pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Keptas batonas su varške: gardus ir sotus receptas

Kai norisi karštų pusryčių, šie sotūs sumuštiniai - geriausias pasirinkimas. Atrodo paprastai ir skaniai. Taip, saldu ir skanu. Aišku, priklauso, kiek cukraus įdėsite.

Kartais norisi kokių sumuštinių, bet tokių... tokių kitokių. Gavosi skanūs, traškūs sumuštinukai. Malonu, kad patiko!

Kitą kartą gal dar kokių minčių kils, kaip ką pakeisti, tai pasidalinkit ir su manimi. Dedant obuolių masę, kraštus palikti laisvus, tada varškė gražiau apsispaudžia. O šiaip labai daug kas priklauso, kokią varškę naudoji.

Klasikinis receptas

Ingredientai:

  • 0.5 vieneto batono
  • 300 gramų varškės
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto

Paruošimo būdas:

  1. Sumaišykite dubenyje varškę, grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų.
  2. Supjaustykite batoną riekėmis, kiekvieną riekę patepkite sviestu ir tuomet tepkite pasigamintą varškės masę.
  3. Dėkite sumuštinius ant kepimo skardos ir kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 min.
  4. Ant iškeptų sumuštinių galite užbarstyti cinamono arba užtepti uogienės.
  5. Patiekite šiltus. Skanaus!

Autorius: Agnė

Receptas su obuoliais

Ingredientai:

  • Batono riekelės
  • Obuoliai
  • Cukrus
  • Cinamonas
  • Varškė
  • Kiaušinis

Paruošimas:

  1. Obuolius sutarkuokite burokine tarka, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir išmaišykite.
  2. Varškę gerai išsukite su kiaušiniu ir cukrumi.
  3. Ant batono riekelių uždėkite obuolių įdaro sluoksnį ir uždengti varškės mase.

Receptas su vynuogėmis

Ingredientai:

  • Batono riekės - 5 vienetai
  • Kreminė varškė - 200 gramų
  • Kiaušinis - 1 vienetas
  • Cukrus - 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus - 1 žiupsnelis
  • Vynuogės - 1 sauja
  • Sviesto ar aliejaus (formai patepti) - 1 valgomasis šaukštas

Paruošimas:

  1. Varškę išplakite su kiaušiniu, suberkite cukrų (jo galite naudoti ir daugiau arba mažiau, berkite pagal skonį) vanilinį cukrų. Viską gerai perplakite.
  2. Vynuoges pjaukite pusiau, išimkite kauliukus.
  3. Varškės mase aptepkite batono riekutes, ant viršaus sudėliokite perpjautas vynuoges.
  4. Riekeles sudėkite į riebalais pateptą formą.
  5. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.