Daržovių sriuba su jautienos frikadelėmis
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius:
Ingredientai:
- Jautienos faršas , 500 gr.
- Svogūnas , 1 vnt.
- Kiaušinio baltymas , 1 vnt.
- Bulvės , 3 vnt.
- Morkos , 2 vnt.
- Paprika , 1 vnt.
- Pomidoras , 1 vnt.
- Česnakas , 1 skilt.
- Ryžiai , 0.3 stikl.
- Aliejus , 4 v.š.
- Druska, pipirai, mėgiami prieskoniai , 1 žiups.
- Lauro lapas , 1 vnt.
Gaminimo instrukcija:
- Skustas morkas ir bulves, papriką supjaustykite smulkiais kubeliais. Pomidorą supjaustykite plonomis riekelėmis. Česanaką smulkiai supjaustykite. Svogūną sumalkite arba sutrinkite maisto smulkintuvu.
- Faršą, maltą svogūną, kiaušinio baltymą ir mėgiamus prieskonius sumaišykite. Suformuokite 4-5 mažus rutuliukus.
- Įkaitintame aliejuje apkepinkite mėsos rutuliukus, tuomet juos sutrinkite šakute ir sudėkite pomidorus, truputį patroškinkite ir perkelkite į puodą. Į puodą tap pat berkite kitas daržoves, česnaką, užpilkite 6 stiklinėmis verdančio vandens, berkite prieskonių, dėkite lauro lapelį ir virkite iki kol daržovės truputį suminkštės.
- Likusį faršą sumaišykite su ryžiais ir suformuokite mažas frikadeles. Jas sudėkite daržovėms suminkštėjus ir sriubą virkite dar 15-20 min.
- Galima naudoti ir daugiau įvairių daržovių - cukinijų, moliūgų, žaliųjų žirnelių.
Receptą atsiuntė: Aistė
Jautienos sriuba Charcho
Noriu pakviesti pietums visai šeimai išsivirti neįtikėtinai sočios, skanios ir apetitą keliančios sriubos iš tradicinės gruzinų virtuvės. Sriuba tokia skani, kad tikrai negali nustoti valgyti! Nors procesas gali atrodyti sudėtingas, iš tikrųjų taip nėra. Aš jums papasakosiu, kaip gana paprastai ir kartu skaniai paruošti jautienos sriubą „Kharcho“. Mėsos, ryžių, daržovių derinys nuostabus. Ši sriuba patiks ir suaugusiems, ir vaikams, todėl šį receptą rekomenduoju išbandyti.
Paskirtis: Sriubų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # DaržovėsReklamaMaltos jautienos sriuba su daržovėmis ir sūriu
Gaminimo režimas Įjunkite, kad menimo metu jūsų ekranas neužtamsėtų.Receptas: Main Course, Pagrindiniai patiekalai, Soup, SriubosŽymos: bulvės, daržovės, jautiena, malta jautiena, paprika, sriuba, sveika, vakarienėPorcijų skaičius: 6Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Sausą puodą (be riebalų), kuriami virsite sriubą, įkaitinkite ant aukštos ugnies.Puodą nuimkite nuo ugnies ir leiskite kelias minutes atvėsti (kad daržovės nepradėtų per greitai kepti). Šiek tiek atvėsusį puodą įkaitinkite ant mažos vidutinės ugnies ir jeigu neliko iš mėsos išsiskyrusių riebaliukų, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus.
Į puodą suberkite supjaustytus svogūną, morką, salierų stiebus ir retkarčiais pamaišydami lėtai kepkite apie 10 minučių. Neleiskite daržovėms apskrusti.
Šiek tiek padidinkite ugnį ir į puodą suberkite papriką, česnaką bei petražolių stiebus. Jeigu daržovės sausos, įpilkite papildomą šaukštą aliejaus. Kartkartėmis pamaišydami kepkite apie 4 minutes.
Mėsą su visomis išsiskyrusiomis sultimis sudėkite atgal į puodą ir suberkite sausus prieskonius (raudonėlį, baziliką, čiobrelį). Viską gerai išmaišykite ir kepkite apie 1 minutę, kol prieskoniai sušils bei paskleis savo aromatą.
Ugnį padidinkite iki aukštos ir supilkite vyną (jeigu nenaudosite, šią skiltį praleiskite ir keliaukite prie kitos). Viską išmaišykite nuo dugno nugramdydami prikepusius gabalėlius ir virkite, kol puode beveik neliks skysčio.
Į puodą sudėkite bulves, pomidorų pastą, supilkite konservuotus pomidorus, sultinį, pagardinkite druska, pipirais ir užvirkite. Nuo paviršiaus nugraibykite iškilusias putas, ugnį sumažinkite iki mažos, puodą pridenkite (neuždenkite pilnai) dangčiu ir virkite apie 20 minučių, kol bulvės bus minkštos. Sriuba turi virti lėtai, kad vos vos kunkuliuotų, todėl esant reikalui sumažinkite arba padidinkite ugnį.
Sriubą pilstykite į lėkštes, ant viršaus užberkite smulkiai tarkuoto čederio sūrio, petražolių ir svogūnų laiškų.
Skanaus!Reikalingi ingredientai:
Jautiena1.2 kilogramoAliejuspagal poreikį (kepimui)Svogūnas1 vntSaliero stiebas2 vntBuljonas4 stiklinės (+ maždaug tiek pat vandens)Pomidorai800 gramų (savo sultyse arba švieži)Lauro lapas2 vntRyžiai1/2 stiklinėsCitrinos sultysŠviežios žolelės1 krūvelėČesnakaiDruska ir prieskoniaipagal skonė (kalendra, paprika)ReklamaGaminimo eiga
1. Į puodą supilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir padėkite ant ugnies. Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Įberkite druskos ir išmaišykite. Dėkite į puodą (kad geriau apskrustų pirma pusė) ir kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos. Išimkite mėsą ir kol kas atidėkite į šalį.
2. Tuo tarpu į puodą suberkite susmulkintą svogūną ir salierą. Kelias minutes pakepinkite maišydami.Reklama3. Sudėkite pomidorus (konservuotus savo sultyse arba šviežius, pjaustytus be žievelės), užpilkite sultiniu ir vandeniu. Sudėkite mėsą atgal. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir palikite porai valandų.
4. Sudėkite ryžius, suberkite smulkintą česnaką ir citrinos sultis. Pagal skonį galite pridėti paprikos, kalendros ar kitų prieskonių. Virkite dar 20 minučių.