Šis pyragas su bananų ir šokolado kremu - tai tikras desertas, kuris ne tik sužavi savo skoniu, bet ir išvaizda. Banano ir šokolado derinys yra klasika, kuri niekada nepavargsta. Šis pyragas puikiai tinka tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek ypatingoms progoms, nes sujungia saldų, švelnų banano skonį su tirštu ir sodriu šokolado kremu. Kiekvienas pyrago kąsnelis suteikia švelnumo ir malonumą, o šokolado ir banano derinys tiesiog ištirpsta burnoje.
Ingredientai
Tešlai:
- Kvietiniai miltai: 200 g
- Cukrus: 150 g
- Kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
- Druska: 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai: 2 vnt.
- Sviestas (minkštas): 100 g
- Pienas: 100 ml
- Vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
- Bananai: 2 vnt.
Šokolado kremui:
- Tamsus šokoladas (50-70% kakavos): 100 g
- Grietinėlė: 200 ml
- Cukrus: 50 g
- Sviestas: 50 g
Papildomai:
- Cukraus pudra: pagal skonį
- Šokoladiniai gabalėliai (papuošimui): pagal skonį
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą: Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
- Į šią masę įdėkite minkštą sviestą ir pieną, gerai išmaišykite.
- Persijokite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską, tada šiuos ingredientus po truputį įmaišykite į kiaušinių masę.
- Į tešlą suberkite šiek tiek sutrintus bananus ir atsargiai išmaišykite.
- Tešlą supilkite į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą.
- Kepkite pyragą: Kepkite pyragą 180 °C temperatūroje apie 30-35 minutes, kol jis taps auksinės spalvos ir įkišus medinį pagaliuką jis išliks sausas.
- Atvėsinkite pyragą ir išimkite iš formos, leiskite jam visiškai atvėsti.
- Paruoškite šokolado kremą: Tamsų šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu, naudodami garų vonelę arba mikrobangų krosnelėje.
- Grietinėlę suplakite su cukrumi iki standumo.
- Į išlydytą šokoladą įmaišykite šiek tiek atvėsusios grietinėlės, kad kremas būtų lygus ir švelnus.
- Į kremą atsargiai įmaišykite likusią grietinėlę, kol ji taps švelni ir kreminė.
- Sudėkite pyragą į sluoksnius: Iškepusį pyragą supjaustykite į du ar tris sluoksnius, priklausomai nuo pyrago aukščio.
- Kiekvieną sluoksnį užtepkite gausiu šokolado kremu, taip pat galite įdėti šiek tiek bananų gabaliukų, kad pyragas taptų dar skanesnis.
- Papuoškite pyragą: Pyragą papuoškite šokolado gabalėliais arba kakavos milteliais.
- Jeigu norite, galite apibarstyti pyragą cukraus pudra ir dekoruoti šviežiais bananais.
Patarimai, kaip patobulinti pyragą
- Norint intensyvesnio bananų skonio, galite į tešlą įdėti daugiau bananų arba naudoti labai prinokusius bananus, kurie suteiks dar daugiau saldumo.
- Jei norite šokoladą padaryti intensyvesnį, pasirinkite šokoladą su didesniu kakavos kiekiu.
- Šis pyragas puikiai tiks ne tik su šokolado kremu, bet ir su sviestiniu kremu arba vaisių tyrėmis, jei norite suteikti dar daugiau skonio sluoksnių.
Kitas receptas: Šokoladainis su bananais
Mėgstu šokoladainius, jau daugybę receptų išbandžiau, tačiau šis kol kas patiko labiausiai. Vis tik bananai kepiniuose yra tikrai puikus variantas.
Reikalingi produktai:
- 150 g sviesto
- 150 g cukraus
- 2 dideli kiaušiniai
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 3 minkšti bananai
- 4 šaukštai kakavos
- 100 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 50 g šokolado gabaliukų
Kaip gaminti:
- Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
- Į dubenį sudedame sviestą ir cukrų ir dedame į mikrobangų krosnelę, kad sviestas ištirptų.
- Sudedame į ištirpintą sviestą kiaušinius, vanilės ekstraktą, sutrintus šakute bananus ir gerai išmaišome.
- Miltus sumaišome su kakava ir druska.
- Miltų masę įmaišome į kiaušinių masę ir gerai išmaišome.
Šiam bananų ir šokolado pyragui neįmanoma atsispirti. Saldus, drėgnas, priklausomybę sukeliantis ir nesudėtingas pagaminti. Patiekite su mėgstama kava.
Dar vienas receptas: Bananų ir šokolado pyragas
Reikia:
- 100 g sviesto
- 100 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 150 g juodojo šokolado
- 3 prinokusių bananų
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 250 g miltų
- 50 g kakavos
- Žiupsnelio druskos
- Plakamosios grietinėlės (patiekti)
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite arba keksinę formą (11x30 cm), arba stačiakampę (22x22 cm).
- Sviestą ištirpinkite, suberkite cukrų, išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
- Po vieną įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
- Šokoladą susmulkinkite malūnėliu arba sutarkuokite.
- Bananus lengvai patrinkite šakute, gali likti ir didesnių gabaliukų. Bananus ir sviestą su kiaušiniais sudėkite į maišymo indą. Viską sumaišykite plaktuvu. Suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus, kakavą ir druską. Išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite smulkintą šokoladą.
- Sukrėskite tešlą į formą ir kepkite apie 50 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu. Iš karto trumpai paaušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.
- Plaktuvu išplakite grietinėlę ir patiekite kepinį su ja.
Šokoladinis bananų pyragas
Atėjus deserto laikui kepame šokoladinį bananų pyragą. Purus, drėgnas ir ypatingai kvapnus - niekas neatsisakys tokio gardėsio gabalėlio. Šokoladinis bananų pyragas puikiai tiks su kava.
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Gausiai ištepkite sviestu formą, kurioje kepsite.
- Sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius.
- Supilkite ištirpintą sviestą, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
- Bananus smulkiai supjaustykite ir sutrinkite iki tyrės. Įmaišykite į tešlą.
- Suberkite smulkintą šokoladą, kiek susmulkintus džiovintus bananų griežinėlius ir gerai išmaišykite.
- Gautą masę pilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite apie 50 minučių.
Šakute sumaigome, sutriname bananus - visiškos tyrelės nereikia padaryti, gali likti truputis stambesnių bananų gabaliukų. 23-24 cm skersmens torto formą atsegamais kraštais patepame aliejumi ir pabarstome kokoso drožlėmis. Bananų duoną su šokoladu kepame 40 minučių, baigiant kepti patikriname ar iškepė, įbesdami medinį pagaliuką. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, dar kiek šiltą pabarstome cukraus pudra.