pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Desertas Su Biskvito Likučiais: Receptai

Virtuvė - ne išimtis. Šiais laikais labai madinga gyventi sveikai, ekologiškai ir draugiškai aplinkai. Ir kad ir kaip aš būčiau UŽ šitą sveikuolišką “judėjimą”, vis tik esu tik paprastas žmogus.

Raffaello Tortas

Jei susidomėjot, kas gi per tortas, tai nieko naujo nepasakysiu - jau kelis kartus išbandytas ir niekad nenuvylęs “Raffaello”. Sonatinos tortas “Raffaello” (kuriam neturiu ko prikišti, tad tiesiog rekomenduoju). Kepiau siandien sita torta, atrodo kad pavyko viskas puikiai, biskivitas gavosi nuostabus, kremas labai skanus, kaip mokejau taip papuosiau 🙂 vaizdas liux 🙂 tikiuosi ir skonis bus toks pat puikus.

Biskvito kepimas

Mėginau, žinoma, tačiau viską suversti ir iškepti per kartą, o tuomet jau supjaustyti, man kažkaip ir greičiau, ir paprasčiau. Ir tikrai niekada nebuvo iškilus tavo aprašytoji problema - visad gražiai iškepa visas biskvitas, niekas neperkepa, o persipjauna man taip pat Raffaello biskvitas tiesiog pavydėtinai lengvai. Gal seniau kepdavai didesnėje kepimo formoje? Gal perplaki tešlą?Na zinokit nepasikeito nei kepimo forma, nei kepimo budas, visad visus kepinius kepu 200laipsniu orkaitej, na sitas nesigavo, visas sukrito, perpjoviau vidus zalias, nors kepaiu 40 min, ir virsus jau vos nedege. Na, tuomet tikrai siūlau kepti atskirtus biskvitus ir ramiai pasidaryti tortą. Siandien issikepiau biskvitus. Kepiau atskirai, tai labai bijojau, kad visi iskiltu. Bet labai graziai visi iskilo.

Kremo paruošimas ir torto surinkimas

Tik kremo kieki vel blogai apskaiciavau ir per daug padariau. O kaip manot, jej torto sonai butu istepti kremu ir papuosti kokoso drozlem o ne biskvitiniai pirsteliais, tortas nenukentetu?Ar biskvitinius pirstelius reikia isdelioti ant pirmojo biskvito laksto virsaus, ar salia? Nes jeigu pirmiausia statomas bordelis, i ji dedamas biskvitas, tai taip iseitu, kad salia vietos kaip ir nelieka, o gal reikia biskvito krastelius apipjauti? Audra, tu labai taikliai viską supratai - arba biskvitą reikia šiek tiek apipjauti (tiek, kad liktų tip top piršteliams pločio), arba bortelius paimti porą centimetrų didesnio skersmens 😉 Sėkmės gaminant!

Sulaistymas

Norejau dar pasitikslinti, ar torto sulaistymui ten 2 arbatiniai sauksteliai cukraus ar 2 valgomi saukstai? Ir kiek labai reiktu sulaistyti biskvitus, kad jau tokie gerai imirke butu, ar tik truputeli? Sulaistymui aš naudojau 2 arbatinius šaukštelius cukraus, bet čia jau pagal skonį - maišant reikia vis paragaut, ar jau malonus skonis. Sulaistant biskvitus nereiktų persistengti, nes tada tortukas gali būt labai jau netvirtas, bet ir ne čiut-čiut - sakyčiau, vidutiniškai, bet atsakymas labai jau neaiškus gaunas 😀 Iš esmės aš kiekvieną biskvitą sulaistau maždaug su 2-3 valg.š. Sėkmės! Ir skanių Velykų!

Rožytės torto dekoravimui

O kaip padaryti geltonas rožes? Milda, geltonas rožes galima padaryti, į balto šokolado ir medaus masę įbėrus geltonų maistinių dažų.Is kokio sokolado darei rozytes? Kaip vadinasi? Ar nedejai maistiniu dazu? Ernesta, rožytes dariau iš baltojo šokolado „Princas” ir tikrai esi teisi - dėjau geltonų maistinių dažų, nes kitaip rožytės gautųsi tiesiog šokolado, t.y.

Šokoladinis - Riešutinis Tortas

ŠOKOLADINIS - RIEŠUTINIS TORTAS (Chocolate Mixed Nut Cake)Originalus receptasBiskvitas:5 kiaušiniai1/3 st. cukraus4 v. š. maltų riešutų (bet kokių pagal skonį)1 a. š. vanilės100 g šokolado4 v. š. sviesto1/4 st. miltų2/3 st. biskvito trupinių2 v. š. kakavos miltelių.

