Trupinių, riešutų ir uogienės desertai 6 asm.
Apelsiną gerai nuplaukite, išspauskite sultis. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, sustatykite į aukštą siaurą puodelį. Užpilkite rislingu, apelsinų sultimis, sukrėskite medų.
Žymės: apelsinai, užkandėlė, vynas, Kriaušės, medus, receptai, desertai, vanilėKaip džiovinti kriaušes?
2023/06/07 2022/05/10 pagal valgomeDauguma žmonių mėgsta kriaušes dėl savo skonio ir aromato. Džemai, kompotai, įvairūs desertai ir kepiniai, taip pat kriaušės užšaldomos ir džiovinamos. Džiovinta kriaušė turi ypatingą aromatą, o iš jos pagaminti kompotai taip pat turi specifinį skonį ir aromatą.
Džiovinimui geriau pasirinkti veisles, kurių minkštimas yra tankus, be išreikšto sutraukiančio skonio, prinokęs ir skanus. Prieš džiovinant kriaušes, jas reikia gerai nuplauti ir nusausinti. Kriaušes lupti ir valyti nuo sėklų. Tinkamai išdžiovintos kriaušės su sėklomis ir sėklų kamera turės papildomą, ypatingą skonį.

Kriaušių džiovinimas elektrinėje džiovyklėje
Darbui mums reikės šviežių kriaušių, virtuvinio rankšluosčio, peilio, kiaurasamčio, pjaustymo lentos ir elektrinio džiovintuvo.
Kriaušių džiovinimas:
Daugelį domina kriaušių džiovinimo temperatūra orkaitėje.

Greito aštraus padažo paruošimas prie mėsos
Šis aštrus padažas puikiai tiks prie įvairių mėsos patiekalų, suteikdamas jiems sodraus skonio ir aromato. Padažas ruošiamas iš šviežių pomidorų, prieskoninių žolelių bei daržovių, o derinant šiuos ingredientus gaunamas unikalus skonis, kuris praturtins jūsų mėsos patiekalus. Padažas puikiai laikosi žiemai, todėl jį galima konservuoti ir naudoti bet kuriuo metų laiku.
Ingredientai:
2,5 kg pomidorų
700 g svogūnų
3 česnako galvutės
1 puchas krapų
1 puchas petražolių
1 puchas kalendrų
1 puchas bazilikų
2 valg. šaukštai druskos (be viršaus)
120-150 g cukraus
3-4 valg. šaukštai 9% acto
1 pakuotė maltų juodųjų pipirų (20 g)
Apie 100 g augalinio aliejaus kepimui
Pomidorų paruošimas
Nuplaukite pomidorus ir sumalkite juos per mėsmalę, kad gautumėte vientisą masę. Gautą masę supilkite į didelį puodą ir virkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies. Pomidorų sultys turėtų šiek tiek sutirštėti, o skystis sumažėti.
Svogūnų apkepimas
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite apie 100 g augalinio aliejaus ir kepkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Svogūnai turėtų tapti minkšti ir kvepiantys, o jų skonis suteiks pomidorų padažui sodraus skonio. Apkepintus svogūnus sudėkite į puodą su pomidorais ir toliau virkite dar 20 minučių.
Prieskoninių žolelių ir česnako paruošimas
Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles, kalendras ir bazilikus. Česnakus nulupkite ir taip pat sumalkite per mėsmalę arba smulkiai sukapokite. Prieskoninės žolelės kartu su česnaku suteiks padažui gaivumo ir intensyvaus aromato.
Prieskonių ir kitų ingredientų pridėjimas
Į puodą su pomidorais ir svogūnais sudėkite smulkintas žoleles, česnakus, druską, cukrų, actą ir maltus juoduosius pipirus. Kruopščiai viską išmaišykite ir virkite dar apie 10 minučių. Šiuo metu padažas turėtų įgauti sodrų skonį, kurį subalansuoja šiek tiek aštrumo nuo pipirų ir saldumo nuo cukraus.
Konservavimas
Skanaus!
Šis aštrus pomidorų padažas puikiai tinka tiek prie keptos mėsos, tiek prie įvairių troškinių.
