pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos išpjova kepta orkaitėje - Puikus skonio ir paprastas receptas

Receptai pagal tipą

  • Apkepai
  • Blynai, sklindžiai
  • Desertai, saldumynai
  • Gėrimai alkoholiniai
  • Gėrimai nealkoholiniai
  • Karšti patiekalai
  • Kepiniai
  • Konservai
  • Košės, tyrės
  • Padažai, marinatai
  • Picos
  • Salotos, garnyrai
  • Sriubos
  • Troškiniai
  • Užkandžiai
  • Vaikams
  • Vegetariški
  • Airijos virtuvė
  • Amerikos virtuvė
  • Anglijos virtuvė
  • Baltarusijos virtuvė
  • Brazilijos virtuvė
  • Bulgariška virtuvė
  • Danijos virtuvė
  • Graikijos virtuvė
  • Indijos virtuvė
  • Ispanijos virtuvė
  • Italijos virtuvė
  • Japonijos virtuvė
  • Kinijos virtuvė
  • Korėjiečių virtuvė
  • Lenkijos virtuvė
  • Lietuvos virtuvė
  • Meksikos virtuvė
  • Norvegiška virtuvė
  • Olandijos virtuvė
  • Prancūzijos virtuvė
  • Rusijos virtuvė
  • Slovakijos virtuvė
  • Suomių virtuvė
  • Švedijos virtuvė
  • Tailando virtuvė
  • Turkijos virtuvė
  • Ukrainos virtuvė
  • Vengrijos virtuvė
  • Vokietijos virtuvė

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Rinkdamiesi mėsą kepsniui atkreipkite dėmesį, jog gabaliukas būtų kuo vientisesnis, kuo vienodesnio storio per visą ilgį. Tada kepsnys iškeps tolygiausiai.

Mažame induke sumaišykite druską bei sausus prieskonius. Kepsnį ištrinkite aliejumi, o tuomet - šiuo sausų prieskonių mišiniu. Gerai išmasažuokite mėsą. Galima šį kepsnį kepti ir iškart, bet jeigu norite sodresnio skonio, rekomenduoju susukti į maistinę plevelę ir palikti šaldytuve pasimarinuoti bent keletą valandų (idealu - pernakt). Tik iš šaldytuvo mėsą būtinai išimkite likus daugmaž valandai iki gaminimo, kad viso gabaliuko temperatūra kepant būtų vienoda.

Pirmiausia mėsą trumpai apkepinkite labai gerai įkaintoje keptuvėje iš visų pusių. Kepti reikia labai trumpai, tik kad mėsos paviršius paruduotų ir susidarytų luobelė, neleisianti ištekėti sultims.

Kepsnį riebesne dalimi į viršų dėkite į skardą. Į skardą supilkite vandenį bei sultinį (tik jokiu būdu nepilkite skysčio tiesiai ant mėsos, pilkite šalia).

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Kepimo metu orkaitės neatidarinėkite ir kepsnio nelaistykite, jį drėkins garuojantis skystis.

Po 45 minučių temperatūrą sumažinkite iki 120°C ir kepkite dar 10-20 minučių, priklausomai nuo to ar norite kepsnio su krauju ar labiau patinka rausva mėsa. Ilgiau kepti nerekomenduojame, nes visiškai iškepta jautiena bus sausoka, prėska. Jeigu jums nepatinka rausva mėsa, geriau būtų rinktis kitą gamybos būdą. Kepant jautieną visada geriau jau truputį nedakepti negu perkepti.

Iškeptą kepsnį išimkite iš orkaitės ir mėsai leiskite 10-15 minučių „pailsėti“ skardoje ir tik tuomet pjaustykite. Kepsniui “ilsintis” tolygiai pasiskirsto skysčiai jo viduje ir jis būna skanesnis.

Labai gardu šį kepsnį valgyti karštą, bet jis taip pat puikus ir atvėsęs. O kitą dieną, jeiu jo šiek tiek liko, galite jį panaudoti be galo skaniems sumuštinukams pasigaminti.

Geriausia iš geriausių – kiaulienos išpjova: kaip paruošti, kad tirptų burnoje

Kiaulienos išpjovą galima tituluoti kaip geriausią mėsos dalį, nes joje įsikūnija pačios aukščiausios kategorijos kiaulienos savybės: minkštutė, sultinga ir kas svarbiausia – greitai paruošiama. Gaminant patiekalą iš išpjovos, praktiškai neįmanoma jo sugadinti, visgi mėsos eksperto patarimai tikrai pravers.

Išpjova yra pati liesiausia kiaulienos dalis, visiškai neturinti riebalų. Tai pailga mėsos juosta vidinėje stuburo pusėje. Ši raumenų grupė yra labai minkšta, nes beveik nedirba, juose beveik nėra jokio jungiamojo audinio ar sausgyslių, išskyrus baltą plėvę paviršiuje.

Kepsniai iš išpjovos paruošiami greitai, paprastai ir lengvai. Švelnų kiaulienos skonį papildo prieskoniniai ir daržovių ingredientai. Kepkite, troškinkite, eksperimentuokite – patiekalai iš kiaulienos išpjovos tinka šeimos pietums, skubančio žmogaus vakarienei arba svečių stalui.

Kiaulienos išpjova / 123RF.com nuotr.

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Žymės: maltinukai, maltiniai, kotletai, veršiena, kotletukai, malta mėsa, malta veršiena