pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Orkaitėje Kepti Sūriu Įdaryti Grybukai: Receptas

Šiame straipsnyje rasite du receptus, kaip pasigaminti grybukus - vieną pikantišką su sūriu, kitą - saldų, meduolinį.

Sūriu Įdaryti Kepti Pievagrybiai

Įdarytus grybus galite patiekti ir karštus, ir šaltus. Jie taip pat skanūs ne tik kaip atskiras užkandis, bet ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Dieviškai skanu! Norint, kad iškepę grybukai nebūtų labai vandeningi, prieš įdarant juos reikėtų pakepti orkaitėje 10 minučių, kad grybai išleistų didžiąją dalį skysčio. Tad rekomenduoju nepraleisti šio žingsnelio.

Ingredientai (6 porcijos):

  • 700 g (15-17) pievagrybių (galima naudoti tamsesnius arba šviesius)
  • 30 g (2 valg. š.) sviesto
  • 2 česnako skiltelės
  • 5 valg. š. džiūvėsėlių
  • 5 valg. š. sutarkuoto parmezano sūrio (arba kito kietesnio sūrio)
  • 100 g kreminio sūrio (pvz.: “Philadelphia”)
  • 1 arb. š. džiovintų petražolių
  • 1/3 arb. š. džiovintų čiobrelių
  • Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Šiek tiek tarkuoto parmezano (grybukams apibarstyti)

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.
  2. Grybus nuplaukite, išpjauname kotelius (bet jų neišmetame!). Ant orkaitės skardos patiesiame folijos, ant jos išdėliojame grybų kepurėles (išpjauta dalimi žemyn) ir kepame 10 minučių. Po to kepurėles sudedame į lėkštę ir leidžiame išsiskirti skysčiui.
  3. Grybų kotelius susmulkiname. Česnako skilteles nulupame, taip pat susmulkiname.
  4. Keptuvėje įkaitiname sviestą ant vidutinės ugnies. Sudedame kotelius, kepiname apie 5 minutes, vis pamaišant. Sudedame česnaką, pakepiname 1 minutę. Suberiame džiūvėsėlius, kepiname apie 3 minutes, kol džiūvėsėliai apskrunda.
  5. Keptuvės turinį sudedame į dubenį, paliekame šiek tiek atvėsti. Tada gerai sumaišome su kreminiu sūriu, po to įdedame parmezano, pagardiname petražole, čiobreliu ir druska bei pipirais pagal skonį (nepadauginkite druskos, nes parmezanas sūrus).
  6. Grybus įdarome pasiruoštu įdaru, sudedame ant folija išklotos orkaitės skardos. Kiekvieną grybuką apibarstome parmezano sūriu ir šauname į orkaitę (200°C). Kepame 20 minučių, kol viršus pasidaro gražios auksinės spalvos.

Alternatyvus receptas sūriu įdarytiems grybams

Ingredientai:

  • 20 pievagrybių
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. sviesto
  • Nedidelio svogūno
  • 4-5 skiltelių česnako (sutrinto)
  • 2 a. š. smulkintų šviežių rozmarinų arba čiobrelių
  • 100 g susmulkinto sūrio
  • 3 v. š. džiūvėsėlių
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 v. š. smulkintų šviežių petražolių arba laiškinių česnakų patiekti

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę ar kepsninę iki 180 laipsnių.
  2. Drėgnu popieriniu rankšluosčiu nuvalykite nuo grybų nešvarumus. Nupjaukite kotus, susmulkinkite.
  3. Dėkite grybų kepurėles į kepimo skardą arba ant grotelių kepure žemyn. Apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir lengvai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  4. Ištirpinkite sviestą keptuvėje ant vidutinės ugnies. Suberkite svogūnus ir smulkintus grybų kotus bei žiupsnelį druskos. Kepkite retkarčiais pamaišydami, kol svogūnai suminkštės, apie 5 minutes. Sudėkite česnaką ir žoleles, tada pakepkite maišydami dar 2 minutes.

