Šiame straipsnyje rasite receptą, kaip pasigaminti purius ir lengvus blynus su baltojo šokolado gabaliukais. Šie blynai puikiai tiks pusryčiams ar desertui, o jų gaminimo procesas yra paprastas ir greitas.
Šokoladiniai Keksiukai su Šilauogėmis ir Baltojo Šokolado Glajumi
Šie keksiukai su šilauogėmis ir baltojo šokolado glajumi - tikrai ypatingi ir tikrai patys geriausi! Neįtikėtinai minkšti, purūs, drėgni su dosniu kiekiu uogų viduje aplieti plonu sluoksniu glajaus. Visas skonių balansas yra tobulas - baltas šokoladas nuostabiai papildo šilauogių gaivumą ir paprastus keksiukus pakylėja į kitą lygį.
Ingredientai
- 250 g šilauogių
- 250 g miltų
- 180 g balto cukraus
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos
- Nedidelio žiupsnelio druskos
- 80 g sviesto
- 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
- 2 vidutinio dydžio kiaušinių
- 120 ml natūralių raugintų pasukų
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 arbatinis šaukštelis smulkiai sutarkuotos citrinos žievelės (tik geltonoji dalis)
Glajui
- 70 g baltojo šokolado.
Gaminimo Eiga
- Šilauoges nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir palikite ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200'C. Į keksiukų kepimo formą sudėkite 12 keksiukų popierėlių.
- Nedideliame prikaistuvyje ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą ir supilkite į dubenį, kad šiek tiek atvėstų.
- Į kitą didesnį dubenį įsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą, suberkite cukrų bei žiupsnelį druskos ir šluotele gerai išmaišykite.
- Nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinius ir supilkite į tirpintą sviestą. Ten pat supilkite saulėgrąžų aliejų, vanilės ekstraktą, pasukas, citrinos žievelę ir šluotele viską išplakite iki vientisos konsistencijos.
- Dubenyje su miltų mišiniu padarykite duobelę ir supilkite plakinį. Mentele viską sumaišykite ir, kuomet, beveik nesimatys sausų miltų, suberkite šilauoges (du šaukštus uogų pasilikite ant keksiukų viršaus).
- Tešlą maišykite tik tol, kol nebeliks sausų produktų, bet ne ilgiau. Jokiu būdu nemaišykite tešlos per ilgai, nes keksiukai nebus purūs.
- Tešlą šaukštu paskirstykite į pasiruoštą keksiukų formą ir ant viršaus išdėliokite likusius uogas.
- Keksiukus šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 5 minutes. Tuomet sumažinkite ugnį iki 180'C ir kepkite dar apie 13-15 minučių.
- Praėjus 13 minučių mediniu pagaliuku arba dantų krapštuku patikrinkite keksiukus - į patį vidurį įkištas ir ištrauktas pagaliukas turi būti sausas, jeigu aplipęs tešla, kepkite dar 2 minutes ir vėl patikrinkite.
- Iškeptus keksiukus iš karto perkelkite ant grotelių, kad atvėstų (iš formos išimti patogiausia su dviem šakutėm).
- Vandens vonelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą. Į nedidelį puodą ar prikaistuvį įpilkite vandens, bet tik tiek, kad ant viršaus uždėto indo dugnas jo nesiektų.
- Į karščiui atsparų indą sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą ir uždėkite ant puodo viršaus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies (vanduo neturi stipriai užvirti, todėl esant reikalui mažinkite ugnį), o šokoladui pradėjus tirpti nuolat maišykite, kol jis visiškai ištirps.
Kiti Skanūs Kepiniai
Be šių purių blynų, verta išbandyti ir kitus receptus:
- Šokoladinis pyragas puodelyje per 5 minutes: Puiki išeitis, kai norisi deserto greitai.
- Šokoladiniai blynai: Mėgstamiausi, purūs ir lengvi.
- Šokoladinės bandelės (Scones): Greitai pagaminamos, puikios pusryčiams.
- Šokoladinis pyragėlis 'Lava': Sodraus šokolado skonio, greitai ir paprastai pagaminamas.
- Šokoladiniai keksiukai su karamele: Puikus derinys mėgstantiems saldžius desertus.
Tortai
Jei norite kažko ypatingo, galite išbandyti šiuos tortų receptus:
- Tiramisu tortas: Lepus ir sudėtingas, bet vertas pastangų.
- Tortas 'Juodasis miškas': Skanus ir sodrus, ypač mėgstantiems vyšnias.