pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sluoksniuotos Tešlos Pyragas su Varškės ir Obuolių Įdaru

Šaldytuve visada turėti pakelį sluoksniuotos tešlos - puiki idėja. Ši tešla yra labai patogus įrankis, nes iš jos galima greitai ir lengvai pagaminti skanius sluoksniuotus pyragaičius su įvairiausiais įdarais. Šiandien gaminsime sluoksniuotos tešlos pyragą, įdarytą varške ir obuoliais.

Pyragėliai bus labai purūs ir traškūs, o varškės ir obuolių įdaras - sultingas ir labai skanus. Be to, į obuolius galite įberti šiek tiek cinamono, ir pyragėliai taps dar kvapnesni ir pikantiškesni.

Ingredientai

  • Sluoksniuota tešla (tinka ir bemielė, ir mielinė)
  • Varškė
  • Obuoliai
  • Cukrus
  • Kiaušinis
  • Cinamono (nebūtina)

Gaminimo eiga

  1. Prieš pradedant, atšildykite sluoksniuotą tešlą kambario temperatūroje.
  2. Obuolius nulupkite, išimkite šerdį ir supjaustykite mažais kubeliais arba plonomis riekelėmis.
  3. Atskirkite kiaušinį į baltymą ir trynį.
  4. Sumaišykite varškę, cukrų ir kiaušinio baltymą.
  5. Ant miltais pabarstyto paviršiaus lengvai iškočiokite kiekvieną sluoksniuotos tešlos gabalėlį.
  6. Kiekvieną tešlos lakštą supjaustykite į 4 kvadratėlius.
  7. Kiekvieną tešlos kvadratą įstrižai padalykite į dvi dalis.
  8. Uždenkite tešlos dalį, ant kurios dedamas įdaras, įpjovomis, kad gautųsi trikampė sluoksniuotos tešlos forma.
  9. Dėkite įdarą ant tešlos. Jei naudojate obuolius, apiberkite juos ruduoju cukrumi bei šaukšteliu cinamono.
  10. Šakute gerai užspauskite tešlos kraštus.
  11. Sluoksniuotos tešlos viršų švelniai aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  12. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje, kol gražiai pagels.

Skanius, traškius varškės ir obuolių pyragėlius patiekite su arbata, kava arba pienu. Skanaus!

Štrudelis - puiki alternatyva

Štrudelis su varškės kremu ir obuoliais - austrų virtuvės pasididžiavimas. Sluoksniuotos tešlos kepinys su dažniausiai saldžiu įdaru paplitęs ir kitose Vidurio Europos virtuvėse, įskaitant ir Lietuvą. Štrudelį su varškės kremu ir obuoliais pagaminsite greičiau nei per pusvalandį.

Štrudelio gaminimo eiga:

  1. MANTINGA lankstytą sluoksniuotą tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 20 min.
  2. Varškę, grietinėlę, cukrų ir vanilę sutrinkite rankiniu trintuvu iki kremo konsistencijos.
  3. Obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis.
  4. Berkite miltų, dėkite tešlos lakštus, pakočiokite ir per jų vidurį tepkite varškės kremą, ant jo dėkite plonai pjaustytus obuolius ir juos apibarstykite ruduoju cukrumi bei šaukšteliu cinamono.
  5. Tešlos lakštą lenkite per pusę ir štrudelio viršų įpjaukite peiliu. Patepkite išplaktu kiaušiniu. Pateptą vietą apibarstykite truputėliu cinamono.
  6. Kepkite orkaitėje 180 °C temp.