pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Kotletai su Daržovėmis: Sodraus Skonio Receptas

Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, kaip pasigaminti gardžius jautienos kotletus su daržovėmis. Kotletai puikiai tiks tiek kasdieniam pietų stalui, tiek šventiniam patiekalui.

Ingredientai kotletams

  • 500 g maltos jautienos
  • 1 mažutė cukinija
  • 1 svogūnas
  • 2 valg. šaukšt. kapotų šviežių krapų
  • 60 g kreminio sūrio (nebūtina)
  • 2 kiaušiniai
  • 2 valg. šaukšt. miltų
  • 4 valg. šaukšt. aliejaus (kepimui)
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų

Kiti reikalingi ingredientai

  • Maltos kiaulienos ir jautienos faršas (50/50) - 1 kg;
  • 2 svogūnai;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 100 g batono;
  • 200 ml pieno;
  • 1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių (neaštrių);
  • 1 valgomasis šaukštas be kaupo kukurūzų krakmolo;
  • Šviežios petražolės;
  • Druska, juodieji pipirai, čiobreliai, rozmarinai (ar kiti mėgstami prieskoniai) - pagal skonį;
  • Augalinis aliejus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Daržovių paruošimas: Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu aliejaus. Stambiai sutarkuokite cukiniją, kiek įmanoma iš tarkių nuspauskite sultis.
  2. Faršo paruošimas: Į didelį dubenį sudėkite maltą jautieną, kiaušinį, smulkintą svogūną, česnaką, džiūvėsėlius, supilkite pieną. Įberkite druską, pipirus, maltą papriką ir smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišykite, kol produktai tolygiai pasiskirstys.
  3. Kotletų formavimas: Dėkite maltą jautieną į dubenį, muškite kiaušinius, dėkite keptus svogūnus, krapus, cukinijų tarkius, sūrį, berkite miltus, druską ir pipirus. Visą šią masę gerai išminkykite. Suformuokite 12-14 nestorų kotletų. Švariomis drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose. Iš gautos masės formuokite nedidelius, maždaug 2-3 cm skersmens, kotletus.
  4. Kepimas keptuvėje: Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, rankomis formuojame kotletus ir kepame iš abiejų pusių kol iškeps. Kiekvieną pusę apskrudinkite po kelias minutes.
  5. Kepimas orkaitėje (nebūtina): Tada kotletus perdėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir pateptą aliejumi. Pabaikite kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje - tai užtruks apie 10 minučių.

Daržovių troškinimas (papildomas žingsnis)

Nuluptą morką supjaustykite labai mažai kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto, įpilkite šiek tiek aliejaus. Riebalus išmaišykite ir suberkite svogūnus. Kepkite ant vidutinės kaitros, kol šie suminkštės ir švelniai pagels. Baigdami kepti svogūnus, įpilkite kelis šaukštus vandens ir leiskite troškintis ant didesnės kaitros atviroje keptuvėje, kol vandens perteklius išgaruos. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite morkų kubelius, kol šie suminkštės. Lygiai taip pat, kaip ir svogūnus - baikite troškinti su vandeniu. Išgaravus vandeniui suberkite kapotas petražoles, išjunkite kaitrą ir lengvai pakepinkite daržoves apie 30 sekundžių.

Kiaulienos ir jautienos kotletai: gaminimo eiga

  1. Batoną pjaustome mažesnėmis riekelėmis ir susmulkiname smulkintuvu.
  2. Svogūnus taip pat pjaustome smulkiau ir susmulkiname smulkintuvu.
  3. Į dubenį dedame batoną, svogūnus, Dižono garstyčias, išspaudžiame skiltelę česnako, užpilame pienu ir viską gerai sumaišome.
  4. Petražolių kotelius nupjauname (jų nenaudosime). Tada petražoles supjaustome labai smulkiai ir taip pat dedame į dubenį su kitais ingredientais.
  5. Dubens turinį pagardiname druska, pipirais ir kitais naudojamais prieskoniais, viską gerai išmaišome.
  6. Tada dedame kiaulienos - jautienos faršą, beriame kukurūzų krakmolą, viską gerai sumaišome ir paruoštą faršą "išmušame" (t.y. paimame dalį faršo ir su jėga metame atgal į dubenį, taip darome 5-6 kartus).
  7. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, rankomis formuojame kotletus ir kepame iš abiejų pusių kol iškeps.

Patarimai

  • Patiekite su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis (pvz.).
  • Galite naudoti įvairias daržoves pagal savo skonį.
  • Norėdami, kad kotletai būtų sultingesni, į faršą įpilkite šiek tiek grietinėlės.