Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“
Būna picų, kurioms paruošti reikia kelių parų, būna tokių – kurioms pakanka vos pusvalandžio. Apie tikrą picą, prilygstančią Neapolyje kepamoms, aš jau pasakojau šiek tiek anksčiau. Ji nuostabi nuo pirmo iki paskutinio kąsnelio, tačiau tai pica, kuriai reikia laiko, atidumo ir šiek tiek magijos. Tuo tarpu ką daryti, kai picos norisi dabar pat, laiko ne per daugiausiai, o ir su magija lyg tyčia šiandien atrodo ne pakeliui?
Atsakymas labai paprastas, kaip ir receptas, kuriuo dalijuosi šiandien, – kepti kur kas greitesnę ir paprasčiau paruošiamą picą.
Dešimt minučių tešlai sumaišyti, pusvalandis – pakilti, dar dešimt minučių – picai iškepti. Jei turite bent valandą, picą galite iškepti dar šiandien vakarienei. Arba, galbūt savaitgalį, kuris jau visai ant nosies?
- Jei turite pastatomą tešlos plaktuvą, naudokite jį tešlai užminkyti – mielinės tešlos minkymas negalėtų būti dar greitesnis ir paprastesnis, nei naudojant plaktuvą su maišymui (minkymui) skirtu antgaliu.
- Šiai tešlai pakilti pakaks ir 20-30 minučių, tačiau jei norite, galite ją kildinti ir įprastai, apie valandą, kol tešlos tūris padvigubės. Trumpiau kildinta tešla bus kiek traškesnė, ilgiau kildinta – minkštesnė ir puresnė.
- Tešlą galite paruošti ir iš vakaro – uždengtą maistine plėvele galite laikyti šaldytuve iki ryto, o tuomet prieš kočiojant leisti sušilti kambario temperatūroje.
- Jei turite picos kepimo akmenį, picą kepkite ant jo – štai čia kepimas ant akmens aprašytas plačiau. Kitu atveju kepkite ant įprastos kepimo skardos, tik leiskite jai įkaisti kartu su kaistančia orkaite.
- Orkaitės skardą (su picos akmenimi ar be jo) įstatykite orkaitės viršuje, kuo arčiau kaitinimo elemento, kur karštis yra didžiausias.
- Picą galite ruošti su įvairiausiais priedais. Mano siūlomas variantas – viduriukas tarp picos ir salotų. Jei mėgstate ir viena, ir kitą, išbandykite!
Ar gali būti dar greitesnis būdas susikurti picos vakarėlį namuose? Gali, bet čia jau padėčiau ne aš, o mano draugai „Dr. Oetker Lietuva“, kurie asortimente turi net kelių rūšių šaldytas picas. Viena mano mėgstamiausių – „Feliciana Prosciutto e Pesto“ su kumpiu, vyšniniais pomidoriukais ir pesto padažu. Kartais į pirkinių krepšelį ją dedu ne tik todėl, kad tingiu gaminti ar neturiu laiko, bet dėl to, kad man tiesiog skanu. Ar kada ragavot?
Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu pagal Beatą Nicholson 6 asm.
„Kai šio patiekalo nuotrauką įkėliau į instagramą, visi prašė recepto. Bet recepto čia lyg ir nėra – viskas labai paprasta ir matyti nuotraukoje: kriaušės iš mano tėčio sodo, apkeptos orkaitėje, į vidų ožkų pieno sūrio įdėta, šalia patiekta vytinto kumpio. Dar pabarstyta moliūgų sėklų, gardžiai su prieskoniais pakeptų. Pasakiškai skanu ir gražu“, – pristatydama šį receptą sako TV laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson.
Žymės: užkandis, Vytintas kumpis, Kriaušės, ožkos pieno sūris, keptos kriaušėsVytinto kumpio stovas
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “vytintas kumpis” rasta receptų 833Salotos su kriaušėmis, sūriu ir vytintu kumpiuNesaldūs vafliai su sūriu, moliūgu ir vytintu kumpiuPica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“
Atsispausdinti
Porcijos: 2 picos (30 cm skersmens) Paruošimo laikas: 60 min.Tešlai:
2 ¾ stiklinės (385 g) miltų
1 pakuotės (7 g) sausų mielių
1 arb. š. cukraus
1 arb. š. druskos
¼ stiklinės (56 g) alyvuogių aliejaus
1 stiklinė (250 g) šilto vandens
Pomidorų padažui:
½ skardinės (200 g) trintų pomidorų
po žiupsnį: džiovintų raudonėlių, česnakų, druskos, pipirų
Viršui:
1 stiklinės (100 g) tarkuoto kietojo sūrio
2 rutuliukų „Burrata“ sūrio
8 riekelių vytinto kumpio
4-5 valg. š. pesto padažo
200 g vyšninių pomidorų
poros saujų gražgarsčių