pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Perlinių Kruopų Sriuba su Aviena: Tradicinis Receptas

Šiandien noriu pasidalinti savo labai pamiltu receptu, kaip aš gaminu gruzinišką aštrią charčio sriubą su aviena. Perlinių kruopų sriuba yra sotaus ir malonaus skonio, o perlinės kruopos suteikia riešutų ir šiek tiek kramtomos tekstūros. Pažymėtina, kad perlinės kruopos yra tik iš miežių. Vokiška sriuba Graupensuppe taip ir verčiama - miežinė sriuba. PA smus tai perlinė sriuba. Žemiau pristatytos sriubos bandytojų buvo daug, ji patiko net vaikams. Man asmeniškai ji labai patinka, nors žinau, kad kitiems avienos skonis ir kvapas nėra priimtini. Tiems žmonėms rekomenduoju avieną pakeisti į jautieną. Jeigu esate didesni aštrumo mėgėjai, būtinai įdėkite daugiau aštrių prieskonių ir aitriųjų paprikų. Ši sriuba bus aštresnė tik tiems, kas įprastai aštriai nevalgo, užkietėjusiems aštrumo mylėtojams, ji bus lengvai aštri.

Ingredientai

Šis receptas skirtas 6 suaugusių žmonių kompanijai. Sriubai panaudota Viltšyrhornų (Whiltshire Horn) avies mėsa. Tai mėsai auginamos avys, trumpavilnės ir turinčios ragus. Dažnai jas taip ir vadina raguotieji vailtšyrai. Avys stambios, mėsingos, mėsa beveik neturi daug kam nepatinkančio avienos kvapo. Šiek tiek daugiau atsiduoda avimi lajus. Tačiau lajaus labai nedaug. Mėsa apipjaustyta nuo kaulų ir panaudota kepimui. Likę kaulai su mėsos likučiais panaudoti sriubai. Po kokybiškų mėsos gabalų kepimui nupjaustymo dar nuo kaulų nupjaustyta apie 0,5 kilogramo mėsos likučių, apie 200 g lajaus. Vėliau išvirus nuo kaulų nuimta dar apie 0,3 kg mėsos. Šviežių petražolių 100 g, arba šaukštas džiovintų. Taip pat reikės:

  • 1,5 stiklinės perlinių kruopų
  • 200 g įvairių šaldytų daržovių

Gaminimo Eiga

Iš kaulų ir sausgyslių apie 2- 3 valandas verdamas avienos sultinys.

  1. Pirmiausia nedideliais, kelių centimetrų kubeliais supjaustome avieną.
  2. Perlinės kruopos gerai perplaunamos, užpilamos šaltu vandeniu ir paliekamos per naktį.
  3. Įpilama kiek aliejaus į keptuvę, stipriai įkaitinama ir sudedamas smulkiai (1x1 cm) pjaustytas lajus. Lajui sukepus į spirgus jis įšimamas iš keptuvės paliekant susidariusius riebalus. Spirgus dedame į puodą kuriame virs sriuba. Riebalus padaliname į kelias dalis. Pirmiausia apkepiname mėsą supjaustytą nedideliais (2x2 cm) gabaliukais. Apskrudintą mėsą dedame į puodą taip, kad keptuvėje liktų ištirpęs lajus. Ant vėl įkaitinto lajaus paeiliui kepame pjaustytus svogūnus, morkas, papriką, baklažaną. Dedame į puodą ir kas kartą permaišom. Ant sviesto apkepinam grybus ir juos dedame į puodą. Jei per sausa įpilame porą samčių sultinio, taičiau tiek,kad pilnai neapsemtų troškinio. Supjaustom saliero šaknį ir sudedame į puodą. Sudedame prieskonius: čiobrelį, druską, juoduosius pipirus, aištriąją papriką, petražolės kotelius arba džiovintą petražolę. Supilam likusį sultinį ir užvirinam sriubą.
  4. Nuplautos perlinės kruopos suberiamos į pasūdytą verdantį vandenį (4 stiklinės) ir išverdamos ant nestiprios ugnies. Supilamos į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Aviena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama aliejuje 2-3 min. Suberiamas smulkiai supjaustytas svogūnas, česnakas, pabarstoma druska, pipirais ir pakepinama 2 min. Suberiamos šaldytos daržovės, gerai išmaišoma ir patroškinama dar 2-3 min. Sudedamos perlinės kruopos, išmaišoma, pagardinama druska ir uždengus ant silpnos ugnies dar patroškinama 3 min.
  5. Likus 30 minučių iki išvirs mėsa, sumaišome pomidorų pastą, "Tkemali" padažą, raudoną aitriąją papriką (nepadauginame, nes "Tkemali" padažas taip pat yra aštrokas), paprikos miltelius, smulkiai pjaustytas kalendras, "Chmeli-suneli" prieskonius, juoduosius pipirus. Pastebėjimas: "Tkemali" ir "Chmeli-suneli" padažų galite rasti ir prekybos centruose, bet reikalui esant juos galima pakeisti ir kitais produktais. "Tkemali" padažo tikslas suteikti sriubai pikantiškos rūgštelės. Jį neblogai gali kompensuoti 100 mililitrų šviežiai spaustų granatų arba citrinos sulčių (jeigu pilsite pastarąsias, galima įberti ir žiupsnelį tarkuotų žievelių).
  6. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.
  7. Gerai nuplauname ryžius ir suberiame į puodą su mėsa.
  8. Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinio stiprumo ugnies. Sudėkite perlines kruopas, sultinį, lauro lapą, džiovintus čiobrelius, druską ir pipirus. Išimkite lauro lapą ir jį išmeskite.
  9. Iki vientisos masės sutriname česnakus, graikinius riešutus, įberiame druskos pagal savo skonį ir dar kartą permaišome.
  10. Dar šiek tiek paverdame ir, nuėmę nuo kaitros, palaikome maždaug 20 minučių.
  11. Prieš skanaudami galime pabarstyti mėgstamų susmulkintų žalumynų.

Patarimai

Aviena su perlinėmis kruopomis ir daržovėmis labai skanu su pomidorais, raugintais ar marinuotais agurkais.

Alternatyvus receptas

Šoninėje atskiriame lašinius ir mėsą. Lašinius supjaustome smulkiai, iki 2x2 gabaliukais, mėsą pjaustome stambesniais gabalais. Sriubos puode įkaitiname aliejų, sudedame lašinius, kepiname kol suspirga. Į karštus riebalus įdedame svogūnus ir apkepiname iki skaidrumo. Supilame sultinį ir sudedame perlines kruopas, išmaišome ir užverdame. Pridedame pjaustytas morkas ir pjaustytus salierus, šaukštelį kmynų. Verdame 20 minučių, sudedame druską, pjaustytus porus, dar paverdame 5 minutes.