pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištiena Įdarytos Cukinijos: Lengvas Ir Skanus Receptas

Vištiena įdarytos cukinijos - skanus ir sotus patiekalas, kai norisi valgyti mažiau angliavandenių. Jis puikiai tiks ir vakarienei. Šį patiekalą itin lengva paruošti, jeigu turite iš anksto iškeptos ar išvirtos vištienos - puikiai tiks ir vištienos kotletai! O jei virtos ar keptos vištienos neturite - tiks ir šviežia, tik pakepkite ją ilgiau. Tad kai norisi ko nors paprasto ir gardaus - išbandykite šį receptą.

Ingredientai

Reikės (2-4 porcijoms):

  • 2 vidutinio dydžio cukinijų
  • 1,5 puodelio šviežios, keptos ar virtos vištienos, supjaustytos kubeliais
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 mažo smulkiai supjaustyto svogūno
  • 0,5 arbatinio šaukštelio česnakų miltelių
  • 7 vyšninių ar slyvinių pomidoriukų, perpjautų per pusę
  • 0,5 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 arbatinio šaukštelio raudonėlių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 0,75 puodelio riebios grietinėlės
  • 0,5 puodelio tarkuoto čederio ar fermentinio sūrio

Gaminimo Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Riebalais ištepkite kepimo formą.
  2. Nupjaukite cukinijų galiukus ir perpjaukite per pusę išilgai. Mažu šaukštu išskobkite minkštimą ir sėklas.
  3. Cukinijos minkštimą padalinkite per pusę, nes kreminiam įdarui reikės tik vienos dalies. Sudėkite į virtuvinį rankšluostį ir nuspauskite tiek skysčių, kiek galite. Susmulkinkite mažais kubeliais.
  4. Cukinijų laivelius dėkite ant kepimo skardos nupjauta puse į viršų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
  5. Tuo metu keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną. Suberkite pomidorus, vištieną, cukinijos minkštimą, prieskonius.
  6. Patroškinkite 2 minutes ar ilgiau, jei naudojate šviežią vištieną, ir įmaišykite grietinėlę. Sumažinkite ugnį, kaitinkite 2-3 minutes, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir dar pakaitinkite, kol mišinys šiek tiek sutirštės. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite dar druskos ir pipirų. Nukelkite nuo ugnies.
  7. Iš orkaitės ištraukite cukinijų laivelius, paviršių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte išsiskyrusį vandenį ir aliejų.

Kitas receptas vištienos ir sūriu įdarytos cukinijos

Šioms įdarytoms cukinijoms pagaminti reikės vištienos. Naudojau vištienos krūtinėlę, kurią smulkiai supjausčiau (tam reikėjo šiek tiek kantrybės). Galima sumalti maisto smulkintuvu, jeigu norite visiškai smulkios tekstūros. Taip pat galima naudoti vištienos ar kalakutienos faršą.

Ingredientai:

  • 300 g cukinijos
  • 100 g vištienos
  • 50 g svogūno
  • 50 g morkos
  • 30 g pomidorų
  • 2 v.š. pomidorų pastos arba naminio pomidorų padažo
  • 10 g kietojo sūrio „Džiugas“
  • prieskonių pagal skonį

Paruošimas:

  1. Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais, marinuojame prieskoniais.
  2. Cukiniją perpjauname pusiau, išimame vidų.
  3. Supjaustome svogūną, pomidorus.
  4. Sutarkuojame morką, cukinijos vidų kurį išėmėme.
  5. Į vieną indą sudedame pjaustytas ir tarkuotas daržoves, vištieną.
  6. Į indą su daržovėmis ir vištiena dedame pomidorų pastos arba naminio pomidorų padažo.
  7. Viską išmaišome ir dedame prieskonių.
  8. Pagamintą įdarą dedame į cukinijos vidų.
  9. Kepame orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje apie 40min.
  10. Baigiant kepti ant viršaus pabarstome tarkuoto kietojo sūrio.

Man labiausiai patinka, kai iškepta cukinija būna labai minkšta. Nemėgstu, kai cukinija dar būna traški. Cukinijų puseles kepiau orkaitėje. Kai jos suminkštėjo, išėmiau iš orkaitės ir pridėjau įdaro. Cukinijų minkštimo dalį sunaudojau gamindama įdarą, o kitą dalį dėsiu į avižinę košę, troškinį ar kokteilį. Vištiena įdarytos cukinijos yra tikrai gana sveikas patiekalas. Norėjau, kad jame būtų kuo mažiau perdirbtų produktų, todėl naudojau konservuotus smulkintus pomidorus, bet vietoj jų galima naudoti pomidorų padažą ar pomidorų tyrę.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Maistinė medžiaga Kiekis Procentinė dienos norma
Kalorijos 414kcal 21%
Angliavandeniai 42g
Baltymai 29g
Riebalai 17g
Sočiosios riebalų rūgštys 5g
Cholesterolis 75mg
Natris 458mg
Kalis 2558mg 128%
Skaidulos 10g 29%
Cukrūs 27g 108%
Vitaminas A 9843µg 1230%
Vitaminas B6 1mg 71%
Vitaminas B12 1µg 40%
Vitaminas C 81mg 101%
Vitaminas D 1µg 20%
Vitaminas E 2mg 17%
Vitaminas K 38µg 51%
Kalcis 132mg 17%
Varis 1mg 100%
Folio rūgštis 117µg 59%
Geležis 6mg 43%
Manganas 1mg 50%
Magnis 157mg 42%
Fosforas 426mg 61%
Selenas 18µg 33%
Cinkas 3mg 30%

Be baltymų, vištienoje yra daugybė mineralų, tokių kaip fosforas ir kalcis, kurie padeda palaikyti gerą kaulų būklę. Be to, jis turi seleno, kuris, kaip žinoma, sumažina artrito riziką. Puikus pasirinkimas pietums, maistingas ir daug naudingų maistinių medžiagų turintis patiekalas. Pabandykite ir pasidalinkite pastebėjimais komentaruose.