pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Silkė „pataluose“: tradicinis receptas su naujais skoniais

Silkė „pataluose” kaip ir balta mišrainė yra Kalėdų klasika. Suteikime tradicijoms naujų skonių ir tegul jos gyvuoja ilgai ilgai! Tikriausiai kiekvienoje šeimoje yra net po kelis išskirtinius silkės receptus. Vieniems ji labiau patinka su mamos ruoštais grybais, kitiems - su marinuotais močiutės svogūnais, o treti gardžiuojasi tradicine silke po patalais.

Kad šių metų stalas sužibėtų naujais skoniais ir spalvomis šefas atskleidė kitokį silkės pataluose receptą. Ši nauja patiekalo interpretacija ne tik išsiskirs gražia rožine spalva, tačiau pamatysite, kaip nustebę svečiai klausinės, kas taip pagardino visiems gerai žinomą silkės receptą. Ji bus tokia gardi, kad jai sunkiai atsispirsite ne tik per šventes, tačiau ir visus ateinančius naujus metus. Nevaržykite savęs ir mėgaukitės ja kada tik užsinorėsite.

Silkės pataluose ingredientai

Silkės pataluose pagaminti reikia:

  • Silkė: 1 vnt.
  • Bulvės: 2 vnt.
  • Burokėliai: 1 vnt.
  • Morkos: 1 vnt.
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Kiaušiniai: 4 vnt.
  • Actas: pagal skonį
  • Majonezas: pagal skonį

Klasikinis silkės pataluose receptas

  1. Nuplaukite ir išvirkite bulves, burokėlius ir morkas. Svarbu: prieš verdant, šių daržovių skusti nereikia, virti jas reikia su lupenomis. Bulvės ir morkas virkite atskirai nuo burokėlių. Patarimas: norėdami patikrinti, ar daržovės jau išvirusios, įbeskite peilį, jeigu jis įsminga lengvai - daržovės išvirusios. Kai daržovės išvirs, nupilkite vandenį ir leiskite joms atvėsti. Kad burokėliai būtų sultingi, nupilkite vandenį, tada įpilkite šalto vandens, palaikykite 1-2 min. ir vėl išpilkite vandenį.
  2. Kietai išvirkite kiaušinius. Dėkite juos į šaltą vandenį ir kiek pasūdykite, kad nesutrūkinėtų. Patarimas: kad kiaušiniai lengviau luptųsi, nupilkite karštą vandenį, įpilkite šalto ir palaikykite kelias min.
  3. Nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais svogūnus. Sudėkite juos į lėkštę ir užpilkite actu.
  4. Silkę nuplaukite, nusausinkite ir išdarinėkite: nulupkite odą, išimkite stuburą su kaulais ir visas likusias ašakas. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Jeigu neturite laiko, galite nupirkti jau paruoštą silkių filę.
  5. Nulupkite virtas daržoves ir kiaušinius.
  6. Morkas ir kiaušinius sutarkuokite smulkia trintuve, bulves ir burokėlius - stambia. Į lėkštę, tolygiai, pradėkite sluoksniuoti ingredientus tokia tvarka:
  7. Dėkite sutarkuotas morkas ir pertepkite majonezu.
  8. Ant morkų dėkite sutarkuotas bulves ir vėl pertepkite majonezu.
  9. Dėkite kubeliais supjaustytą silkę.
  10. Ant silkės dėkite svogūnų griežinėlius (prieš tai nupylus actą) ir vėl tepkite majonezą.
  11. Ant svogūnų sluoksnio dėkite sutarkuotus kiaušinius ir tepkite majonezą.
  12. Ant kiaušinių sluoksnio dėkite tarkuotus burokėlius ir pertepkite majonezu. Paruoštą patiekalą atidėkite į šalį ir leiskite pastovėti 50-60 min., kad persisunktų skoniai.

Prieš pateikdami ant stalo, papuoškite petražolių ar krapų šakele. Patarimas: pertepdami negailėkite majonezo. Priešingu atveju patiekalas gali būti sausokas. Bet ir nepersistenkite, kad majonezas neužgožtų kitų ingredientų skonio.

