pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vieno kąsnio užkandžių receptai

Laukiate svečių arba ruošiatės šventei? Tikrai neprašausite patiekę skanių ir greitai pagaminamų užkandžių, suvertų ant dantų krapštukų ar mažų iešmelių. Jie dailiai atrodo, juos patogu valgyti, o jums nereikės plauti kalno indų po vakarienės. Surinkau 23 pačius įvairiausius receptus: krepšeliai su pievagrybių įdaru, traškūs svogūnų žiedai, sumuštinukai su kumpiu, sūriu, lašiša ir pan., mocarelos lazdelės, bandelės su dešrele ir kiti. Vieno kąsnio sumuštiniai - pats geriausias sprendimas!

Pagrindinis maskarponės kremas

Pradėsiu nuo maskarponės kremo, kurio užteks apie 100 vnt.:

  • 250 g maskarponės sūrio
  • 3-4 v.š. majonezo
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • žiupsnelio druskos
  • papildomai galite pridėti pjaustytų šviežių krapų

Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve.

Užkandėlės su lašiša

Užkandėlės su lašiša (24 vnt.):

  • 160 g rūkytos ar sūdytos lašišos file
  • 24 vnt. sūrių šaukštelių
  • maskarponės kremo
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
  • papildomai galite papuošti citrinos griežinėliu

Lašišos file supjaustykite plonai griežinėliais. Į šaukštelį dėkite lašišos file susuktą griežinėlį. Šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą.

Užkandėlės su rūkyta dešra

Užkandėlės su rūkyta dešra (40 vnt.):

  • 110 g šaltai rūkytos dešros (40 vnt.)
  • 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių
  • maskarponės kremo
  • salotos lapų
  • griežinėliais pjaustytų marinuotų agurkėlių

Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.

Ant batono griežinėlio dėkite susuktą salotos lapelį, dešros griežinėlį, marinuoto agurko griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku. Dešros griežinėlį konditeriniu švirkštu pripildykite maskarponės kremu.

Užkandėlės su kalakutienos kumpiu

Užkandėlės su kalakutienos kumpiu (24 vnt.):

  • 90 g virto pjaustyto kalakutienos kumpio (6vnt.)
  • 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių
  • maskarponės kremo
  • salotos lapų
  • griežinėliais pjaustytų marinuotų pievagrybių

Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.

Ant batono griežinėlio konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremo, dėkite susuktą salotos lapelį, kalakutienos kumpelį, pievagrybio griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.

Užkandėlės su mocarelos rutuliukais

Užkandėlės su mocarelos rutuliukais (20 vnt.):

  • 20 vnt. mocarelos rutuliukų
  • 20 vnt. vyšninių pomidorų
  • šviežių bazilikų lapelių
  • 20 vnt. popierinių mini keksiukų formelių

Į keksiukų formeles dėkite pomidoriukus, kurių viršūnėlę nupjaukite, uždėkite mocarelos rutuliuką ir persmeikite mediniu smeigtuku. Ant viršaus užberkite pjaustytų baziliko lapelių.

Užkandėlė su krabų lazdelėmis

Užkandėlė su krabų lazdelėmis (10 vnt.):

  • 150 g krabų lazdelių (10 vnt.)
  • 2 virtų kiaušinių
  • 3 v.š. majonezo
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 10 vnt. sūrių šaukštelių

Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas krabų lazdeles, virtus kiaušinius, suberkite krapus, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Kiekvieną šaukštelį įdarykite paruoštu įdaru.

Užkandėlės sūrio rutuliukai su krabais arba be jų

Užkandėlės sūrio rutuliukai su krabais arba be jų (20 vnt.):

  • 3 virtų smulkiai tarkuotų kiaušinių
  • 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
  • 1 v.š. majonezo
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 20 vnt. šviežio agurko griežinėlių
  • 20 vnt. skrudintų batono griežinėlių
  • majonezo
  • 3-4 smulkiai sutarkuotų šaldytų krabų lazdelių
  • mini popierinių keksiukų formelių

Į dubenį sudėkite tarkuotus kiaušinius, fermentinį sūrį, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės suformuokite rutuliukus.

