Itališkas obuolių pyragas su pienu - tai subtilus ir lengvas desertas, pasižymintis švelnia tešla ir sultingų obuolių skoniu. Šis pyragas gaminamas iš paprastų ingredientų, kurie sukuria minkštą ir purią tekstūrą. Pienas suteikia pyragui ypatingo drėgnumo, o sviestas - malonų sodrumą. Pagrindinis akcentas yra plonai pjaustyti obuoliai, kurie kepant tampa minkšti ir karamelizuoti, suteikdami pyragui natūralų saldumą ir aromatą. Itališkas obuolių pyragas dažnai patiekiamas su trupučiu cukraus pudros arba šlakeliu klevų sirupo, kad dar labiau pabrėžtų obuolių skonį.
Šis obuolių pyragas yra labai minkštas ir švelnus bei sultingas. Obuolių, cinamono ir razinų aromatų derinys namuose sukuria neįtikėtinai šiltą ir šventinę atmosferą! Jei kepsite jį prieš miegą, vėliau miegosite tarsi obuolių ir cinamono debesyje.
Obuolių Pyragas Su Pienu: Klasikinis Receptas
Obuolių pyragas su pienu yra toks paprastas, kad jį pagaminti gali net pradedantieji kulinarai. Sumaišykite 4 kiaušinius su 200 g paprasto cukraus ir 1 šaukšteliu vanilinio cukraus, plakite iki baltų putų konsistencijos. Išsijokite miltus, tada sumaišykite su kepimo milteliais ir įberkite žiupsnelį druskos. Tada sumaišykite su gautu kiaušinių mišiniu. Nuplaukite ir nulupkite obuolius, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Dalį obuolių sudėkite į formos apačią, palikite likusius. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros, ir kepkite, kol pyragas įgaus auksinį atspalvį. Štai viskas, obuolių pyragas yra iškeptas.
Biskvitinis Obuolių Pyragas: Greitas Ir Lengvas Receptas
Biskvitinis obuolių pyragas, kuris pavyksta VISADA ir yra nepaprastai lengvai pagaminamas. O ir tinka be galo užsukus netikėtiems svečiams, nes pagaminsite jį beveik taip greitai, kiek užtrunka ištarti "obuolių pyragas".
- Dubenyje gerai išplakti kiaušinius su cukrumi ir vanilės estraktu (vaniliniu cukrumi). Geriausia plakti elektriniu plakikliu, kadangi reikia tinkamai suplakti kiaušinių masę, kuri turi gautis kiek tirštoka.
- Į dubenį su kiaušinių plakiniu pamažu įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Obuolių Pyragas Su Avietėmis
Šis obuolių pyragas su avietėmis yra įrodymas, kad genialumas slypi paprastume. Purus, drėgnas, saldžiarūgštis, nesudėtingas pagaminti. Avietes galima dėti šviežias, bet tinka ir šaldytos.
Ingredientai:
- 3-4 vidutinių obuolių
- 1 apelsino sulčių
- 1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės
- 3 kiaušinių
- 150 g cukraus
- 30 ml aliejaus
- 100 ml natūralaus jogurto
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 180 g miltų
- 120 g šviežių arba šaldytų aviečių
Gaminimo eiga:
- Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Ant jų supilkite apelsinų sultis ir sumaišykite su tarkuota apelsino žievele. Kol kas atidėkite.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vientisos šviesiai gelsvos masės, plakdami plona srovele pilkite aliejų. Supilkite jogurtą ir išmaišykite. Suberkite persijotus kepimo milteliais ir miltus, gerai išmaišykite.
- Išdėliokite obuolių gabaliukus formoje, ant jų suberkite avietes ir sudėkite tešlą. Lengvai pakratykite formą, kad tešla tolygiai pasiskleistų.
- Kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 30 min. (orkaitėje 40 min.).
- Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu iešmeliu. Pyragą 15 min. aušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.
Obuolių Pyragas Su Kondensuotu Pienu
Neabejotinai idealaus skonio obuolių pyragas su kondensuotu pienu. Obuolių pyragas su kondensuotu pienu yra toks skanus, jog išsikepus pirmąjį kartą - dieviškas jo skonis kvies kepti ir dar, ir dar kartą.
