pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištienos kepsneliai su sezamu: traškus ir gardus receptas

Šis patiekalas - traškūs vištienos kepsneliai su sezamo sėklomis - puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.

Vištienos krūtinėlė yra lengvai prieinama ir greitai paruošiama mėsa, o sezamo sėklos suteikia patiekalui išskirtinį skonį bei traškumą.

Labai paprastas ir gardus kepsnys su sezamų sėklomis. Šios sėklos suteikia kepsniui riešutų skonį ir traškią tekstūrą.

Ingredientai:

  • Vištienos filė
  • Kiaušiniai
  • Džiūvėsėliai
  • Majonezas
  • Druska
  • Aliejus
  • Prieskoniai
  • Sezamo sėklos

Paruošimo būdas:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis, lengvai pamušti, pagardinti prieskoniais, druskyte ir pamarinuoti pusdienį.
  2. Kai išsimarinuos dėti šiek tiek majonezo.
  3. Kiaušinį išplakti, o į kitą dubenį berti džiūvėsėlių ir sezamo mišinį.
  4. Kiekvieną juostelę merkti į kiaušinio plakinį, džiūvėsėlių ir sezamų mišinį ir dar kartelį į kiaušinių plakinį ir džiūvėsėlių ir sezamų mišinį.
  5. Virti įkaitintuose riebaluose ir dėti ant servetėlės, kad sugertų riebalų perteklių.
  6. Skanaus!

Autorius: Jurgita

Gaminimo eiga žingsnis po žingsnio

  1. Krūtinėles supjaustykite išilgai, kad gautųsi plokšti kepsneliai. Jei naudojate vidines file, jas palikite nepjaustytas.
  2. Pabarstykite druska ir pipirais.
  3. Dubenėlyje sumaišykite visus marinato ingredientus ir sumerkite vištienos krūtinėles.
  4. Gilioje lėkštėje arba dubenėlyje suplakite kiaušinį.
  5. Kitame dubenėlyje sumaišykite sezamus, miltus, druską ir prieskonius.
  6. Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje.
  7. Kiekvieną vištienos gabalėlį pavilgykite kiaušinio plakinyje ir gausiai apvoliokite sezamuose.
  8. Dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite po 2-3 minutes kiekvieną pusę.

Patarimai ir gudrybės

Kad kepsnys nebūtų sudžiūvęs - prieš kepant vištienos krūtinėlę reikia išmirkyti sūryme. Druska padeda vištos krūtinėlei išsaugoti drėgmę.

Keptuvėje gan patogu greitai ir gerai paskrudinti nedidelius mėsos gabalus.

Ingredientų alternatyvos:

  • Vištienos krūtinėlė: galite naudoti vištienos šlauneles be kaulų ar kalakutienos filė.
  • Džiūvėsėliai: vietoj jų tinka smulkinti kukurūzų dribsniai ar maltos avižos.
  • Česnako milteliai: galima pakeisti šviežiu smulkintu česnaku ar svogūnų milteliais.

Maistinė vertė

Be to, šis patiekalas yra maistingas:

  • Kalorijos iš viso: apie 1600 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (jei patiekiama 4 porcijos): apie 400 kcal