Galimi du pateikimo būdai:

  • batono griežinėlį patepkite majonezu, dėkite agurko riekelę, sūrio rutuliukus ir persmeikite mediniu smeigtuku
  • į keksiuko formelę dėkite sūrio rutuliuką, apvoliotą krabų lazdelėse, ant viršaus uždėkite planai pjaustytą agurko griežinėlį ir perverkite mediniu smeigtuku

Užkandėlės su rūkyta vištiena

Užkandėlės su rūkyta vištiena (20 vnt.):

  • 1 rūkytos vištienos kulšelės
  • 1-2 v.š. majonezo
  • 1 a.š. pesto padažo
  • 20 vnt. sūrių šaukštelių
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
  • agurko griežinėlių

Nuo višienos nuimkite odą, nupjaukite nuo kaulo ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su majonezu ir pesto padažu. Šaukštelius įdarykite vištiena, ant viršaus uždėkite pjaustytus agurko griežinėlius.

Užkandėlės su krabais ir kukurūzais

Užkandėlės su krabais ir kukurūzais (20 vnt.):

  • 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
  • 10 vnt. krabų lazdelių
  • 3-4 v.š konservuotų kukurūzų
  • 1 išspaustos skiltelės česnako
  • 3 v.š. majonezo
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • 20 vnt. sūrių šaukštelių arba krepšelių

Į dubenį sudėkite sūrį, smulkiais kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, konservuotus kukurūzus, česnaką, majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Šaukštelį arba krepšelį įdarykite paruoštu įdaru.

Kiti vieno kąsnio užkandžių variantai

  • Plonomis šoninės ar kumpio juostelėmis apsuktos datulės (jas galima keisti džiovintomis slyvomis) trumpai paskrudintos gerai įkaitintoje orkaitėje ir pervertos dekoratyviais iešmeliais.
  • Sausainių formele išspaustas batonas pateptas sviestu, uždėta ta pačia formele išspausto sūrio, salotos lapas, griežinėlis pomidoro, griežinėlis dešros, susukta daržovių skustuku nupjauta plonytė agurko juostelė ir alyvuogės puselė perverta gražiais smeigtukais.
  • Ant agurkų griežinėlių uždėta truputį kreminio sūrio su žolelėmis (itin subtilaus skonio suteiktų ožkų sūris) ir lašišos, kąsneliai perverti dantų krapštuku ir papuošti krapais.
  • Kumpio juostelės apteptos ir susuktos su pikantiška mišraine bei pervertos iešmeliu su juoda duona (ją galite paskrudinti orkaitėje) ir salotos lapu.
  • Arbūzo kubeliai suverti su trupučiu fetos, užkandukai apibarstyti smulkintomis mėtomis.
  • Cukinija supjaustyta daržovių skustuku, juostelės pasūdytos ir apkepintos grilyje (galima apkepinti ir keptuvėje), susuktos su fetos sūriu, gražgarsčių lapeliais ir perverta dantų krapštuku.
  • Paprasti lietiniai blynai patepti kreminiu sūreliu, apibarstyti žalumynais, išdėliotos lašišos juostelės ir susukami suktinukai, kurie supjaustomi kąsneliais ir perveriami.
  • Dantų krapštuku pervertas vyšninis pomidoriukas, baziliko lapelis, mocarelos kamuoliukas, šlakelis alyvuogių aliejaus ir truputis šviežiai grūstų pipirų.
  • Dantų krapštuku perverti bri sūrio ir ananasų trikampėliai.
  • Česnakinė varškė (varškė, ištrinta su trupučiu grietinės, sumaišyta su druska, pipirais, trintais česnakais) įsukta į daržovių skustuku supjaustyto agurko juosteles, šulinėlis pervertas dantų krapštuku ir papuoštas virta krevete.

Receptas: Vieno kąsnio užkandžiai su silke

Reikės:

  • Lavašas 1 vnt.
  • Lašišos filė (sūdyta) 150 g
  • Citrinų sultys 1 šaukštas
  • Lydytas sūrelis 2 šaukštai
  • Kalendros 1 šaukštas

Gaminimo eiga:

  1. Lavašą plonu sluoksniu aptepkite tepamuoju sūreliu.
  2. Sūdytą lašišą supjaustykite plonais gabaliukais-lakšteliais.
  3. Apšlakstykite citrinos sultimis, užbarstykite smulkintomis kalendromis ir išmaišykite.
  4. Lašišos gabaliukus sudėkite ant lavašo ir susukite. Supjaustykite 3-4 cm pločio suktinukais.

Kiaušinių užtepėlė su rūkyta lašiša

Vieno kąsnio sumuštinukai - tai skanus ir patogus užkandis, kurį galima greitai paruošti tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms.

Šis patiekalas buvo optimizuotas 4 porcijos. Gali tekti keisti kiekį ir laiką. Kietai virtus kiaušinius ir varškę sutarkuokite tarka. Smulkiai supjaustykite petražoles ir susmulkinkite česnako skilteles, tada viską sumaišykite dubenyje. Įdėkite padažo ir, jei reikia, čili dribsnių.

