pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Brisketas Kamado Grilyje: Tobulas Receptas

Jautienos krūtininė (beef brisket) - tai viena skaniausių jautienos dalių, ją visiškai nesudėtinga paruošti, tik reikia laiko ir kantrybės. Jautienos krūtininė yra ypatingai gardi mėsa gaminimui Big Green Egg, tačiau ją iškepti tobulai yra nemažas iššūkis. Krūtininė yra jaučio aktyvaus raumens mėsa, sudaryta iš dviejų skirtingų raumenų - plokščio ir apvalaus. Plokščiasis raumuo yra daug liesesnis nei apvalusis, dėl ko šios mėsos paruošimas tampa dar sudėtingesniu.

Ingredientai ir Paruošimas

Marinavimui naudokite mėgstamus prieskonius, negailėkite vyno - rūgštis suminkštins mėsą prieš kepimą. Vienas iš visiškai pakerinčių kepsnių buvo didžiuliai jautienos krūtininės (beef brisket) gabalai. Sulėtinti vaizdai, kuomet verčiant kepsnius nuo vieno šono ant kito vis pliūpteli ugnis, kaitino ir mūsų norą pasigaminti kažką panašaus. Labiau mano vyro, tiesa, nei mano, ką čia slėpti. Juk vyrams, kaip taisyklė, pamačius mėsą prabunda medžiotojo instinktas:)

Mėsos Marinavimas

Jautienos krūtininę ištepame garstyčiomis, apibarstome pipirais, druska, maltomis prieskoninėmis žolelėmis ir gerai įtriname. Susukame į maistinę plėvelę ir šaldytuve marinuojame 12-18 valandų.

Gaminimo Žingsniai Big Green Egg grilyje

Mes tuo tarpu ėmėmės eksperimento, mėgdžiodami Chef’s table serijoje matytus vaizdus: 1,5kg jautienos gabalą iš vakaro įtryniau druska ir prieskoniais (pipirais, česnakais, rozmarinais ir čiobreliais), užpyliau baltu vynu ir palikau parai marinuotis. Mes taip ir padarėm. Perpiet įkūrę Big Green Egg ir nustatę 120C temperatūrą (su konvEggtoriumi) palikom savo kepsnį lėtai kepti, kol patys užsiėmėme kitais maloniais darbeliais. Tačiau 4 valandų tokiam gabalėliui tikrai buvo negana.

Kepimas Grilyje

  1. Kepame grilyje netiesioginėje kaitroje 120C temperatūroje reguliariai papurkšdami obuolių sultimis 3 valandas, kol brisketo vidinė mėsos temparatųra pasieks 74C laipsnius.
  2. Įšimame iš grilio, dar kartą nupurškiame obuolių sultimis, susukame brisketą į foliją keliais sluoksniais ir vėl kepame grilyje 3 valandas, kol mėsos vidinė temperatūra bus 94C.

Alternatyvūs Gaminimo Būdai

Galite iš pradžių visą krūtininės gabalą apkepinti iš visų pusių, o tada dėti į troškintuvą, įpilti vyno ir sultinio (arba vandens) ir pašauti į orkaitę 110-120C temperatūroje troškintis pernakt. Galite jautieną orkaitėje „troškinti” apvynioję folija, o paskutiniame etape užmesti ant griliaus grotelių ir apkepinti, suteikiant dūmo aromatą. Tačiau galite ant grilio pakepinti mėsą pradažioje, o tada, užpylę vynu ir sultiniu, dar keletą valandų patroškinti.

Prieskonių Mišinio Paruošimas

  1. Per tą laiką paruoškite prieskonių mišinį.
  2. Prieskonių malūnėlyje, kavamalėje ar trintuve smulkiai sutrinkite arba sutraiškykite kadagio uogas, juoduosius pipirus, garstyčių sėklas, pankolių sėklas ir kumino sėklas.
  3. Apipjaustykite krūtininę, pašalindami nereikalingus gabalėlius ir riebalų perteklių, kad gautumėte gražų, lygios formos mėsos gabalą.

Kepimo Eiga Big Green Egg Grilyje

  1. Ant žėrinčių anglių uždėkite 6 karijos medžio kaladėles. Į EGG įdėkite convEGGtor, stačiakampę skysčių surinkimo talpą (arba vienkartinę skysčių surinkimo talpą) ir nerūdijančio plieno groteles. Riebiąja puse žemyn ant grotelių dėkite jautienos krūtininę ir į mėsos vidurį įsmeikite dvigubą nuotolinį termometrą.
  2. Išimkite krūtininę iš EGG ir suvyniokite mėsą į kepimo popierių. Į mėsos vidurį vėl įsmeikite termometrą ir uždenkite EGG dangtį.
  3. Išimkite krūtininę iš EGG ir suvyniotą kepimo popieriuje įdėkite į šaltkrepšį. Tai sukurs izoliuojantį efektą ir išlaikys krūtininę šiltą.
  4. Supjaustykite krūtininę ir patiekite.

Patiekimas

Dedame ant lentelės ir pjaustome plonais pjausneliais. Iš mėsos bėga sultys, mėsa minštutė, irsta paėmus į rankas. Patiekiame su coleslow salotomis arba raugintais daržovėmis.