Kremas

2 st. grietinėlės2 v. š. cukraus2 lapeliai želatinos1/2 st. kapotų (ne maltų) riešutų.1,5 st. riešutų asortikakavos miltelių.Kremą padalinti į 2 dalis ir į vieną suberti kapotus riešutus.

Surinkimas

Ataušusį biskvitą supjaustyti į 3 lakštus (paliekant apatinį lakštą truputį storesnį, negu kiti du. Todėl, kad apatinis lakštas „neša“ pagrindinį įdaro svorį, todėl dėl lygaus ir tvirto torto, jį daro truputį storesnį).Užtepti kremą su riešutais ant apatinio ir vidurinio lakštų. Uždengti viršutiniu lakštu ir padengti jį ir šonus antrąja kremo dalimi. Torto šonus papuošti nesmulkintais riešutais ir apibarstyti kakavos milteliais.*Šis tortas, suformuotas (išskyrus riešutus ant šonų) gerai perneša užšaldymą ir atšildymą.

Grietinės - Riešutų Pyragas

GRIETINĖS - RIEŠUTŲ PYRAGAS (Sour Cream Crumble Coffee Cake)Originalus receptas115 g sviesto, kambario temperatūros2/3 st. cukraus3 kiaušiniai, kambario temperatūros1 a. š. vanilės1 st. grietinės (14%)1 a. š. sodos1 1/3 st. miltų1 a. š. kepimo miltelių.Įdaras:3/4 st. rudojo cukraus2 a. š. cinamono1 st. kapotų riešutų2 v. š. šalto sviesto.Sudėti pusę tešlos į paruoštą formą ir apibarstyti puse riešutinio įdaro. Ant viršaus sudėti antrą pusę tešlos ir trupinių likučiais apibarstyti pyrago viršų.Kepti 45-50 min., patikrinti mediniu pagaliuku.Ataušinti 20 min.

Migdolų - Moliūgų Tortas

Čia labai aromatingo ir skanaus torto receptas. Jo pagrindą sudaro moliūgų biskvitas, kuris turi smulkią akytą struktūrą, o taip pat gerai sugeriantis sirupus (cia vyšnių uogienė)MIGDOLŲ - MOLIŪGŲ TORTAS (Almond Pumpkin Cake)originalus receptasBiskvitas:5 kiaušiniai200 gr. moliūgų tyrės3/4 st. cukraus1 a.š. cinamono1/4 a.š. druskos1 citrinos tarkuota žievelė1/2 a.š. migdolų aromato1 st. miltųĮdaras:tiršta vyšnių (arba aviečių, slyvų, spanguolių) uogienė350 ml. grietinėlės2 v.š. cukraus1 a.š. vanilinio aromato2 pluokštelės želatinos (6 gr.)Lupti migdolai papuošinuiĮkaitinti orkaitę iki 170° C.Iškloti pergamentiniu popieriumi 23 cm skersmens (9") išardomą formą. Trynius išplakti su 1/4 st. cukraus iki šviesios purios masės. Sudėti moliūgų tyrę, citrinos žievelę ir migdolų aromatą. Suplakti baltymus į labai standžią putą. Sudėti persijuotus miltus su druska ir cinamonu. Miltus sumaišyti su trynių mase kartu su 1/3 baltymų masės. Atsargiai sumaišyti. Sudėti likusią baltymų masę ir taip pat atsargiai sumaišyti. Sudėti masę į paruoštą formą ir kepti 35-45 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Visiškai ataušinti

Kremas

Išplakti 300 ml. grietinėlės su cukrumi ir vanilinu iki minkštų pūtų. Ištirpinti želatiną, pašildyti likusią grietinėlę, sumaisyti su želatiną. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Įpilti į pagrindinę masę ir suplakti iki standžios masės.Atšaldytą biskvitą perpjauti į 3 lakštus (geriausiai biskvitą, kad netrupėtų, prieš tai palaikyti šaldiklyje 30 min.) Apatinį sluoksnį patepti uogiene ir padengti kremo sluoksniu. Uždengti antru lakštu, vėl uogienė, kremas. Viršutinį lakštą ir šonus sutepti kremu, apibarstyti kepintais smulkintais migdolų riešutais. Leisti tortui pastovėtiapie 2 val.