Paruoštą mišinį tolygiai užtepkite ant duonos riekės. Uždenkite kita duonos riekele ir švelniai prispauskite. Ant viršaus uždėkite gražiai susuktą šoninės riekelę. Pasirinktinai galite naudoti medinį ar kitokį pagaliuką, kad viskas laikytųsi kartu.

Krepšeliai su įdaru

Reikės:

  • Agurkai: 1.00 vnt.
  • Citrinos: 1.00 vnt.
  • Druska: 1.00 arbat. š.
  • Pipirai: 1.00 arbat. š.
  • Trapūs tešlos krepšeliai 8.00 vnt.

I variantas

  1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele.
  2. Dėkite į tešlos krepšelius.

II variantas

  1. Lašišų filė susmulkinkite ir 5 min. pavirkite nedideliame kiekyje vandens.
  2. Atvėsinkite.
  3. Kitame indelyje iki standžių putų išplakite grietinėlę, ją atsargiai įmaišykite į lašišų masę ir 20 min. atšaldykite.
  4. Kai putėsiai atšals, jų dėkite į tešlos krepšelius. Puoškite žaliosiomis alyvuogėmis.

Vištienos vėrinukai su ananasais ir paprika

Reikės:

  • Paprikos: 1.00 vnt.
  • Morkos: 2.00 vnt.
  • Citrinos: 1.00 vnt.
  • Pipirai: 1.00 arbat. š.
  1. Mėsą sudėkite į verdantį, prieskoniais pagardintą vandenį (jo turi būti nedaug, kad vos apsemtų) ir ant didelės ugnies virkite 5 min. Paskui krūtinėles apverskite ir virkite dar 5 min. Puodą nukelkite nuo ugnies, bet dar 5 min. neatidenkite, kad mėsa visiškai suminkštėtų.
  2. Daržoves supjaustykite šiaudeliais.
  3. Sumaišykite vištieną su daržovėmis.
  4. Apšlakstykite marinatu.
  5. Prieš patiekiant paruoštus produktus išdėliokite ant vieno didelio padėklo, iškloto salotų lapais, ir apšlakstykite marinatu.

Blyneliai su lašiša

  1. Dubenyje sumaišykite miltus su 100 ml vandens, plakite šluotele arba elektriniu plakikliu, kol neliks gumuliukų. Įplakite kiaušinius ir pieną.
  2. Tešlą 1-2 val. palaikykite šaltai.
  3. Įkaitintą keptuvę patepkite sviestu, palaukite, kol ims rūkti, įpilkite maždaug 50 ml tešlos, tolygiai paskirstykite. Kai viršutinė tešlos pusė sustings, apverskite blynelį ir apkepkite iš kitos pusės.
  4. Dubenyje išsukite tepamąjį varškės sūrelį su išspaustu česnaku, pagardinkite pipirais ir kapotomis petražolėmis.
  5. Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Slyvos su sūriu

Reikės:

  • Slyvos: 6.00 vnt.
  • Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
  • Druska: 1.00 arbat. š.
  1. Perpjaukite slyvas pusiau ir išimkite kauliukus.
  2. Sumaišykite kreminį sūrį su raudonėliais ir druska.
  3. Sūrio masę išmaišykite ir šaukštu dėkite ant kiekvienos slyvos puselės.

Pastaba. Jei norite išraiškingesnio skonio, kreminį sūrį galite keisti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu (apie 150 g.)

Kumpio suktinukai su mocarela

Reikės:

  • Alyvuogės: 1.00 vnt.
  • Pievagrybiai: 8.00 vnt.
  • Druska: 1.00 arbat. š.
  1. Kumpį supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Nuvalytus pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste.
  3. Į karštus riebalus suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol įgaus aukso spalvą. Supilkite vyną, gerai išmaišykite. Sudėkite stambiais gabalais pjaustytą mocarelą, ketvirčiais pjaustytus pomidorus, alyvuogių puseles, pievagrybius, pagal skonį įberkite druskos, maltų baltųjų pipirų.
  4. Gauto įdaro užkrėskite ant kiekvieno kumpio griežinėlio ir susukite ritinėlius.
  5. Tiekite karštus arba šaltus.

Persikai su skumbre

Reikės:

  • Varškė: 2.00 valg. š. (nesaldžios, pvz. Philadelphia)
  • Krapai: 1.00 valg. š.
  1. Skardinėje paprastai būna 6-7 persikų puselės.
  2. Sumaišykite varškę su smulkintais krapais.
  3. Persikus sudėkite į popierines keksiukų formeles, ant viršaus užkrėskite skumbrės įdaro.

