pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Ar galima valgyti grybus nėštumo metu?

Žinoma, pasaulyje yra nemažai žmonių, kurie grybų nemėgsta ir jų nevalgo. Vis dėl to, ką daryti, jei labai mėgstate grybukus ir esate nėščia? Ar reikia atsisakyti mėgiamo maisto?

Reikia pastebėti, kad dauguma gydytojų ir dietologų, dėl visa ko, apskritai rekomenduoja nėščiosioms nevalgyti grybų, kaip sunkaus ir sunkiai virškinamo maisto, kuris gali kai kuriems žmonėms iššaukti ir alergiją. Žinoma, grybai turi ir naudingų medžiagų, tačiau jei jūs galite be jų išgyventi 9 mėnesius, tuomet šias medžiagas tikrai gausite iš kitų, ne tokių probleminių produktų.

Vis dėl to, jei negalite gyventi be grybų, be to, turite sveikas kepenis ir neturite polinkio į alergiją, jei iki nėštumo dažnokai valgydavote grybus ir nejautė jokių komplikacijų, tuomet ir dabar galite šiek tiek įvesti mėgiamą produktą į savo maisto racioną. Tik jokiais būdais ne tuomet, jei jus kankina toksikozė.

Grybų nauda ir pavojai nėštumo metu

  • Grybai - maistingas ir naudingas maistas: Juose yra baltymų, panašių į mėsos baltymą.
  • Grybuose yra nemažai grupės A, C, B ir P vitaminų, taip pat cinko, vario ir nikotino rūgšties.

Svarbiausia grybų ypatybė yra ta, jog jie labai maistingi dėl juose esančio baltymo, kuris panašus į mėsoje esantį baltymą. Todėl grybai vegetarams ir pakeičia mėsą. Juose dar yra daug nikotino rūgšties, cinko ir vario. Apskritai jie labai naudingi visiems, taip pat ir nėščioms.

Kaip saugiai valgyti grybus nėštumo metu

  • Nėštumo metu galima valgyti tik virtus arba troškintus grybus: Ne keptus ir ne sūdytus! Dėl visa ko virkite grybus ne mažiau valandos, kad išnaikintumėte visas galimas nuodingas medžiagas.
  • Geriausiai jei grybus rinktumėte ne patys: O pirktumėte juos patikimose parduotuvėse, tik ne turguje.
  • Prieš perkant grybus ir prieš juos ruošiant, kruopščiai patikrinkite: Nereikėtų gaminti apipelijusių, sulamdytų ar kitaip pažeistų grybų.
  • Štai sūdytų, marinuotų, džiovintų ir konservuotų grybų nėštumo metu iš viso geriausiai nevalgyti: Juose praktiškai nėra vitaminų, kai kuriais atvejais jie yra pavojingi sveikatai, gali iššaukti skrandžio negalavimus ar net nusinuodijimą.

Grybų apdorojimas

Nėščiosioms grybus galima valgyti arba troškintus, arba virtus, kepti nerekomenduojama. Be to, termiškai grybai turi būti apdorojami ne mažiau kaip 1 valandą, tokiu būdu sunaikinamos galimos juose esančios nuodingos medžiagos.

Bet geriau iš pardavėjų gatvėje nieko nepirkite, nes neaišku, kur ir kokius grybus jie rinko. Prekybos centruose galite įsigyti austrių, baravykų, pievagrybių ir kitų grybų, užaugintų arba namų, arba šiltnamio sąlygomis, tad dėl jų vartojimo saugumo galite neabejoti.

Prieš vartojimą atidžiai patikrinkite visus grybus. Nė vienas iš jų neturi būti suraukšlėję, suspausti ar juolab su pelėsiais.

Marinuoti, sūdyti, džiovinti ar konservuoti grybai

Pirmiausia, visi išvardinti variantai užleidžia vietą natūraliems maisto produktams. Antra, ne visi šie grybai yra saugūs. Acte marinuoti grybai gali sukelti pilvo skausmą ir rėmenį, o sūdyti grybai gali sukelti patinimus (druska sulaiko skysčius organizme).

Ką dar svarbu žinoti apie mitybą nėštumo metu

Mityba nėštumo metu yra labai svarbi, nors kasdien galbūt nemąstome apie tai. Kartais net aiškinantis, kodėl, tarkime, įvyko persileidimas, paklausiu, ar kasdien žmogus galvojo apie savo mitybą ir sulaukiu neigiamo atsakymo.

  • Alkoholio, kurio visiškai negalima.
  • Dėl užsikrėtimo toksoplazmoze rizikos rekomenduojama vengti neapdorotos mėsos, pavyzdžiui, karpačo, ne visiškai iškeptų kepsnių. Patartina atsisakyti įpročio ragauti žalio faršo gaminant maistą.
  • Kofeinas slopina geležies įsisavinimą, gali sukelti vaisiaus dirglumą. Per parą juodos ar žalios arbatos, kavos galima išgerti 1-2 įprasto dydžio puodelius.
  • Negalima termiškai neapdorotos mėsos, žuvies, daug pašteto (dėl vitamino A).
  • Reikėtų valgyti negruzdintą, nerūkytą, nesūdytą maistą. Taip pat gerai išvirti kiaušinius, kad nekiltų salmoneliozės rizika.

Svarbios medžiagos nėštumo metu

Svarbiausia yra folio rūgštis, geležis, vitaminas D, B grupės vitaminai. Folio rūgštis svarbi planuojant nėštumą ir pirmą trečdalį. Pakankamas jos kiekis sumažina riziką vaisiaus raidai. Jei moteris serga cukriniu diabetu, epilepsija, yra pagimdžiusi sutrikimų turintį kūdikį, folio rūgšties gali reikėti daugiau.

Geležies poreikis nėštumo metu padidėja tris kartus, o žindymo - du kartus. Daugiausiai jos gaunama iš gyvūninės kilmės maisto produktų. Geležies įsisavinimą skatina vitaminas C. Svarbu ir laikas, kai vartojami papildai.

Žinoma, nereikia pamiršti kalcio. Jo yra piene, tačiau rekomenduočiau karvės pieną keisti augaliniu. Kalcio įsisavinimas priklauso nuo vitamino D kiekio. Vitaminas A taip pat reikalingas, per mažas jo kiekis gali turėti įtakos naujagimio svoriui. Tačiau per didelis jo kiekis gali lemti vaisiaus apsigimimus. Magnio reikia normaliai nervų sistemai, raumenų, kaulų vystymuisi.

Kiti patarimai nėščiosioms

  • Negerti alkoholio, nerūkyti (galima mesti laisvai, kalbu iš patirties), nevartoti narkotinių ar psichotropinių medžiagų, vaistų, nepaskirtų gydytojo, nevalgyti neaiškaus maisto.
  • Gydytoja patarė nesidažyti plaukų, nesilankyti soliariumuose, nesimaudyti karštoje vonioje, nenešti sunkių daiktų, nesinervinti, nelaikyti ilgai pakeltas rankas, intensyviai nesportuoti.