pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Nekeptas sausainių tortas su maskarpone: receptas

Ar galite įsivaizduoti, kaip aš šokinėju iš džiaugsmo, kai pasitaiko proga pagaminti TORTĄ? Visada mielai gaminčiau ne tik tortus, bet visus saldumynus. Deja, realybė tokia, kad jais ilgai šeima soti nebūna, todėl stengiuosi valdyti save ir nukreipti mintis į „normalų maistą”. Meluočiau, jei sakyčiau, kad man nepatinka gaminti tortus 🙂

Šis nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis yra būtent toks! Aš mėgstu lengvus, nekaloringus saldumynus. Jis pagaminamas greitai ir visai nesudėtingai. Torto skonis gaivus, palyginus nesaldus. Saldumą galima reguliuotis pagal save.

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save - maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia.

Ingredientai

  • 2 1/2 pak. sausainių
  • 1/2 p. pieno
  • apie 2 v.š. cukraus pudros
  • 4 v.š. uogienės (rūgštesnės) (tinka ir šviežios trintos uogos)
  • apie 10 v.š. maskarponės sūrio
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. želatinos (naudojau „Dr. Oetker“)

Gaminimo eiga

  1. Torto formos žiedą dedame į lėkštę.
  2. Jei tortą planuojame valgyti greitu laiku, tai sausainius reikėtų įmerkti labai trumpam į pieną.
  3. Sausainiais padengiame torto dugną.
  4. Vėl dedame sausainius, kremą ir persikus.

Patarimai

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros (taip pat ir grietinėlė). Kitu atveju, želatina gali sušokti į gumuliukus.

Želatina: į indelį su virintu vandeniu suberiu želatiną. Ją išmaišau. Tada indą statau į puodą su vandeniu. Įjungiu kaitrą ir maišau želatiną, kol ji visiškai ištirpsta. Svarbu jos neužvirinti.

Želatiną atvėsinu. Pilant jį kremą, ji turi būti vos šilta, nepradėjusi stingti. Jeigu želatina pradeda stingti, reikia ją vėl pakaitinti vandens vonelėje.

Naudojau „Dr. Oetker“ želatiną. Jos nereikia papildomai išbrinkinti. Kitu atveju skaitykite, kas parašyta ant želatinos pakuotės.

Torto pagrindą galima trumpai pakepti orkaitėje - 160 laipsnių temp. apie 5 min.

Torto išėmimas iš formos:

Su dideliu peiliu braukiu per torto šonus. Jeigu nenorite to daryti, galite kepimo formos vidų apjuosti acetatine juosta. Taip pat galima naudoti ir kepimo popierių, bet torto kraštai bus nelygūs.

Apatinio popieriaus nuėmimas:

Užkišu peilį tarp popieriaus ir torto apačios. Viena ranka laikau torto apačią, o su kita atsargiai nuimu popierių ir perkeliu į lėkštę.

Kitas receptas

Ingredientai:

  • Sausainiai
  • Sviestas
  • Maskarponės sūris
  • Grietinė
  • Želatina
  • Riešutų sviestas

Gaminimo eiga:

  1. Gerai išmaišykite maskarponės sūrį kartu su grietine ir riešutų sviestu.
  2. Jei saldumo neužtenka, galite įpilti puodelį cukraus pudros.
  3. Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpinkite ne ant atviros ugnies.
  4. Atvėsusią ištirpusią želatiną supilkite į maskarponės masę.
  5. Sumalkite sausainius ir skrudintus sūdytus žemės riešutus.
  6. Ištirpinkite sviestą ir užpilkite ant sausainių ir riešutų masės.
  7. Viską gerai išmaišę, pilkite į torto skardą ir suštampuokite pyrago pagrindą valgomuoju šaukštu ar rankomis.
  8. Ant suformuoto sausainių pagrindo pilkite maskarponės masę ir išlyginkite paviršių peiliu.
  9. Dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad pyragas sustingtų.