Jau esu sakiusi, kad labai mėgstu gaminti pačias įvairiausias mišraines ir su jomis eksperimentuoti. Pakeičiant vos kelis ingredientus galima "išgauti" vis naujų ir dar neragautų skonių, o pats mišrainių paruošimas įprastai būna visai nesudėtingas.
Šį kartą labai noriu su Jumis pasidalinti savo labai pamiltos rūkytos vištienos mišraine su pomidorais, agurkais, paprikomis ir konservuotais kukurūzais. Ji man gaunasi tiesiog tobula. Labai svarbu ją gaminant pasirinktu savo mėgstamą majonezą.
Ši mišrainė su rūkyta vištiena (arba dešra), sūriu, agurkais, morkomis ir kukurūzais yra skanus ir greitas patiekalas, puikiai tinkantis užkandžiams ar lengviems pietums. Mišrainė gali būti patiekiama kaip užkandis ar šaltas patiekalas. Šis receptas yra ne tik gardus, bet ir maistingas pasirinkimas tiems, kurie mėgsta greitai paruošiamas ir sočias mišraines.
Tokias rūkytos vištienos salotas su ryžiais, o gal tiksliau reiktų sakyt mišrainę, aš puikiai atsimenu dar iš vaikystės, mama mums gamindavo. Dabar aš jas gaminu savo šeimai ganėtinai dažnai. Tai vienos mėgstamiausių mano vyro salotų.
Ši ryžių mišrainė su rūkyta vištiena yra greitai pagaminamas patiekalas. Kartais juk būna dienų, kai visai nesinori laiko leisti virtuvėje, o skirti daugiau laiko sau. Tokios mišrainės yra tikras išsigelbėjimas.
Aš tikrai labai mėgstu makaronus ir valgau juos pačiomis įvairiausiomis formomis. Makaronų mišrainė su rūkyta vištiena ir šviežiomis daržovėmis yra puikus pasirinkimas tiek greitiems pietums, tiek jaukiai vakarienei su šeima.
Šį mišrainės receptą su rūkyta vištiena, marinuotais pievagrybiais, marinuotais agurkais ir majonezu atradau jau senokai ir ganėtinai dažnai pasigaminu. Kartais norisi pasigaminti, taip paprastai, bet labai skaniai.
Šį kartą mano labai pamilta rūkytos vištienos mišrainė su pievagrybiais ir ananasais. Pagaminimas labai paprastas, tačiau skonis tikrai pranoksta visus pirminius išsikeltus lūkesčius.
Neseniai Jums pasakojau kaip pagaminti gaivią kumpio mišrainę su kukurūzais ir ananasais. Jums tas receptas labai patiko ir apipylėte komplimentais. Tad šį kartą kitoks variantas - sluoksniuota mišrainė su rūkyta vištiena ir ananasais.
Šiandien rodau itin pasiteisinusį mišrainės variantą su rūkyta vištiena, konservuotais ananasais, pekino salotomis, kukurūzais ir majonezu. Itin paprastos pagaminti ir labai skanios vištienos salotos su kukurūzais ir ananasais.
Šios rūkytos vištienos salotos (o gal reiktų pavadinti mišraine, nes gaminama su majonezu) su virtais ryžiais, kiaušiniais ir pievagrybiais ne tik labai gražiai atrodo, bet ir yra labai gardžios. Šios salotos su brokoliais, rūkyta vištiena, moliūgų sėklomis ir raudonaisiais svogūnais labai tinka priešpiečiams. Pabandykite pasigaminkite ir norėsite neužmiršo šio recepto ir ateityje.
Sulaukėme labai daug gerų atsiliepimų apie vištienos ir ananasų salotas, tad Alfas nusprendė pasidalinti dar vienu pikantiškos ir labai jo mėgstamos mišrainės receptu. TADAM: mišrainė su parūkyta vištiena ir vynuogėmis! Skanus, gaivus, sotus ir greitas patiekalas, puikiai tinkantis užkandžiams ar lengviems pietums.
Mišrainė su vištiena ir vynuogėmis
„Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės“, - sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė.
Ingredientai:
- 4 riekelių mėgstamos duonos
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 salierų lapkočių (jei mėgstate)
- 1 saujos besėklių vynuogių
- 200 g rūkytos vištienos (be kaulų)
- 40 g GERMANTAS puskiečio sūrio „Gouda“
- 30 g DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“
- 2-3 šaukštų SUSLAVIČIUS padažo „Majonezas & garstyčios“
- Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
- ½ apelsino
Gaminimo eiga:
- Duonos riekeles supjaustykite kubeliais ir apskrudinkite keptuvėje su aliejumi.
- Salierą supjaustykite griežinėliais, vynuoges - panašaus dydžio gabalėliais.
- Vištieną ir GERMANTAS puskietį sūrį „Gouda“ supjaustykite kubeliais.
- Viską sudėkite į dubenį.
- Įtarkuokite DŽIUGAS 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“, sudėkite SUSLAVIČIUS padažą „Majonezas & garstyčios“.
- Pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais.
- Suberkite kubeliais pjaustytą apelsiną ir skrudintą duoną.
Mišrainė su rūkyta vištiena, pupelėmis ir sūriu
Ingredientai:
- 200-300 gr rūkytos vištienos (naudojau vištienos ketvirtį)
- 150 gr fermentinio sūrio
- 200 gr virtų arba konservuotų pupelių
- 100-200 gr konservuotų kukurūzų
- 1-2 marinuoti agurkai
- kelios riekės juodos duonos
- 1 skiltelė česnako
- druskos
- majonezo
Mišrainės receptas
- Česnaką susmulkiname ir įtriname į duonos riekeles, pabarstome druska. Tada supjaustome kubeliais ir paskrudiname sausoje keptuvėje.
- Pjaustomus ingredientus supjaustome kubeliais.
- Visus ingredientus sumaišome su majonezu.
Patarimai ir pastebėjimai
Ši mišrainė su rūkyta vištiena ir žirneliais yra greitai pagaminama, soti ir patiks netgi tiems, kurie nemėgsta mišrainių ar salotų. Gaminome ją ir su morkomis, marinuotais agurkais, sūriu, majonezu.
Kadangi mišrainėje yra nemažas kiekis druskos, papildomai jos nebenaudokite. Jeigu norite sumažinti jos kiekį, galite raugintus agurkus nuplauti.
Jeigu norite kiek sveikesnio šios mišrainės varianto, galite vietoj marinuotų agurkų naudoti šviežius arba galite per pusę naudoti abiejų rūšių agurkus.
Rūkyta vištiena puikiai tinka į salotas, nes patogu naudoti ir ji yra ryškaus skonio. Vietoj rūkytos vištienos galite naudoti kumpį, keptą ar virtą vištieną.
Nuo vištienos šlaunelių nuimkite mėsą ir ją smulkiai supjaustykite. Fermentinį sūrį supjaustykite nedideliais gabaliukais.