pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Konservuotas Vištienos Sultinys: Receptai ir Nauda

Vištienos sultinys - tai klasika, kurią pažįstame nuo vaikystės. Kai kas nors sako „sultinys“, tikriausiai iš karto prisimeni garuojantį dubenėlį sriubos, jaukiai kvepiančią virtuvę ir šiltą, namų kupiną jausmą. Turbūt ne kartą girdėjai, kad vištienos sultinys sergant padeda greičiau atsigauti. Tai - ne mitas.

Šiltas sultinys drėkina gleivinę, malšina gerklės skausmą, šiek tiek pakelia kūno temperatūrą, todėl padeda organizmui kovoti su virusais. Be to, jame esantys mineralai ir amino rūgštys, atsiskiriantys virimo metu iš kaulų bei mėsos, gali prisidėti prie greitesnio atsistatymo.

Vištienos Sultinio Nauda

Tačiau vištienos sultinio nauda pasireiškia ne tik ligos metu. Jis gerina virškinimą, suteikia organizmui reikalingų skysčių, kolageno ir baltymų. Be to, tinkamai išvirtas sultinys yra gana lengvas, bet kartu ir sotus - tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Jis gali būti vartojamas vienas arba kaip įvairių sriubų ir troškinių pagrindas.

Sultinys taip pat vis dažniau vartojamas kaip atskiras gėrimas - ypač tarp tų, kurie renkasi sąmoningą mitybą. Vos puodelis šilto skanaus vištienos sultinio gali tapti tobula alternatyva kavai ar arbatai, ypač šaltuoju metų laiku.

Konservuotas Vištienos Sultinys: Greitas Sprendimas

Skubantiems ar neturintiems galimybės virti sultinio nuo nulio, puiki išeitis - vištienos sultinys kubeliais. Tai greitas ir patogus būdas praturtinti patiekalus vištienos skoniu.

Jei sieki, kad tavo vištienos sultinys būtų ne tik skanus, bet ir vertingas - rinkis ekologišką variantą be dirbtinių priedų ar per didelio kiekio druskos. Švelnus, ilgai virtas sultinys, pagamintas iš kokybiškos vištienos, natūralių daržovių ir žolelių, yra tikras skonių ir maistinių medžiagų lobynas.

Kaip Pasigaminti Vištienos Sultinį

Jei turite galimybę, labai rekomenduoju sriubą gaminti naudojant naminį sultinį. Daug kas baiminasi ilgo sultinio virimo laiko. Vištos kaulus užpilame vandeniu tiek, kad apsemtų, ir užverdame. Užvirusį vandenį nupilame, vištieną nuplauname.

Į puodą dedame apvirtą vištieną (arba jau keptos vištienos kaulus), morkas, salierus, svogūną su lukštais ir česnakus. Užverdame. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, kad vanduo vos burbuliuotų ir verdame uždengus dangčiu mažiausiai 2 valandas. Kuo ilgiau virsite, tuo geriau.

Sultinį galima suporcijuoti ir užšaldyti vėlesniam naudojimui. Jei ant vištos kaulų po virimo liko mėsos, aš su dažniausiai gaminu tokias vištienos salotos sumuštiniams.

MAGGI® Vištienos Sultinys Kubeliais

Praturtinkite savo patiekalus kartu su MAGGI vištienos sultiniu. MAGGI sultinio kubelis tai paprasčiausias būdas pradžiuginti šeimą pamėgtais patiekalais, suteikiant jiems ypatingo skonio. Mažas sultinio kubelis - patogus dozavimas ir toks sodrus patiekalų skonis.

Sudėtis: Joduota druska, maltodekstrinas, palmių riebalai, aromato ir skonio stiprikliai (mononatrio glutamatas, dinatrio 5 -ribonukleotidai), kukurūzų krakmolas, dekstrozė, cukrus, saulėgrąžų aliejus, kvapiosios medžiagos, ciberžolės milteliai, džiovintos vištienos milteliai 0,15% (sudėtyje yra antioksidantas (rozmarino ekstraktas)), džiovintos petražolės. Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.

Receptai su Vištienos Sultiniu

Sriuba su Vištiena ir Daržovėmis

  1. Morką supjaustykite įstrižais griežinėliais, svogūną - šiaudeliais, porą ir česnaką - griežinėliais, pomidorą ir vištienos filė supjaustykite kubeliais.
  2. Puode su įkaitintu aliejumi pakepkite pjaustytą vištieną. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų bei išmaišykite. Kai vištiena iškeps, sudėkite morką bei svogūną, pamaišykite. Tada sudėkite pomidorus, įpilkite sultinio bei sudėkite konservuotas pupeles. Kai sultinys užvirs, dėkite špinatų lapus ir pjaustytus porus, užberkite dar druskos ir juodųjų pipirų. Palaukite, kol sriuba užvirs.

Daržovių Sriuba su Konservuotomis Pupelėmis

  1. Morkas, cukiniją, salierą, svogūną ir česnako skilteles nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  2. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite alyvuogių aliejų ir, sudėję svogūną, pakepinkite apie 3 minutes. Po to sudėkite visas likusias susmulkintas daržoves ir kepkite dar apie 6 minutes.
  3. Tuomet suberkite konservuotas pupeles ir pomidorus, supilkite pomidorų pastą ir viską užpilkite karštu daržovių sultiniu. Pagardinkite sriubą druska, pipirais bei baziliku ir gerai išmaišykite.
  4. Tuomet vidutinėje temperatūroje virkite dar maždaug 10 minučių, kad skirtingi daržovių skoniai išsiskirtų ir susimaišytų tarpusavyje. Galiausiai į sriubą sudėkite špinatų lapus, suberkite mėgstamus makaronus ir virkite tol, kol makaronai suminkštės.

Kopūstų Sriuba su Pupelėmis ir Vištienos Sultiniu

  1. Visas daržoves susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais, kopūstą galite sutarkuoti.
  2. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, įspauskite česnaką ir pakepinkite 5 minutes.
  3. Tuomet suberkite konservuotas pupeles, morkų gabalėlius ir supilkite vištienos sultinį.
  4. Praėjus 10 minučių, sudėkite susmulkintas bulves bei kopūstą. Viską pagardinkite pipirais, druska ir aitriosiomis paprikomis - jie suteiks puikų aromatą bei skonį. Sriubą patiekite papuošę smulkintais petražolių lapeliais.

Morkų Sriuba su Imbieru ir Vištienos Sultiniu

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite į 3 dalis.
  2. Išklokite skardą kepimo popieriumi, išdėliokite joje pjaustytas morkas, apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska bei pipirais. Skardą dėkite į orkaitę, o praėjus 15 minučių morkas pamaišykite, kad tolygiai iškeptų visos pusės, ir kepkite dar 15 minučių.
  3. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, imbiero šaknį ir kepkite apie 8 minutes.
  4. Tuomet į tą patį puodą supilkite vištienos sultinį ir palaukite, kol užvirs. Nukelkite puodą nuo kaitros, sudėkite į jį keptas morkas ir rankiniu smulkintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos masės.