pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiek laiko kepti jautieną - išsamus vadovas

Kiek laiko virti vištieną?

Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Paskelbė: Lankytojas20 Lapkričio 2024

Virta vištiena yra itin maistingas ir gardus produktas. Ją itin gerai įsisavina žmogaus organizmas. Vištienoje yra labai didelis baltymų ir visai nedidelis riebalų kiekis, o tai labai vertinama sportuojant, taipogi laikantis svorio metimo dietos.

Šiame mano straipsnyje šiandien sužinosite:


- Kaip teisingai reikėtų virti vištieną?
- Kiek laiko reikėtų virti vištieną?
- - Kiek laiko reikia virti visą vištą?
- - Kiek laiko reikia virti vištienos krūtinėlę?
- - Kiek laiko reikia virti vištienos ketvirčius?
- - Kiek laiko reikia virti vištienos sparnelius?
- - Kiek laiko virti vištienos subproduktus?
- Kaip virti vištieną puode
- - Ir papildomais tirštos vištienos sriubos su daržovėmis receptas

Kiek laiko marinuoti jautieną?

Paruoštą jautienos gabalėlį įtrinkite gautu mišiniu ir palikite 3-5 valandoms kambario temperatūroje. Į marinatą galite įdėti ir tarkuoto česnako ir prieskonių, bet tai patinka ne kiekvienam. Prie šios rūšies mėsos labiausiai tinka bazilikas, kalendra, juodieji ir raudonieji malti pipirai. Sūdyti jautieną geriausia prieš pat siunčiant į orkaitę, kitaip ji išleis sultis ir gausis sausa.

Vienas populiariausių patiekalų – jautienos kepsnys. Sojų padažo marinatas padės suminkštinti mėsą ir suteiks jai ypatingo skonio. Paruošti jį labai lengva. Paruoštą jautieną įtrinkite prieskoniais, sojų padažo ir tarkuoto česnako mišiniu (nebūtina) ir palikite 2-3 val. Jei neturite tiek laiko, tada po 40–60 minučių mėsa turi pasimarinavusi ir galite pradėti ją kepti. Kepsnių sūdyti nebūtina, antraip mėsa išskirs sultys ir praras sultingumą, o sojos padaže druskos tikrai užtenka.

Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka

Tinkamai pagaminta jautiena tiesiog tirpsta burnoje, o aromatingieji jautienos troškiniai sužavi ne tik šeimos narius, bet ir į namus užsukusius svečius. Šaltuoju sezonu šis patiekalas maloniai sušildo gomurį ir apdovanoja puokšte įvairiausių skonių. Norintiems pasiekti tobulą rezultatą gaminant jautienos troškinius, praverstų žinoti keletą kulinarinių subtilybių.

Gaminimo paslaptys

Paimkite didelį puodą, kad verdant jautiena būtų visiškai vandenyje. Svarbiausia – užvirinti nesūdytą vandenį ir tada į jį įdėti mėsos gabalą. Užkurkite nedidelę ugnį, pašalinkite putas, uždarykite puodą dangčiu ir virkite mėsą, kol suminkštės.

Pasūdykite sultinį maždaug 10 minučių prieš verdant jautieną. Kad sultinys būtų dar skanesnis – iš pat pradžių į dar šaltą vandenį dėkite nuluptą ir supjaustytą svogūną, taip pat morkas. Baigiant virti, į sultinį galite įdėti smulkintą česnaką.

Kaip žinoti, kada jautiena yra paruošta? Viskas labai paprasta – peiliu pradurti mėsos gabalą. Į tinkamai iškeptą jautieną bus labai lengva įsmeigti peilį.

Įvertink šį straipsnį

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Kaip orkaitėje iškepti pačius skaniausius, sultingus šonkauliukus? Patarimai ir receptai!

Minkštutė, nuo kaulo krentanti mėsa, varvantis padažas ir iš malonumo priverčiantis užsimerkti keptų šonkauliukų aromatas - tikra kiekvieno mėsos mėgėjo svajonė. Dalinamės šonkauliukų marinavimo, kepimo ir prie jų tinkančių padažų ruošimo patarimais. O straipsnio apačioje rasite mūsų pačių mėgstamiausių šonkauliukų receptų, kurie visada sulaukia didžiulio pasisekimo!

Recepto paruošimas

1. Kaip teisingai reikėtų virti vištieną? Užšaldytą vištieną geriausia atšildyti prieš ją pradedant virti. Šitaip mėsa išverda tolygiau ir greičiau.

2. Jeigu nėra laiko atitirpinti, šaldytą mėsą dedame tik į šaltą vandenį. Virimo laikas po vandens užvirimo turės būti padidintas maždaug 10-20 minučių, priklausomai nuo turimos vištienos dydžio.

3. Prieš verdant, vištieną reikėtų gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu.

4. Jeigu norisi koncentruoto vištienos sultinio, dedame mėsą į šaltą vandenį. Tai suteikia sultiniui skonį ir aromatą. O jeigu norisi, kad vištiena būtų sultinga ir skani, dedame ją į verdantį vandenį.

5. Kad sultinys būtų gardus, druską įberiame virimo pabaigoje, o kad mėsa būtų skani - beriame pradžioje.

6. Vanduo turėtų pilnai padengti vištieną. Jeigu verdate visą vištą, naudojame didesnį puodą.

7. Verdame vištieną ant vidutinės kaitros be dangčio. Virimo metu privaloma vis pašalinti susidariusias putas.

8. Mėsa gali būti skanesnė, jeigu į vandenį įdėsite visą svogūną, lauro lapą, maltų juodųjų pipirų arba kitų prieskonių. Juos reikia dėti, kai vanduo užverda.

9. Senos mėsos virimas užtrunka ilgiau, nei yra nurodyta toliau pateiktose rekomendacijose. Norėdami pagreitinti procesą, seną vištieną verdame ne visą, o tik dalimis. O kad mėsa būtų minkštesnė, iš anksto pamarinuojame citrinos sultyse maždaug 60 minučių.

10. Kiek laiko reikia virti vištieną? Vištienos virimo laikas yra skaičiuojamas nuo akimirkos, kai užverda vanduo.

11. Ar vištiena išvirusi ganėtinai paprasta nustatyti šitaip: jeigu mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai praduriame šakute - vištiena jau yra paruošta.

12. Kiek laiko virti visą vištą? Visa vidutinė skerdena verdama maždaug 60 minučių. Jeigu turima višta yra tikrai didelė, laikas turės būti padidintas dar apie 20-30 minučių.

13. Kiek laiko virti vištienos krūtinėlę? Krūtinėlės be kaulų ir be odos išverdamos per maždaug 15-20 minučių. Tokiu atveju filė geriau perpjauname perpus arba dideliais gabaliukais. Krūtinėlės su kaulu ir su oda verdamos kiek ilgiau - maždaug pusvalandį.

14. Kiek laiko virti vištienos ketvirčius? Ketvirčius verdame maždaug 40 minučių. Šlaunelės su kaulu ir su oda verdami maždaug pusvalandį. Šlaunelių filė - 10-15 minučių mažiau.

15. Kiek laiko virti vištienos sparnelius? Vištienos sparneliai yra verdami maždaug 30-35 minutes.

Lėtas troškinimas – gardaus troškinio pagrindas

„Jautiena yra tvirtesnė, standesnė mėsos rūšis ir jos paruošimas iš tiesų kiek sudėtingesnis nei kitų mėsos rūšių. Vienas iš esminių dalykų – laikas. Tinkamas jautienos troškinys gaminamas ilgiau nei, pavyzdžiui, kiaulienos ar vištienos. Būtina, kad jautienos mėsa suminkštėtų, lengviau kramtytųsi, būtų lengviau virškinama“, – teigia mėsininkas.

Ne visos jautienos dalys tinkamos kepti virš kaitrių žarijų. Tačiau jei jos lėtai troškinamos, mėsai suteikiamas sultingumas, minkštumas.

„Kalbant apie tai, kiek turi trukti troškinimo procesas, būtina žinoti, kad naudojant jautieną greičiau nei per valandą pagaminti troškinio nepavyks. Troškinti reikėtų ir ilgiau, bet tik mėsą, nes daržovėms tiek laiko tikrai nereikia – jos pernelyg suminkštės. Daržoves patariama suberti likus maždaug 20 minučių iki troškinimo pabaigos. O jautieną rekomenduojama troškinti dvi, tris ar net daugiau valandų, tik taip atsiskleis geriausios jos skoninės savybės“, – pasakoja D.Bartošius.

Gaminant jautienos troškinį prireiks šiek tiek kantrybės, tačiau rezultatas nenuvils. Tai puikus savaitgalio patiekalas, kadangi jo gamybai reikia daugiau laiko. Gaminant jautienos troškinius galima laisvai eksperimentuoti su įvairiausiais prieskoniais.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Brandintos jautienos paruošimas NORFOJE

„Pavyzdžiui, jautienos kepsniams pilnai užtenka žiupsnelio pipirų ir druskos. O jautienos troškinius galima praturtinti įvairiomis šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip laiškiniai česnakai, bazilikai, kalendra ar petražolės. Daržovės, kurias naudojame troškinyje, tinkamos kuo įvairiausios – morkos, svogūnai, pievagrybiai, paprikos ar kitos mėgstamos daržovės. Jautienos skonis idealiai atsiskleidžia troškinį gardinant vynu. Ieškodami geriausiai jautienos troškinį skonį pabrėžiančių vynų turėtumėte rinktis klasikinius, sodraus skonio raudonuosius vynus, jie suteikia troškiniui nepakartojamo aromato. Na, o garnyrui p uikiai tinka bulvių košė“, – teigia mėsininkas.

Šaltajam sezonui – kvapnus, šiek tiek aitrus, ypatingo skonio jautienos troškinys raudonojo vyno padaže

Ingredientai: