Miela nostalgija iš vaikystės, kurią sukelia šis desertas. Laiko jiems paruošti beveik nereikia! Net jeigu turite milijoną darbų ir visai neturite laiko, šiam desertui tikrai jo rasite.
Vafliai su varškės įdaru
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu "vafliai". Dažniausiai kepami saldūs vafliai, tačiau jie puikiausiai gali tapti ir rimtuoju pusryčių ar vakarienės patiekalu.
Receptas
„Greitai ir paprastai iškepsite vaflius-varškėčius. Nereikia nei maišytuvo, nei trintuvo, visą darbą atliksite šakute. O vafliai labai gardūs ir traškūs!“ - sako tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.
Ingredientai:
- Varškė
- Cukrus
- Lydytas sviestas
- Kiaušiniai
- Miltai
- Kepimo milteliai
Gaminimo eiga:
- Varškę verčiu į dubenį ir sutrinu šakute.
- Beriu 4 šaukštus cukraus.
- Pilu lydytą sviestą.
- Viską gerai sumaišau.
- Tuomet į dubenį įmušu 3 kiaušinius, vėl viską sumaišau.
- Į gautą varškės masę įsijoju 180-200 g miltų, sumaišytų su šaukšteliu kepimo miltelių (miltų kiekis priklauso nuo varškės, jei varškė sausa, užteks ir 180 g miltų).
- Sumaišius turime gauti tirštą masę.
- Galima kepti vaflius.
- Dedu po šaukštą tešlos į vaflinę ir kepu, kol gražiai apskrunda.
- Taip iškepu visus vaflius - man pavyko 16-18 (tiksliai nepavyko suskaičiuoti, nes vafliai labai greitai „išgaravo“).
- Likusius vafliukus sudėjau į lėkštę, apibarsčiau cukraus pudra ir avietėmis.
- Minkšti viduje, traškūs išorėje - mums labai patiko.
- Skanaus.
Kiti vaflių pertepimo būdai
Vaflius galite įvairiai patobulinti - suvilgyti šokolade, tuomet apibarstyti mėgstamais pabarstukais, kokoso drožlėmis ar pan. Fantazijai ribų nėra!
Pavyzdžiai:
- Vaflius sutepkite sluoksniuodami po kelis kartus su rududu, išlydytu ir šiek tiek pavėsintu šokoladu, varške, vėl rududu, jogurtu, šokoladu, rududu ir t.t.
Karamelinis kremas
Ingredientai:
- 50 g sviesto
- Apie 150 g Rududu
Dedame Rududu ir plakame kol neliks gumuliukų.
Vafliai su kondensuotu pienu ("Rududu") ir kokoso drožlėmis
Ingredientai:
- 1 pakelis vaflių ((apvalūs))
- 1 skardinė kondensuoto pieno ("Rududu")
- 1 stiklinė kokosų ((drožlės))
Paruošimo būdas:
- Ant vaflio lakšto tepti "Rududu", pabarstyti kokoso drožlėmis, dėti kitą vaflio lakštą ir taip sluoksniuoti, kol baigsis produktai.
- Palikti tortą kurį laiką pastovėti, kad susislėgtų ir susigertų kondensuotas pienas.
Vafliai su karamelizuotu kondensuotu pienu ir šokoladu
Ingredientai:
- 1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno
- 1 pakelis vaflių (apvalūs)
- 100 gramų šokoladas
- 1 sauja kokosų drožlių
Paruošimo būdas:
- Sutirštintu karamelizuotu kondensuotu pienu pertepti vaflius ir lengvai paslėgti.
- Ištirpinti šokoladą ir leisti šiek tiek atvėsti ir sukietėti.
Vafliai su Rududu
Ingredientai:
- 1 pakelis vaflių
- 1 skardinė kondensuoto pieno
Paruošimo būdas:
Vaflius pertepti "Rududu".
Vafliai su uogiene
Ingredientai:
- 1 stiklinė uogienės
- 1 vienetas vaflių (pakelis)
Paruošimo būdas:
Kiekvieną vaflį pertepame uogiene.
Vafliai su kondensuotu pienu
Ingredientai:
- 100 gramų kondensuoto pieno
- 2 vienetai vaflių (apvalūs)
Paruošimo būdas:
- 1 porcija.
- Ant 1 lakšto reikia užtepti sutirštintą kondensuotą pieną, po to reikia uždeti 2-ą lakštą ant viršaus.
Vafliai su kondensuotu pienu ir sezamo sėklomis
Ingredientai:
- 1 pakelis vaflių ( sausi ploni)
- 1 skardinė kondensuoto pieno
- 100 gramų sezamo sėklų
Paruošimo būdas:
- Tirštą pieną sumaišyti su 100 g sezamų sėklų ir gauta tyrele tepti lapus, šiek tiek masės pasilikti.
- Bent valandai paslėgti.