Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos
Paskelbė: Lankytojas
25 Kovo 2019
- Kiekvieną vištienos krūtinėlę perpjauname lyg per pusę horizontaliai, bet ne iki galo, t.y. įpjovę beveik iki galo „atidarom“ ją kaip knygą (taip darome, jei kepame vyrišką kepsnį t.y. didelį, o jei moterišką, tai krūtinėlę perpjaunam horizontaliai per pusę ir turime du nedidelius kepsnelius). Pridengiame maistine plėvele ar švariu maišeliu ir su kočėlu padaužome, kad pasidarytų daugiau mažiau tolygaus storio. Tikrai nemažas kepsnys išeis.
- Vištieną pabarstome druska ir šiek tiek kariu, kurie vištienai suteiks šilto, jaukaus skonio.
- Vienoje lėkštėje išplakame kiaušinius su šiek tiek druskos. Į antrą beriame porą saujų džiūvėsėlių. Į trečią – apie 100 g sutarkuoto sūrio „Žalgiris”.
- Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, gerai įkaitiname. Ugnis turėtų būti didelė, kad vištiena greitai apskrustų. Vištienos kepsnelius merkiame į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlius, tuomet dar kartą į kiaušinio plakinį, pavartome lėkštėje su sūriu ir dedame į keptuvę. Kiekvienai vištienos pusei apkepti prireiks po porą minučių.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo skardą pašlakstome alyvuogių aliejumi. Apskrudusius kepsnius dedame į skardą. Ant viršaus pabarstome į keturias dalis padalintais pomidoriukais, susmulkintais baziliko lapeliais ir likusiu sūriu. Šauname į įkaitusią orkaitę maždaug 7 minutėms, kol vištiena baigs kepti, o sūris išsilydys.
Patiko receptas? Pasidalink!
Ingredientai
- vištienos filė: 500-600 gramų
- kokybiškas fermentinis sūris: 150 gramų
- česnakas
- druska
- pipirai
- prieskoninės žolelės mėsai
- kiaušiniai: 3
- majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
- miltai: 3-4 valgomųjų šaukštų
1. Iš pradžių vištieną supjaustome kepsnio dydžio gabalėliais, truputį pamušame mėsos plaktuku.
2. Įtriname išspaustu česnaku, prieskoniais bei paliekame maždaug 60 minučių pasimarinuoti.
3. Tuomet kiaušinius išplakame, įmaišome majonezą, pagardiname druska bei pipirais (druskos nepadauginame, nes majonezas ir sūris - irgi sūrūs).
4. Miltų beriame tiek, kad tešla pavyktų truputį tirštesnė nei gaminame lietiniams.
5. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų.
6. Vieną kepsnio pusę pamirkome tešloje bei dedame į keptuvę. Kol viena pusė kepa, ant kitos užberiame sūrio bei ant viršaus šaukštu užpilame tešlos taip, kad uždengtų sūrį.
7. Atsargiai apverčiame bei kepame kitą pusę. Skanaujame!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:

Vištienos ir mocarelos kepsneliai
Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 porcijos (15 kepsnelių) Paruošimo laikas: 45 min.½ vištos krūtinėlės (250 g)
½ svogūno
ryšelio krapų
5-6 svogūnų laiškų
1 morkos
1 rutuliuko (125 g) mocarelos
1 kiaušinio
2 valg. š. majonezo
½ stiklinės (70 g) miltų
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus (kepimui)

Jums reikės:
Nuplaukite vištienos krūtinėlę ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tada supjaustykite ją vidutinio dydžio gabalėliais.
Atskirkite trynius nuo baltymų skirtinguose dubenėliuose.
Supilkite saulėgrąžų aliejų į įkaitintą keptuvę. Pamirkykite mėsos gabalėlius plaktuose kiaušinių baltymuose ir sudėkite į keptuvę.
Kepkite iš kiekvienos pusės, kol gražiai apkeps, užtruksite maždaug 3 minutes.
Naminiai vištienos kepsneliai su sūriu sužavės nuo pirmo kąsnio! Būtinai išbandykite ir nustebinkite šeimą. Skanaus!

Vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėje
Šie vištienos kepsneliai su sūriu yra tikras atradimas! Jie iškepa sultingi, minkšti, pašildžius irgi būna skanūs. Naudojau vištienos krūtinėles. Patiekale nėra miltų.
Tiesa, naudojau šiek tiek majonezo. Galima dalį jo ar visą keisti grietine, graikišku jogurtu. Praėjusią savaitę majonezą maišiau su graikišku jogurtu – buvo irgi neblogai.
Vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėjeAutorius : Skanauk su AušraIngredientaiGaminimasVištienos krūtinėlę nusausinti, perpjauti išilgai, tada dar į dvi dalis. Lengvai išmušti.Krutinėlę įtrinti prieskoniais, druska.Inde sumaišyti tarkuotą sūrį, majonezą.Vištienos gabaliukus sudėti į aliejumi pateptą kepimo formą. Viršų aptepti sūrio ir majonezo mišiniu. Patogiau tą daryti su rankomis.
Kepti 190 laipsnių temp. 16-20 min., pabaigoje galima šiek tiek paskrudinti.Panašūs receptai:

Lašiša su mangų salsa // Salmon with Mango Salsa
Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą
Rekomenduojami video
Taip pat skaitykite
Veganiški receptai
Keptas tofu sūris su saldžia bulveRaudonųjų lęšių troškinysGeneral Tso TofuMakaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažuPagrindiniai patiekalai
Wok makaronai su vištiena, daržovėmis – greitai pagaminas ir gardus patiekalasPesto makaronai su vištiena ir špinataisRavioliai ir vištiena grietinėlės padažeRukolos salotos su feta ir braškėmisSaldumynai
Grietininiai sausainiai – širdelių formosKeksiukai su varške ir graikišku jogurtu – purūs, minkšti ir greitai pagaminamiMaskarponės sūrio pyragas – keptas, apelsinų skonioSausainiai su varške – valgysite ir negalėsite sustotiSaldumynai be glitimo
Desertas su braškėmis ir linų sėmenimisAvižiniai sausainiai su bananaisSveikesnis braunis be miltųSnickers datulėsKategorijos
- Pagrindiniai patiekalai
- Pusryčiai
- Veganiški receptai
- Saldumynai be gliuteno
- Saldumynai
- Sriubos
- Užkandžiai
- Apie mane
NAUJAUSI ĮRAŠAI
13 vasario, 20255 vasario, 202517 sausio, 202530 gruodžio, 202419 gruodžio, 2024Sekite „Skanauk su Aušra“
Žymos
avokadas azijietiški patiekalai Be cukraus Be glitimo blynai bulvės cukinija feta granola grikiai humusas keksiukai kiaušiniai Kreminė moliūgų sriuba lašiša makaronai mocarela moliūgas moliūgų sriuba nekeptas tortas obuolių pyragas Paprasta moliūgų sriuba pomidorai pyragas raudonieji lęšiai riešutų sviestas rikota salotos sausainiai skrebutis sumuštiniai sumuštinis suomiški patiekalai sūrio pyragas takos tofu tortas trupininis pyragas tunas uogos varskėčiai varškė vištiena žiedinis kopūstas žuvis
