Elnienos nugarines kepsnys
- Tauragės Aps.
- Utenos Aps.
- Vilniaus Aps.
- Kazlų Rūdos Sav.
- Marijampolės Aps.
- Skuodas
- Dovanos
- Šventės, geriausi festivaliai ir renginiai
- Šildymo įrengimas
- Statyba
- Statybinė ir buitinė technika
- Aplinkotvarka
- Svetainė
- Virtuvė
- Vonios kambarys
- Baldai
- Vidaus apdaila
- Inžinierinės sistemos
- Fasado įrengimas
- Grindys, grindų dangos
- Langai ir durys
- Mediena
- Nekilnojamas turtas
- Technika, įrankiai, tvirtinimo detalės
- Stogai ir stogų dangos
- Konservavimo receptai
- Automobiliu remontas
- Pagrindinis
- Receptai
- Elnienos patiekalai
- Autorius: Administratorius
- Komentarai: 0
Elnio kepenėlės su svogūnais
Šiek tiek ilgiau kepamos elnio kepenėlės su svogūnais ir prieskoniais pasižymi dar intensyvesniu skoniu. Prieš kepimą kepenėles rekomenduojama pamirkyti piene – tai padeda sušvelninti žvėrienos skonį ir dar labiau suminkština kepenėles.
Elnio kepenėlių su svogūnais receptas
- 300 g elnio kepenėlių
- 1 stiklinė pieno
- 1 didelis svogūnas, supjaustytas pusžiedžiais
- Druska, šviežiai malti juodieji pipirai
- Šakelė šviežio čiobrelio, raudonėlio ir kapotų petražolių
- Šlakelis aliejaus ir sviesto kepimui
Elnio kepenėlių su svogūnais gaminimas
- Supjaustykite kepenėles ir pamerkite jas į pieną 30 minučių (arba iki 1 valandos), kad sumažėtų kraujo kepenėlėse.
- Nusausinkite kepenėles, supjaustome 1-2 centimetrų storiu. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi , dedame kepenėles į keptuvę ir kepkite apie 4-5 minutes. Kepenėlės turėtų apskrusti, jas atidedame.
- Keptuvėje įpilam kiek aliejaus, kepiname svogūnų žiedus kol jie karamelizuojasi. Dedame maišydami šaukštą miltų, išmaišius sudedame kepenėles. Supilam stiklinę sultinio. Užberkite druskos ir pipirų pagal skonį, pridėkite šiek tiek čiobrelio, raudonėlio ir petražolių. Uždedam dangčiu ir troškinam 5 - 6 minutes.
- Idealu su bulvių koše.
Brandintos elnienos nugarinės kepsnys
- brandintos elnienos nugarinės
- sviesto
- druskos
- šviežiai grūstų pipirų
- česnako
Česnakų – petražolių sviestui
- sviesto
- druskos
- česnako
- šviežių petražolių
Įjungti orkaitę, nustačius 230 C.
Nugarinės gabalą iš visų pusių trumpai apkepti keptuvėje ant stiprios ugnies. Galėtų būti net sausa keptuvė, arba truputį patepta aliejumi.
Jei keptuvė tinkama dėti į orkaitę, su ja ir dėti. Arba jeigu ką, perkelti į kepimo skardą.
Dėti į orkaitę. Kepti 230 C apie 10 min. Jei yra galimybė, patikrinti temperatūrą mėsos viduje, kad būtų 65C.
Lėkštė paruošta, tuoj bus įdėtas kepsnys.
Išėmus iš orkaitės dar kokias 7 min palaukti. Tada pjaustyti šiek tiek įstrižai griežinėliais.
Mėsa dedama ant sviesto, kuris pradeda tirpti ir pasileidžia kaip padažiukas, kuris yra ant tiek tobulas, kad viskas atrodo pasakų pasaka.
Elnienos nugarines kepsnys
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “nugarines kepsniai” rasta receptų 789Nugarinės kepsniai su kreminiu viskio padažuNugarinės kepsnys įdarytas sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais
