pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardžios kukurūzų kruopų sriubos receptai

Šiame straipsnyje rasite įvairių kukurūzų kruopų sriubos receptų, kurie puikiai tiks šeimos pietums ar vakarienei.

Trinta kukurūzų sriuba

Ši kukurūzų sriuba yra trinta, malonaus, švelnaus skonio. Jos gaminimas yra nesudėtingas ir greitas.

Ingredientai:

  • Kukurūzų burbuolės (geriausia jau virtos, nedidelės)
  • Svogūnas
  • Salieras
  • Bulvės
  • Sultinys
  • Neriebi grietinėlė
  • Druska
  • Pipirai
  • Švieži krapai
  • Aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Kukurūzus reikia nupjauti nuo burbuolės. Geriausia naudoti aštrų peilį - atsargiai juo braukti nuo viršaus iki apačios ir tokiu būdu nupjauti kukurūzus.
  2. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir salierą.
  3. Tuo metu puode užvirti sultinį, sudėti bulves ir jas virti apie 10 minučių.
  4. Sudėti daržoves iš keptuvės, kukurūzus.
  5. Sriubą sutrinti iki vientisos tyrės, įpilti neriebios grietinėlės.
  6. Įberti druskos, pipirų, šviežių krapų.

Šią sriubą galima gaminti ir su šaldytais kukurūzais. Sriubos konsistencija yra gana tiršta, nes į sriubą įdėta kukurūzų kruopų.

Tiršta kukurūzų sriuba su vištiena ir žirneliais

Pasimėgaukite greitai pagaminama tiršta kukurūzų sriuba su vištiena ir žirneliais. Gardi, soti, jauki šildanti sriuba šaltą dieną yra tai, ko labai reikia ir norisi.

Ingredientai (4-6 asm.):

  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 nedidelė morka
  • 2 skiltelės česnako
  • 30 g sviesto
  • Žiupsnelis aitriųjų paprikų
  • ½ šaukštelio maltos kalendros
  • 100 g sorų kruopų
  • 300 ml daržovių sultinio
  • 300 g vištienos šlaunelių be kaulo
  • 400 ml grietinėlės
  • 2 virtų kukurūzų
  • 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 žaliosios citrinos sulčių ir takuotos žievelės
  • 1 šaukštelio persilado

Gaminimo eiga:

  1. Svogūną, morką, česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  2. Dideliame puode pakepinkite svieste visas daržoves kartu su paprikomis, persiladu ir kalendra, tik neperkepkite - daržovės turi suminkštėti, bet ne apskrusti.
  3. Suberkite sorų kruopas ir lengvai apkepkite.
  4. Pamažu maišydami pilkite sultinį, kol soros gerai išsimaišys. Užvirinkite.
  5. Sudėkite supjaustytą vištieną, išmaišykite ir virkite apie 30 min., kol soros visai suvirs, jei trūks skysčio - pilkite grietinėlę.
  6. Šluotele gerai išmaišykite sriubą.
  7. Kukurūzus supjaustykite riekelėmis, sudėkite jas į sriubą ir suberkite žirnelius.
  8. Supilkite likusią grietinėlę. Jei reikia - įpilkite dar sultinio. Užvirinkite, pasūdykite, supilkite citrinos sultis ir tarkuotą žievelę.
  9. Pavirkite dar kelias minutes. Uždenkite, nukaiskite ir leiskite sriubai pastovėti dar 5-10 min.
  10. Patiekite su mėgstamais žalumynais.

Kukurūzų sriuba su vištienos šlaunelėmis

Ingredientai:

  • Vištienos šlaunelės
  • Bulvės
  • Svogūnai
  • Morkos
  • Kukurūzų kruopos
  • Petražolės
  • Suneli apyniai
  • Druska
  • Augalinis aliejus

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite visus ingredientus. Vištienos šlauneles nuplaukite tekančiu vandeniu. Nulupkite ir nuplaukite bulves, svogūnus ir morkas.
  2. Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite vištienos šlauneles. Vandenį užvirinkite ir nukoškite, tada įpilkite šviežio vandens ir virkite pusvalandį.
  3. Kukurūzų kruopas išskalaukite dubenyje, kol vanduo taps skaidrus.
  4. Į puodą su vištienos šlaunelėmis suberkite kukurūzų kruopas ir virkite 30 minučių.
  5. Bulves supjaustykite mažais kubeliais.
  6. Į puodą sudėkite bulves ir toliau viską kartu virkite dar 10 minučių.
  7. Per tą laiką smulkiai supjaustykite svogūną, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
  8. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite pjaustytas morkas bei svogūnus. Kepkite ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės.
  9. Į puodą sudėkite keptas daržoves.
  10. Iš karto suberkite smulkiai pjaustytas petražoles, suberkite suneli apynius, pasūdykite, paragaukite ir po 5 minučių nukelkite puodą su paruošta sriuba nuo ugnies.
  11. Karštą sriubą padalinkite į dubenėlius ir patiekite.

Prieskonius rinkitės pagal savo skonį, man labai patinka khmeli-suneli. Taip pat rinkitės šviežias žoleles pagal savo skonį.