pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais: receptai ir gaminimo patarimai

Ant stalo šiandien - avižiniai blynai su obuoliais. Obuolių sezonas jau be penkių minučių įsibėgėjęs, ar ne? Ta proga ilgai nelaukus išbandžiau jau gana seniai nužiūrėtus blynelius. Tikra tiesa, kad tokius šakar makar blynelius (kaip ir įvairius šakar makar apkepus, ir kitus šakar makar…) aš labai mėgstu. Šie - taip pat ne išimtis. Tik pastaba - blyneliai nėra sultingi, greičiau kiek sausoki, todėl vienų valgyti nerekomenduota.

Receptas nr. 1

Ingredientai:

  • 1 puodelis avižinių dribsnių
  • 2 puodeliai pieno
  • 1 obuolys
  • 1 kiaušinis
  • 1,5 šaukšto cukraus
  • 1 puodelis kvietinių miltų
  • Aliejus kepimui

Paruošimas:

  1. Sumaišykite avižinius dribsnius su pienu ir palikite maždaug 2 valandoms.
  2. Sutarkuokite obuolius.
  3. Išplakite kiaušinį.
  4. Sumaišykite visus ingredientus.
  5. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus.
  6. Į keptuvę įpilkite maždaug šaukštą tešlos, kad suformuotumėte delno dydžio blyną. Kepkite jį iš abiejų pusių, kol jis bus rudas.
  7. Jei įmanoma, valgykite jį su namine uogiene arba su kuo jums patinka. Skanaus!

Recepto autorius: Dalios svetainė

Receptas nr. 2

Ingredientai:

  • 1 stiklinė avižinių dribsnių
  • 1 stiklinė vandens
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 kiaušinis
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis ciberžolės (nebūtina)
  • 1 obuolys
  • Aliejus kepimui

Paruošimas:

  1. Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu ir pienu bei palikite brinkti 10-15 min.
  2. Kiaušinius gerai išplakite ir supilkite į išbrinkusius dribsnius.
  3. Nuplautus ir nuluptus obuolius sutarkuokite per stambią tarką.
  4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, berkite žiupsnelį druskos ir ciberžolės (ji suteiks blyneliams gelsvą atspalvį) ir viską sumaišykite su tarkuotais obuoliais ir avižinių dribsnių mase.
  5. Gautą tešlą palikite kelioms minutėms pastovėti, tada gerai išmaišykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  6. Patiekti su mėgstamu jogurtu ar kitais norimais priedais.

Receptas nr. 3

Dar vienas receptas Užgavėnių stalui. Tiems, kam patinka purūs, minkšti blynai. Galima nesibaiminti, avižiniai dribsnių blynai čia minkšti, labai „susidraugavę“ su obuoliais. Maloniai netikėtai gardūs blynai.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė avižinių dribsnių
  • 1 stiklinė pieno (arba vandens)
  • 1 kiaušinis
  • 3 valg. š. miltų
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 0,5 a.š. cukraus (pagal skonį)
  • Obuoliai
  • Aliejus kepimui

Paruošimas:

  1. Pirmiausia užmerkiame avižinius dribsnius - užpilame pienu (arba vandeniu). Palaikome, kol išbrinks (1-1,5 val. ar kiek ilgiau).
  2. Į išbrinkusius dribsnius suberiame sijotus miltus, kepimo miltelius, žiupsnį druskos ir cukraus pagal skonį (aš beriu 3 nubrauktus valgomus šaukštus). Išmaišome.
  3. Į gautą masę įmušame išplaktą kiaušinį, sudedame supjaustytus arba sutarkuotus (mano atveju) obuolius.
  4. Pilame po vieną kupiną šaukštą tešlos ir kepame įkaitintame aliejuje, pvz. saulėgrąžų, ant nedidelės ugnies.

Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo - buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.