Grybai su faršu ir sūriu

Ingredientai:

  • Šiek tiek bulvių (papuošimui)
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 200 gramų kalakutų faršo
  • 10 vienetų pievagrybių (dideli)
  • 100 gramų pieno
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek prieskonių
  • Šiek tiek žalumynų

Paruošimo būdas:

  1. Pievagrybius nuplauti, nusausinti, kotelius nupjauti.
  2. Svogūną ir morką nulupti, susmulkinti, kartu su pievagrybių koteliais pakepinti aliejuje ir sumaišyti su faršu.
  3. Sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su kapotais žalumynais.
  4. Pievagrybių kepurėles pasūdyti, pagardinti prieskoniais ir įdaryti apkepinta mase.
  5. Įdarytus pievagrybius dėti į karščiui atsparų kepimo indą, užberti sūrio, kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 20min.
  6. Bulves išvirti su lupenom, galiukus nupjauti taip, kad gautųsi "grybukai".

Grybų patiekalas paruoštas! Autorius: Inesa.

Meduoliniai Sausainiai - Grybukai

Ingredientai:

  • Medus (natūralus ar dirbtinis) - 100 g;
  • Margarinas - 100 g;
  • Kiaušinis - 1 vnt.;
  • Cukrus - 100 g;
  • Soda (nugesinta grietine) - 1 arbatinis šaukštelis;
  • Miltai - 450-500 g;
  • Meduoliniai prieskoniai;
  • Aguonos (grybukų koteliams).

Gaminimas:

  1. Medų, margariną ir cukrų dedame į dubenį ir dedame ant puodo su verdančiu vandeniu, ištirpiname.
  2. Nukėlus nuo puodo leidžiame truputėlį atvėsti ir dedame plaktą kiaušinį, prieskonius, grietine nugesintą sodą.
  3. Viską išmaišome ir po truputį maišydami dedame miltus.
  4. Minkome tešlą grybukams. Tešla turi būti gana minkšta lengvai minkoma, kad grybukai nebūtų kieti.
  5. Iš tešlos formuojame grybukų galvutes ir kotelius (atskirai). Kotelius galima formuoti ir iš dviejų sausainėlių, juos iškeptus sulipinant baltuoju glajumi.
  6. Sausainiai standartinio dydžio grybukams kepami apie 10-12 minučių vidutinio karštumo orkaitėje, didesni ilgiau.
  7. Dar šiltose grybukų galvutėse peiliu padarome griovelius koteliams įstatyti.

Glajus

Baltas glajus (grybukų koteliams):

  • Cukraus pudra - tiek, kad glajus nebūtų skystas, ~ 1 stiklinė;
  • Kiaušinio baltymas - 1 vnt.;
  • Citrinos rūgštelė - pagal skonį.

Į dubenėlį dedame ingredientus ir gerai išsukame. Kad laikytųsi ant grybuko, glajus turi būti gana tirštas. Jeigu glajus gavosi skystas, dedame dar cukraus pudros.

Rudas glajus (grybukų galvutėms):

  • Šokoladas. Jį tiesiog ištirpiname garų vonelėje.

Formavimas:

Na o formuoti sausainius grybukus galima įvairiai:

  • Kotelius ir galvutes sumauti ant medinių dantų krapštukų. Galvutes pamerkti į tirpintą šokoladą ir dantų krapštuką įsmeigti, pavyzdžiui, į duonos kepaliuką. Kotelius pamerkti į baltąjį glajų , o kotelio galiuką bakstelti į aguonas. Kai glajus sukietės, galvutėje padarytą duobutę ištepti glajumi ir sujungti su koteliu.
  • Pirmiausia sujungti grybuko galvutę su koteliu, tada kotelį pamerkti į baltąjį glajų, bakstelti į aguonas ir grybuką pastatyti ant skardoje papiltų kruopų, koteliu į viršų.