Vieno kąsnio sumuštiniai - populiariausi vakarėlių, ilgų susibūrimų patiekalai. Surinkau 23 pačius įvairiausius receptus: krepšeliai su pievagrybių įdaru, traškūs svogūnų žiedai, sumuštinukai su kumpiu, sūriu, lašiša ir pan., mocarelos lazdelės, bandelės su dešrele ir kiti. Jų galima paruošti paties įvairiausio skonio - su mėsa, žuvimi, sūriu, vaisiais ir pan., o ir gaminti nesudėtinga. Vieno kąsnio sumuštiniai - pats geriausias sprendimas!
Vieno kąsnio užkandžiai su silke
Reikės:
- Silkė: 2.00 vnt.
- Burokėliai: 2.00 vnt.
- Avokadas: 1.00 vnt.
- Majonezas: 2.00 vnt. (arbat. š.)
Silkės užkandėlė Burokėlius plonai supjaustykite griežinėliais. Avokadą nulupkite ir suplakite trintuvu, įdėkite majonezo,druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite. Receptą atsiuntė Jolanta M.
Lavašo suktinukai su lašiša
Reikės:
- Lavašas: 1 vnt.
- Lašišos filė (sūdyta): 150 g
- Citrinų sultys: 1 šaukštas
- Lydytas sūrelis: 2 šaukštai
- Kalendros: 1 šaukštas
Gaminimo eiga:
- Lavašą plonu sluoksniu aptepkite tepamuoju sūreliu.
- Sūdytą lašišą supjaustykite plonais gabaliukais-lakšteliais.
- Apšlakstykite citrinos sultimis, užbarstykite smulkintomis kalendromis ir išmaišykite.
- Lašišos gabaliukus sudėkite ant lavašo ir susukite. Supjaustykite 3-4 cm pločio suktinukais. Skanaus!
Itališka bruschetta su lašiša ir parmezano sūriu
Reikės:
- Duona: 2.00 vnt.
- Žuvis: 1.00 vnt.
- Austrių padažas: 1.00 valg. š.
- Citrinos: 1.00 vnt.
- Pirmiausia paruoškite įdarą: skumbrę išdarinėkite, pašalinkite kaulus, tada sumeskite į gilesnį dubenį ir sutrinkite šakute.
- Ant viršaus berkite granato sėklyčių ir dėkite po plonytį raudonojo svogūno griežinėlį.
Traškūs svogūnų žiedai
Krabų lazdelės tešloje - niekada neatsibosta
Krabų lazdelės salotos
Reikės:
- Krabų lazdelės: 1.00 vnt.
- Citrinos: 1.00 vnt.
- Cukrus: 1.00 arbat. š.
- Druska: 1.00 arbat. š.
Pomidoro griežinėliai su pikantiška mišraine
Krepšeliai su pievagrybių įdaru
Reikės:
- Grybai: 1.00 st.
- Sviestas: 2.00 valg. š.
- Duona: 2.00 vnt.
- Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte aliejaus, sumeskite smulkintus baklažanus ir trumpai apkepkite.
- Ten pat krėskite tepamąjį varškės sūrelį, smulkintą ožkų pieno sūrį, viską išplakite elektriniu plakikliu.
- Paruoštą užtepėlę atvėsinkite ir tepkite ant skrudintos baltos duonos riekelės.
Kiaušinių užtepėlė su rūkyta lašiša
Reikės:
- Kiaušiniai: 8.00 vnt.
- Sardinės: (skardinė konservuotų) 1.00 vnt.
- Duona: 3.00 riekės
- Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
- Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8-10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greičiau atvėstų.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite dar porą minučių. Sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir dar minutę pakaitinkite. Sudėkite pakepintas daržoves į lėkštę ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Į atvėsusį grybų mišinį sudėkite kiaušinių trynius, majonezą, pagardinkite druska ir pipirais.
- Paruoštą įdarą sudėkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu ir įdarykite kiaušinių puseles. Ant viršaus uždėkite po mažą šviežios petražolės lapelį. Sudėkite kiaušinius į lėkštę ir patiekite.
Tortilijos su vištiena
Reikės:
- Tortilija: 4.00 vnt.
- Cukrus: 1.00 arbat. š.
- Druska: 1.00 arbat. š.
- Avokadai: 1.00 vnt.
Kiekvieną tortiliją supjaustykite į 8 dalis. Patepkite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druskos ir apie 5-6 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos. Sumaišykite 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, ANCHO aitriąsias paprikas, cukrų ir druską. Atskirai sumaišykite lašišos, avokado kubelius ir 2/3 svogūno bei moliūgų sėklas. Aplaistykite lašišą padažu ir palikite, kad marinuotųsi.
Dešros, mocarelos ir alyvuogių vėrinukai
Reikės:
- Paprikos: 6.00 vnt.
- Čoriso dešrelės: 6.00 vnt.
- Medus: 2.00 arbat. š.
- Balzaminis vyšnių padažas: 2.00 valg. š.
- Citrinos: 1.00 vnt.
Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte karšto aliejaus, tada sukrėskite medų, balzaminį padažą, įspauskite truputį citrinų sulčių, sudėkite dešreles ir maišydama mediniu šaukštu, kad neprisviltų, kepkite jas apie 10 min., kol apsivels karameline mase. Baltos duonos riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje, kad būtų traškios. Paprikas nuplaukite, sumeskite į gilią keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kepkite, kol pipirai patamsės. Išgriebtus nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Mocarelos sūrio lazdelės
Sumuštiniai su silke ir marinuotais agurkais
Ingredientas | Kiekis |
---|---|
Burokėliai | 2 vnt. |
Silkė | 2 vnt. |
Majonezas | 2 arbatiniai šaukšteliai |
Vieno kąsnio sumuštiniai su vytintu kumpiu
Reikės:
- Persikai: 4.00 vnt.
- Jogurtas: 3.00 valg. š.
- Citrinos: 1.00 vnt.
Mažos bandelės su dešrele
Reikės:
- Bandelės: ("Trys kapeikos") 4.00 vnt.
- Faršas: 400.00 g
- Lydytas sūrelis: (be priedų arba su žalumynais) 1.00 vnt.
- Paprikos: 1.00 vnt.
- Bandelės perpjaukite pusiau ir išgremžkite minkštimą.
- Faršą pravėsinkite ir sumaišykite su kiaušiniu, sūreliu, žalumynais ir smulkinta paprika.
Vieno kasnio sumuštiniai su krabų mišraine
Duonos lazdelės su vytintu kumpiu
Reikės:
- Šaldyta sluoksniuota tešla: 500.00 g
- Kiaušiniai: 1.00 vnt.
- Kumpis: 150.00 g
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Iš sluoksniuotos tešlos ant kepimo popieriaus iškočiokite 20 x 60 cm stačiakampį ir išdėliokite plonus kumpio gabalėlius.
- Juostelių galus susukite į priešingas puses - padarykite virveles. Galus stipriau užspauskite, kad neatsisuktų. Virveles sudėkite į kepimo skardą ir aptepkite plaktu kiaušiniu.
Įdaryti kiaušiniai: šprotų, avokado ir sūrio įdaras
Sumuštinukai su kumpiu ir agurku
Vištienos vėrinukai su ananasais ir paprika
Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša
Balta mišrainė kitaip
Reikės:
- Morkos: 2.00 vnt.
- Krekeriai: (užkandai) 1.00 vnt.
Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min.