Bananai su šokoladu

Reikės:

  • Mėlynės: 1.00 valg. š.
  1. Šokoladą išlydykite ant garų, uždėkite ant kiekvieno talerio ir 10 min. atšaldykite.
  2. Bananus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite kokoso drožlėse ir dėkite ant šokolado.

Sūrio pyragėliai su kmynais

Reikės:

  • Kmynai: 1.00 arbat. š.
  1. Atskirkite trynius nuo baltymų.
  2. Trynius išsukite su cukrumi, sudėkite tarkuotą sūrį, manų kruopas, grietinę, kmynus ir gerai išmaišykite.
  3. Sudėkite į formeles (mums labai patinka silikoninės karvutės) ir kepkite apie 30 min.
  4. Patiekite ataušusius.
  5. Papuoškite mėlynių uogomis.

Dešrelės tešloje

  1. Susmulkinkite kiaušinius, sutarkuokite sūrį. Iš pradžių iškočiokite tešlą, supjaustykite ją plonomis juostelėmis ir apvyniokite aplink dešreles palikdama vienodus tarpelius.
  2. Tešlą galite naudoti ir bemielę (rinkitės mėgstamą), o juosteles pjaustyti storiau - tuomet dešreles dengs storesnis tešlos sluoksnis. Tuomet tešla apvyniotas dešreles apibarstykite sezamų sėklomis (prieš tai jų viršų galite patepti kiaušinio plakiniu).
  3. Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite dešreles ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos juostelės švelniai apskrus.
  4. Dešrelėms iškepus, įsmeikite į jas (maždaug iki pusės) medines lazdeles.

Mini picos

Reikės:

  • Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (4 valg. š. tešlai ir 1 valg. š.
  • Pomidorai: 4.00 vnt.
  • Kaparėliai: 1.00 arbat. š.
  • Raudonėliai: 1.00 valg. š.
  1. Mieles sumaišykite su šiltu vandeniu ir palikite 10 min.
  2. Didesniame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles ir aliejų.
  3. Dubenį su tešla uždenkite švariu rankšluosčiu.
  4. Iškilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos medinės lentelės ir stiklinaite arba puodeliu išspauskite apskritimus.
  5. Sumaišykite smulkintus pomidorus, kaparėlius, raudonėlius, įberkite druskos ir pipirų.
  6. Paruoštą pomidorų mišinį tepkite ant tešlos paplotėlių, berkite tarkuotos mocarelos ir apie 15 min. kepkite orkaitėje. Tiekite su gražgarsčių lapeliais ir krapų šakelėmis.

Užkandžiai su kalmarais

Reikės:

  • Pomidorai: 10.00 vnt.
  1. Nupjaustykite sumuštinių duonos riekelių pluteles. Kiekvieną riekelę šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė. Po 2 riekeles įklokite į keksu formeles, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.
  2. Konservuotus kalmarus, svogūnus, pomidorus ir kiaušinius smulkiai supjaustykite, sumaišykite su griežinėliais pjaustytomis alyvuogėmis, žalumynais, paskaninkite pipirais, druska.
  3. Įdėkite į duonos krepšelius.

Sūrio rutuliukai

  1. Sumaišykite tarkuotą sūrį su varške.
  2. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus. Džiovintas spanguoles supjaustykite kuo smulkiau, saulėgrąžas ir sezamų sėklas galite šiek tiek apkepti.
  3. Rankas sudrėkinkite vandeniu, į saują su šaukšteliu dėkite varškės masę, ant jos - alyvuogę, iš visų pusių apspauskite ir gautą rutuliuką apvoliokite pasirinktuose prieduose.

Įdaryti kiaušiniai

  1. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8-10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greičiau atvėstų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite dar porą minučių. Sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir dar minutę pakaitinkite. Sudėkite pakepintas daržoves į lėkštę ir gerai nusausinkite popierinu rankšluosčiu.
  3. Į atvėsusį grybų mišinį sudėkite kiaušinių trynius, majonezą, pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Paruoštą įdarą sudėkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu ir įdarykite kiaušinių puseles. Ant viršaus uždėkite po mažą šviežios petražolės lapelį. Sudėkite kiaušinius į lėkštę ir patiekite.

Mėsos rutuliukai su slyvomis

  1. Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite.
  2. Į pusę džiūvėsėlių supilkite pieną ir palikite mirkti.
  3. Šaukštu imkite faršo, suformuokite rutuliuką ir į vidų įkiškite džiovintą slyvą. Pavoliokite džiūvėsėliuose.
  4. Ištepkite skardą aliejumi ir sudėkite rutuliukus.