Blynai su obuoliais - vienas jaukiausių ir aromatingiausių desertų, kuriame puikiai dera paruošimo paprastumas ir skanus skonis. Pagrindinis blynų ingredientas - švieži obuoliai, suteikiantys tešlai purumo ir lengvo rūgštumo. Atraskite įvairius receptus, pradedant klasikiniais ir baigiant netradiciniais, kurie pavers jūsų pusryčius ar vakarienę tikra švente.
Klasikiniai Varškės Blyneliai su Obuoliais
Šis receptas - tai kelionė į prisiminimus, kai blyneliai buvo kepami be rūpesčių, o dabar juos primena jau trys piliečiai. Tai puikus būdas atšviežinti ne tik atmintį, bet ir receptą, kuris nuo pirminio varianto jau yra gerokai patobulėjęs.
Ingredientai:
- 250 g pusriebės arba riebios varškės
- Apie 400 g arba 2 didesnių obuolių (svoris nurodytas nenuluptų)
- 4 vidutinio dydžio kiaušinių
- 100 g miltų
- 3-4 šaukštų cukraus (tikslus kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo)
- 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 0,5 arbatinio šaukštelio smulkiai sutarkuotos citrinos žievelės (tik geltonoji dalis)
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono
- Nedidelio žiupsnelio druskos
- Saulėgrąžų aliejaus kepimui
Gaminimo Eiga:
- Į didelį dubenį sudėkite varškę ir sutrinkite šakute.
- Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išpjaukite sėklalizdžius ir sutarkuokite burokine tarka į dubenį su varške. Ant viršaus supilkite citrinos sultis, žievelę, vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
- Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir darykite tai labai atsargiai, kad į baltymus nepatektų trynio. Pasirinkite didesnį švarų dubenį (keraminį, metalinį ar stiklinį, tik ne plastikinį) ir į jį supilkite baltymus, o trynius į kitą.
- Į dubenį su tryniais supilkite cukrų ir gerai išplakite šluotele, kol masė pabals, o tūris padidės.
- Į baltymus įberkite nedidelį žiupsnelį druskos. Jeigu naudosite mikserį, baltymus plakti pradėkite mažomis apsukomis, kol baltymo struktūra suirs ir jie suputos, tuomet padidinkite greitį iki didžiausio ir plakite iki standžių putų.
- Į atskirą dubenėlį įsijokite miltus, cinamoną ir gerai išmaišykite. Miltų mišinį suberkite į dubenį su varške bei obuoliais ir vėl išmaišykite.
- Į dvi keptuves (aš blynus visuomet kepu dvejose, nes taip greičiau) įpilkite aliejaus, kad padengtų keptuvės dugną ir įkaitinkite ant vidutinės mažos ugnies. Kol baigsite maišyti tešlą keptuvės jau turėtų būti įkaitusios, taigi galėsite iš karto pradėti kepti.
- Į dubenį su obuolių mase sudėkite išplaktus trynius ir išmaišykite.
- Į tešlą per tris kartus atsargiai ir švelniai įmaišykite baltymus.
- Į įkaitintą keptuvę dėkite po dosnų šaukštą tešlos, šaukšto nugarėle švelniai išlyginkite paviršių ir kepkite apie 2-3 minutes, kol apačia gražiai apskrus (blynai turi kepti lėtai, todėl jeigu procesas vyksta per greitai, mažinkite ugnį). Blynus apverskite, kepkite dar apie 1-2 minutes, kol ir kita pusė gražiai apskrus.
- Iškeptus blynus tiekite su savo mėgstama uogiene, klevų sirupu ar kitais priedais.
Patarimai:
- Obuolius blyneliams rinkitės kietesnius (galite naudoti ir rūgštesnius) ir kepkite juos lėtai, ant vidutinės mažos ugnies.
Karamelizuoti Blynai su Obuoliais
Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta saldesnius blynus su intensyviu obuolių skoniu.
Ingredientai:
- Blynų tešla pagal jūsų mėgstamą receptą
- 2 obuoliai
- 50 g cukraus (3 arbatiniai šaukšteliai tešlai ir 3 valgomieji šaukštai karamelei)
- 2 g cinamono (1/2 arbatinio šaukštelio)
- Sviestas kepimui
Gaminimo Eiga:
- Dubenyje sumaišykite visus tešlos produktus ir iškepkite blynelius.
- Keptuvėje ant nedidelės ugnies išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps ir pradės karamelizuotis.
- Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
- Suberkite į keptuvę ir kepkite apie 2 minutes.
- Įberkite cinamono, supilkite apelsinų sultis ir maišydami kaitinkite, kol obuolių padažas sutirštės.
- Dėkite šaukštą įdaro ant blynelio krašto ir užlenkite.
Prancūziški Blyneliai su Obuolių Įdaru
Šie blyneliai yra elegantiški ir puikiai tiks ypatingam savaitgalio rytui.
Ingredientai:
- Blynų tešla
- 1 obuolys
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- 3 valgomieji šaukštai auksaspalvio sirupo
Gaminimo Eiga:
- Obuolius nulupkite, išskuobkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
- Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto.
- Suberkite obuolius ir pakaitinkite apie 3-5 min., kartais pamaišydami, kol obuoliai suminkštės, bet nepraras savo formos.
- Ant prancūziško blynelio krašto dėkite šaukštą obuolių įdaro.
- Kampus užlenkite taip, kad įdaras liktų viduje, ir likusį blynelį susukite.
- Paruoštus blynelius apšlakstykite auksaspalviu sirupu ir nedelsiant patiekite.
Blynai su keptais obuoliais ir jogurtu
Lengvas ir sveikas pasirinkimas, puikiai tinkantis kasdieniam mėgavimuisi.
Ingredientai:
- Blynų tešla
- 3 obuoliai
- 1 citrina (sultys)
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- Natūralus jogurtas arba grietinė
Gaminimo Eiga:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir išmaišykite.
- Obuolius nuplaukite trindami šepetėliu, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite didokomis skiltelėmis.
- Jas iš karto apšlakstykite citrinos sultimis, kad neruduotų. Pabarstykite milteliniu cukrumi ir cinamonu.
- Skilteles iškepkite įkaitintame svieste kiekvieną atskirai apversdami.
- Blynus sulankstytkite ir patiekite su keptomis obuolių skiltelėmis ir natūraliu jogurtu ar grietine.
Aguoniniai blynai su obuolių įdaru
Ingredientai:
- Blynų masė
- 5 obuoliai
- 1 citrina
- 4 valgomieji šaukštai aguonų
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
Gaminimo Eiga:
- Užmaišykite blynų masę iš tam skirtų produktų. Pabaigoje suberkite aguonas (aš aguonas užpilu verdančiu vandeniu ir palaikau 2 val.).
- Paruoškite blynų įdarą: orkaitėje ar konvekcinėje krosnelėje iškepkite obuolius ir palaukite, kol jie praauš.
- Nuo keptų obuolių nuimkite odelę ir nugramdykite iškepusio obuolio tyrę. Į tyrę įdėkite cukraus ir citrinos.
- Ją gerai išmaišykite. Pasigaminote blynų įdarą. Žinoma, įdarą galima pasiruošti tokį, kokį mėgsta jūsų šeima, tik jis turi būti tirštas.
- O tada jau pasitelkite vaizduotę ir formuokite blynų krepšelius.
Apibendrinimas
Išbandykite įvairius receptus ir atraskite savo mėgstamiausią blynų su obuoliais variantą. Kiekvienas receptas turi savo unikalų skonį ir aromatą, tad galėsite nustebinti savo artimuosius vis naujais skoniais.