Šis patiekalas - traškūs vištienos kepsneliai su sezamo sėklomis - puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.
Vištienos krūtinėlė yra lengvai prieinama ir greitai paruošiama mėsa, o sezamo sėklos suteikia patiekalui išskirtinį skonį bei traškumą.
Labai paprastas ir gardus kepsnys su sezamų sėklomis. Šios sėklos suteikia kepsniui riešutų skonį ir traškią tekstūrą.
Ingredientai:
- Vištienos filė
- Kiaušiniai
- Džiūvėsėliai
- Majonezas
- Druska
- Aliejus
- Prieskoniai
- Sezamo sėklos
Paruošimo būdas:
- Vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis, lengvai pamušti, pagardinti prieskoniais, druskyte ir pamarinuoti pusdienį.
- Kai išsimarinuos dėti šiek tiek majonezo.
- Kiaušinį išplakti, o į kitą dubenį berti džiūvėsėlių ir sezamo mišinį.
- Kiekvieną juostelę merkti į kiaušinio plakinį, džiūvėsėlių ir sezamų mišinį ir dar kartelį į kiaušinių plakinį ir džiūvėsėlių ir sezamų mišinį.
- Virti įkaitintuose riebaluose ir dėti ant servetėlės, kad sugertų riebalų perteklių.
- Skanaus!
Autorius: Jurgita
Gaminimo eiga žingsnis po žingsnio
- Krūtinėles supjaustykite išilgai, kad gautųsi plokšti kepsneliai. Jei naudojate vidines file, jas palikite nepjaustytas.
- Pabarstykite druska ir pipirais.
- Dubenėlyje sumaišykite visus marinato ingredientus ir sumerkite vištienos krūtinėles.
- Gilioje lėkštėje arba dubenėlyje suplakite kiaušinį.
- Kitame dubenėlyje sumaišykite sezamus, miltus, druską ir prieskonius.
- Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje.
- Kiekvieną vištienos gabalėlį pavilgykite kiaušinio plakinyje ir gausiai apvoliokite sezamuose.
- Dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite po 2-3 minutes kiekvieną pusę.
Patarimai ir gudrybės
Kad kepsnys nebūtų sudžiūvęs - prieš kepant vištienos krūtinėlę reikia išmirkyti sūryme. Druska padeda vištos krūtinėlei išsaugoti drėgmę.
Keptuvėje gan patogu greitai ir gerai paskrudinti nedidelius mėsos gabalus.
Ingredientų alternatyvos:
- Vištienos krūtinėlė: galite naudoti vištienos šlauneles be kaulų ar kalakutienos filė.
- Džiūvėsėliai: vietoj jų tinka smulkinti kukurūzų dribsniai ar maltos avižos.
- Česnako milteliai: galima pakeisti šviežiu smulkintu česnaku ar svogūnų milteliais.
Maistinė vertė
Be to, šis patiekalas yra maistingas:
- Kalorijos iš viso: apie 1600 kcal
- Kalorijos vienoje porcijoje (jei patiekiama 4 porcijos): apie 400 kcal