiai iš ūkio. Produkciją pristatysime į savo pardavimo vietas arba pakviesime atvykti į ūkį ir dar jį mielai aprodysime.
Ukininkas parduoda mesa
Gerbiami valstietis.lt skaitytojai!
Šiomis dienomis tebevyksta kai kurie tinklapio atnaujinimo darbai, todėl galimi sutrikimai. Atsiprašome.
LAIKRAŠČIO PRENUMERATA
RubrikaKarves ir kiaules iškeitė į triušius bei nutrijasVilkaviškio rajone, Lakštučių kaime, gyvenantis Rimantas Legota ūkininkauja jau daugiau nei ketvirtį amžiaus. Nors pagrindinė jo verslo šaka yra augalininkystė, tačiau pastaruoju metu vyriškis vis labiau pasineria į naująjį savo pomėgį – triušių bei nutrijų auginimą.
Teko pasitraukti
Ūkininkauti R.Legota pradėjo panašiu laiku, kaip ir dauguma šalies žemdirbių – 1991 metais. Pradžia buvo gana sunki, trūko tiek žinių, tiek technikos. Tiesa, pasak Lakštučių kaimo gyventojo, tais laikais kone iš kiekvienos žemės ūkio srities buvo galima tikėtis pelno.
„Viską apsimokėjo auginti: grūdus, cukrinius runkelius, karves, kiaules. Dabar žemdirbius kartais net stengiamasi sužlugdyti. Galbūt lengviau tiems, kurie turi daug žemių. Nesakau, kad iš ūkininkavimo negalima pragyventi. Įmanoma. Turtingas gal ir nebūsi, bet maistui užteks“, – sakė R.Legota.
Jis šiuo metu dirba per 60 hektarų žemės, kurioje augina kviečius, rapsus bei žirnius. Lygindamas senesnius ir dabartinius laikus, R.Legota tvirtino, kad, nepaisant visko, dabar ūkininkauti gerokai lengviau. To priežastis – galingesni traktoriai, našesni kombainai, geresnė kita žemės ūkio technika. Pasak pašnekovo, tiek praeitį, tiek dabartį vienija vienas dalykas: norint ką nors turėti, reikia nebijoti sunkaus darbo.
Darbo ūkininkas niekada nevengė. Seniau jis laikė nemažai karvių, mėsinių galvijų, vienu metu jo tvartuose kriuksėjo per 120 kiaulių. Tiesa, šiandien pastarųjų jau likę tik devynios, o raguočių apskritai atsisakė. Anot R.Legotos, gyvulininkystės atsisakė dėl krintančių produkcijos supirkimo kainų bei išaugusių reikalavimų.
Ekologiški mėsos gaminiai
„Ekologiška mėsa – tai pagal Europos Sąjungos ir nacionalinius teisės aktus pagamintas produktas, kurio visi technologiniai etapai turi būti nepriklausomoje kontrolės sistemoje ir tik gavus sertifikatą ne tik užaugintiems, pavyzdžiui, mėsiniams viščiukams, bet ir jų skerdenai, galima vadinti vištieną – ekologiška. Tik sertifikate išvardinti produktai gali būti vadinami ekologiškais. Kontroliuojamas ne tik gyvūnų ar paukščių įsigyjimas ir auginimas, šėrimas ar lesinimas, skerdimas, išpjaustymas, bet ir šviežios mėsos visas kelias iki galutinio vartotojo. Tikrinimai vykdomi dažniausiai vieną kartą per metus ir išduodamas sertifikatas“, – aiškina sveikatai palankaus maisto technologė Raminta Bogušienė.