Negana to, jog obuolių pyragas su kondensuotu pienu yra nepaprastai skanus, tačiau ir paruošiamas taip greitai, kiek užtrunka ištarti “obuolių pyragas”. Dubenyje suplakti kiaušinius, supilti kondensuotą pieną bei sumaišyti su grietine. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes, kol įbedus medinį pagaliuką ir jį ištraukus - jis liks švarus. Rekomenduojame tik ką iš krosnies ištrauktą obuolių pyragą valgyti su ledais ar grietinėle.
Obuolių Pyragas: Patarimai Ir Gudrybės
Man skaniausi obuolių pyragai derinami su pieno produktais. Geriausiai tiks vėlyvų veislių obuoliai kurie vis dar išlaiko kietumą ir yra saldžiarūgščiai. Obuolių pyragui geriausia naudoti silikoninę kepimo formą. Prie jos neprilimpa pyragas. Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių ir dedama forma su tešla. Kepama 40 minučių, pyrago paviršius turėtų gražiai auksiniai apskrusti.
Tradicija teigia, kad obuolių pyragų sezono pikas yra rugsėjo ir spalio mėnesį. Nors dar vienas laikotarpis obuolių pyragams - sausio ir vasario mėnesį, kai sandėliuojami obuoliai ima po truputį gesti. Atsiranda nedideli puvinukai dėl kurių obuolį išmesti gaila, palikti taip pat neišeina. Pats geriausias būdas - padaryti daug daug obuolių pyragų. Tačiau norisi skirtingų obuolių pyragų. Puikių obuolių pyragų receptų yra daug, dauguma jų derinami su pieno produktais. Nuostabus prancūziškas pyragas su grietinėlės padažu, obuolių pyragas su varške.
Ingredientų Alternatyvos
- Vietoje įprastų obuolių galite naudoti kriaušes, slyvas arba persikus sezono metu.
- Jeigu norite turtingesnio skonio, galite naudoti riebesnį pieną arba grietinėlę vietoje įprasto pieno.
- Cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi, medumi arba klevų sirupu, kurie suteiks pyragui skirtingą aromatą.
- Kepdami galite įmaišyti saujelę razinų, džiovintų spanguolių arba riešutų.
- Miltus galima pakeisti pilno grūdo miltais (naudokite 150 g vietoje 180 g) arba dalį pakeisti migdolų miltais, kad gautumėte kitokią tekstūrą.
Receptas: Itališkas Obuolių Pyragas Su Pienu
Ingredientai 20-22 cm kepimo formai:
- Obuoliai: 3-4 vnt.
- Miltai: 180 g
- Kiaušinių tryniai: 2 vnt.
- Cukrus: 140 g
- Sviestas: 50 g
- Pienas: 125 ml
- Kepimo milteliai: 1 arb. š.
Gaminimo eiga:
- Kiaušinių trynius plakti mikseriu su 100 gramų cukraus, kol masė taps puri bei pabals.
- Sviestą išlydyti ir pusę supilti į kiaušinių masę.
- Suberti druską, miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių.
- Pilti tešlą į formą, ant viršaus sudėti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius.
- Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių.
- Pjaustyti ir lepintis!
Receptas: Obuolių Pyragas Su Trupiniu Ir Kondensuotu Pienu
Tešlai:
- 250 g cukraus
- 250 g kambario temperatūros sviesto
- 1 a. š. vanilės
- 3 kiaušiniai
- 300 g miltų
- ¼ a. š. druskos
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 5 v. š. pieno
- 2 dideli obuoliai
- 1 skardinė virto kondensuoto pieno
Trupiniams:
- 200 g miltų
- 120 g šalto sviesto
- 100 g cukraus
Gaminimo eiga:
- 30 x 20 cm dydžio kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
- Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno maišyti ~1 min.).
- Į tešlą persijoti miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais. Supilti pieną ir išmaišyti nedideliu greičiu iki vientisos masės. Supilti į paruoštą kepimo formą.
- Obuolius nulupti, supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su virtu kondensuotu pienu. Šią masę lygiu sluoksniu paskleisti ant tešlos.
- Trupiniams sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais. Miltus sumaišyti su cukrumi, sudėti sviestą ir blenderiu ar tiesiog pirštais maišyti, kol susidarys trupiniai. Trupinius užberti ant obuolių masės.
- Kepti pyragą iki 180º įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 min.