pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Naminiai Virtiniai su Mėsa - Receptas ir Gaminimo Patarimai

Ir Kūčioms, ir kasdienai: 3 gardūs ir sotūs virtinių receptai su įdarais

Virtiniai nuo seno yra vienas iš tradicinių Kūčių patiekalų daugelyje namų. Pasirinkimų, kuo juos įdaryti be mėsos, apstu – pradedant pikantiškomis bulvėmis ir baigiant saldžiomis uogomis. Ant Kūčių stalo ypač derės ir virtiniai su būtent šiam vakarui įprastais ir nebrangiais produktais, tokiais kaip kopūstai, grybai, silkė, aguonos. Kad jie būtų patys skaniausi, „Iki“ pranešime žiniasklaidai kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė pasidalijo vienu triuku, kaip pasiruošti tobulą tešlą virtiniams – ją minkyti bus lengviau ir ši bus elastingesnė.

Nepamirškite dar vieno ingrediento tešloje – aliejaus

Kad ir kokį įdarą nuspręstumėte pasirinkti, virtinių kokybė labai priklausys nuo pačios tešlos. Ji turi būti ne pernelyg stora, neplyšti ir būti elastinga. Tešlai reikia vos kelių ingredientų, tačiau svarbu mokėti juos tinkamai paruošti.

„Koldūnų tešla dažniausiai minkoma vien tik iš vandens, miltų ir druskos. Rečiau kas žino, kad į tešlą įpylus šaukštą aliejaus gaunamas fantastiškas efektas. Tešla tampa gerokai elastingesnė, lengviau minkoma, ir koldūnai daug geriau sulimpa“, – gudrybę atskleidžia G. Urbonavičiūtė.

Tinkamai tešlai taip pat svarbu proporcijos. Kulinarijos technologė skaičiuoja, kad maždaug 20–25 virtiniams reikia 300 g kvietinių miltų, šaukšto augalinio aliejaus, žiupsnelio druskos ir 150 ml verdančio vandens.

Virtiniai | Shutterstock nuotr.

„Į dubenį supilkite miltus, įberkite druskos, aliejaus, įpilkite verdančio vandens ir šaukštu pradėkite minkyti tešlą. Kai ji atvės, padėkite ją ant stalviršio ir minkykite rankomis, kol visi ingredientai susijungs – tešla bus elastinga ir blizganti. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių pailsėti. Po šio laiko kruopščiai iškočiokite ir stikline išpjaukite apskritimus. Dėkite į jų vidurį pasirinkto įdaro ir kruopščiai užspauskite šonus. Paruoštus koldūnus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį su nedideliu kiekiu aliejaus – taip jie nesulips“, – apie gamybos eigą pasakoja G. Urbonavičiūtė.

Šaldant svarbu nepaskubėti

Jurgitos virtuvėlė

Mažai rasime šeimų, kur nebūtų gaminami virtiniai: kas su mėsa, kas su varške, kas su bulvėmis juos gamina. Ir savo receptą turi kiekviena šeimininkė. Tad savo receptą įkeliu toms ir tiems, kurie vis dar neprisiruošia gaminti virtinukų, nes įsivaizduoja, kad tai baisiai sudėtinga. Taip tikrai nėra! Pabandykite :) Porcija čia aprašyta nemaža, mano manymu vienam kartui gaminti virtinukus yra per daug darbo. Tad pasigaminę juos išsivirkite kiek norite, o kitus užsišaldykite kitam kartui.

Tešlai:
  • 1 kg miltų
  • 4 kiaušinių
  • 3 šaukštų aliejaus
  • stiklinės verdančio vandens
  • druskos

Įdaro gamyba

Svogūnus susmulkiname (gerai būtų su smulkintuvu), o maltą mėsą permalame dar kartą, kad gautųsi labiau košė. Tada svogūnus su mėsa sumaišome, pridedame mėgiamų prieskonių, prieskoninių žolelių (labai tinka mairūnas). Išspaudžiame česnaką, įpilame šlakelį vandens ir viską gerai išmaišome bei išminkome.

Tešlos gamyba

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejaus ir įberkite druskos. Viską išplakite, tada suberkite 500 g miltų. Viską gerai išmaišykite. Supilkite verdantį vandenį ir pradėkite maišyti. Maišant tešla netruks atvėsti, tada po truputį berkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Tešla bus baigta, kai nebelips prie rankų. Palikite tešlą "pabūti" apie 15 minučių.

Minkšti virtinukai su mėsa ir grybais

Tešlai į dubenį įsijoti miltus, įmušti kiaušinį, įberti druskos, išmaišyti. Supilti sviestą, vandenį ir minkyti tešlą.

Paruoštą tešlą dėti į maišelį ir palikti 30 - 40 minučių.

Įdarui į vištienos krūtinėlę ir kiaulieną sumalti, jei trūksta, įberti dar druskos, pipirų. Įpilti šiek tiek sultinio.

Krapus susmulkinti, suberti į dubenį su mėsos mase ir išmaišyti.Voveraites nuvalyti, supjaustyti. Svogūnų laiškus susmulkinti.

Į puodą įpilti aliejaus, sudėti voveraites, suberti svogūnų laiškus ir kepti kelias minutes iki kol iškeps. Tuomet sudėti į dubenį su malta mėsa.

Iš tešlos kočioti nedidelius paplotėlius, dėti įdaro ir užspausti paplotėlio kraštus.

Į puodą įpilti vandens, įberti druskos, užvirti, sudėti virtinukus ir virti apie 5 - 7 minutes. Tiekti su grietine ar padažu.

Patarimai:

Į puodą įpilkite vandens, įdėkite lauro lapą, įberkite druskos, pipirų, įdėkite mažą svogūną, petražolių ir užvirkite. Sudėkite vištienos krūtinėlę ir kiaulieną. Virkite apie 20 minučių iki kol išvirs.

Rašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Vištienos kepsniukai - blyneliaiMakaronai su malta mėsa ir sūriuSpagečiai CarbonaraGreitas čili troškinysKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertų

Naminiai virtiniai su mesa

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “naminiai virtiniai su mesa” rasta receptų 1000Virtinukai su mėsaBlyneliai su mėsa