Netradicinis silkės pataluose receptas

4 asm. Gaminimo laikas: 20 min.

Ingredientai:

  • 90 g sūdytų silkių filė
  • ½ vidutinio mėlynojo svogūno
  • ½ kriaušės
  • ½ citrinos
  • 1-2 virtų bulvių
  • 4-6 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Originalus“
  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
  • 1 virtos morkos
  • 2 virtų kiaušinių
  • 6-8 džiovintų slyvų
  • 1 marinuoto burokėlio
  • Šlakelio aliejaus
  • 1 saujelės šalavijų lapelių

Gaminimas:

  1. Kubeliais supjaustykite silkę ir svogūną.
  2. Kriaušei išpjaukite sėklalizdžius, susmulkinkite. Viską sluoksniais dėkite į dubenį, apšlakstykite citrinos sultimis.
  3. Bulves supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite ant kriaušių ir aptepkite KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezu „Originalus“.
  4. Pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais.
  5. Morką supjaustykite kubeliais, dėkite ant majonezo.
  6. Tada smulkinkite kiaušinius ir sudėkite ant morkų. Vėl tepkite sluoksnį majonezo.
  7. Susmulkinkite džiovintas slyvas, ant sluoksniuočio sutarkuokite burokėlį ir suberkite slyvas. Paskirstykite po visą plotą.
  8. Šalavijų lapelius truputėlį pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
  9. Ant patiekalo patarkuokite citrinos žievelės ir papuoškite šalavijų lapeliais.

Alternatyvus silkės pataluose receptas

3-4 asm.

Ingredientai:

  • 2 vidutinės morkos
  • 1 vidutinis svogūnas
  • 2 kiaušiniai
  • ½ vidutinio baklažano
  • Žiupsnelio druskos
  • Keleto šaukštų saulėgrąžų aliejaus
  • ½ vidutinio saldžiarūgščio obuolio
  • 100-150 g mėgstamos silkės filė
  • 4 šaukštų granatų sėklų
  • 100-150 g virtų ir tarkuotų burokėlių
  • 4 šaukštų majonezo „Premium“
  • Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio

Gaminimas:

  1. Morkas nuskuskite, nulupkite svogūną, supjaustykite kubeliais.
  2. Išvirkite kiaušinius (apie 10 min.). Nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  3. Baklažaną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, ant jo berkite druskos. Po keleto minučių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  4. Į keptuvę pilkite saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite, berkite morkas ir baklažaną, apkepinkite.
  5. Obuolį nulupkite ir supjaustykite kvadratėliais.
  6. Morkas ir baklažanus berkite ant rankšluosčio, kad panaikintumėte aliejaus perteklių.
  7. Silkę supjaustykite kubeliais ir berkite į dubenį kartu su obuoliu, svogūnu ir kiaušiniais. Taip pat berkite keptus baklažanus su morkomis, granatų sėklas, ketverių pipirų mišinio, dėkite burokėlius ir majonezo „Premium“.

Silkė pataluose - pati nuodėmingiausia ir gardžiausia silkė ant šventinio stalo. Kai kurios šeimininkės sako, kad silkė pataluos labai gardi jeigu dar užtarkuojama sūrio.

Patarimai, kaip patiekti silkę pataluose

  • Silkė pataluose su burokėliais gali būti patiekiama pailgoje silkės lėkštėje.
  • Jeigu laukiate gausaus šeimos būrio, silkę sluoksniuokite plačiame dubenyje.
  • Jeigu norite gražiau, įmantriau, silkė pataluose su obuoliais gali būti patiekiama torto pavidalu.

Taip pat, galima dėti mažiau majonezo arba daugiau. Jeigu Jums šis kiekis atrodo per didelis, galite padaryti nedidelius porcijos dydžio bokštelius. Jiems pagaminti prireiks žymiai mažiau ingredientų. Silkės tortą supjaustę išimkite su maišymo arba tortui skirta mentele.

Tarp klasikos ir modernumo gali būti tik vienas žingsnis - perkelkite tradicinę silkę pataluose į mažus dailius stiklainėlius ir patiekite porcijomis. Gražu, žavu, modernu, o svarbiausia - vis dar taip pat skanu!