Obuolių Pyragas Su Karameliniu Padažu

Atnešiau Jums obuolių pyragą prie arbatos. Pyragą galima kepti tiek didelėje formoje (tradiciškai), tiek ir mažose formelėse.OBUOLIŲ PYRAGAS SU KARAMELINIU PADAŽU (Deep Dish Apple Pie with Caramel Sauce)originalus receptas

Tešla

½ stiklinės sviesto (šalto ir supjaustyto kubeliais)½ stiklinės augalinių riebalų (shortening), atšaldytų (g.b. tiek pat sviesto, margarino)3 v.š. cukraus1 a.š. kepimo miltelių1 a.š. druskos1 kiaušinis5-6 v.š. pieno2 ½ st. miltų1 kiaušinis + 1 v.š. pieno aptepimuiMiltus persijoti su cukrumi, druska ir kepimo milteliais. . Dviem peiliais ar blenderiu sukapoti miltus, sviestą, riebalus iki smulkių, riebių trupinukų. Kiaušinį lengvai suplakti ir sumaišyti su pienu. Pilti į miltų-sviesto masę po 1 v.š., maišant šakute, kol tešla turės formą, kai iš jos padaryti rutulį. Galima pastebėti, kad recepte rekomenduojama, kuo mažiau tešlą liesti rankomis, todėl kad nuo rankų šilumos sviestas tirpsta, geriau naudoti peilius (arba spec. pastry cutter). Svarbu neperminkyti tešlą, kitaip pyragas bus kietas. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve min. 1 val.

Įdaras

10 kietų žalių obuolių3 st. vandens1 ½ st. cukraus2 a.š. cinamono¼ a.š. muskato riešuto1 citrinos sultysKol tešla šaldytuve, laikas gaminti įdarą. Nuskusti obuolius, supjaustyti per pusę, išimti viduriuką. Supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į puodą su vandeniu ir citrinos sultimis (vanduo ne turi dengti obuolių, verdant, obuoliai išskirs sultis). Suberti cukrų 1 st., cinamoną, sumaišyti ir užvirinti. Virti ant mažos ugnies apie 10 min., kol obuoliai nesuminkštės, bet laikys formą. Nupilti vandenį, suberti likusį cukrų ir muskato riešutą, ataušinti iki kambario temperatūros. Įkaitinti orkaitę iki 175° C. Paruošti 23 cm skersmens (9") išardomą formą (riebalais tept nereikia). Iškočioti 5 mm. storio 2/3 tešlos ir atsargiai iškloti formą, spaudžiant prie dugno ir šonu. Sudėti įdarą iki pat viršaus. Iš likusios tešlos iškočioti diską, 23 cm. Skersmens ir uždengti įdarą, suspaudžiant kraštus. Sutepti pyragą kiaušinio plakiniu ir padaryti kelis įpjovimus. Kepti 45-50 min. kol apskrus. Ataušinti iki kambario temperatūros.

Karamelė

1 ½ st. cukraus1/3 st. vandens2/3 st. grietinėlės2 v.š. sviestoPuode sumaišyti cukrumi su vandeniu ir užvirinti. Virti ant vidutinės ugnies apie 10 min., nuolat šlapinant drėgnu teptuku puodo sieneles, kad nesisudarytu kristalai. Kai sirupas bus rudos spalvos, nuimti nuo ugnies, ir maišant supilti grietinėlę (labai atsargiai, nes karštas sirupas gali taškytis). Įmaišyti sviestą ir ataušinti iki kambario temperatūros. Paruošta karamelė bus minkšto iriso skonio.

Tortas „Bostonas“

Šiandien pasidalinsiu receptu labai populiaraus Amerikoje torto - Boston Cream Pie. Nors jis ir vadinasi „Pajus“ - tai pats tikriausias tortas. Bet kuriuo atveju - tai labai skanus ir nesudėtingas tortas, kuris papuoš savimi bet kurį desertų stalą. Tradiciškai, šį tortą sudaro biskvitas (kiaušininis arba sviestinis), perpjautas į 2 lakštus, perteptas plikytu kremu ir padengtas šokoladine glazūra. Šio torto mano variante, aš neviriau kremo, o pagaminau jį orkaitėje pagal krem-briule principą, kada kremas lėtai vandens vonelėje tirštėja, rezultate gauni absoliučiai vientisą šilkinę konsistenciją. Riešutai ant torto šonų visai nebūtini. Paragaukite šį tortą ir garantuoju - jis jūsų nenuvils.TORTAS „BOSTONAS“ (Boston Cream Pie)Originalus receptas

Biskvitas

4 kiaušiniai, kambario temperatūros2/3 st. cukraus3/4 st. miltų tortams1/4 a. š. druskos1/2 a. š. kepimo miltelių1/3 st. pieno2 v. š. sviesto.Įkaitinti orkaitę iki 170° C.Iškloti pergamentiniu popieriumi apvalią 20 cm (8″) formą.Nedideliame puode arba mikrobangėje kaitinti pieną su sviestu beveik iki virimo, atidėti į šalį, kad truputį atauštų.Išplakti mikseriu kiaušinius ir cukrų, kol masė padidės trigubai (ji turi būti tiršto kremo konsistencijos).Tai užtruks maždaug 10 min.Persijoti miltus su kepimo milteliais ir druska.Suberti miltus į išplaktus kiaušinius, atsargiai išmaišant lopetėle iš apačios į viršų.Įdėti keletą šaukštų tešlos į šiltą pieną ir išmaišyti. Supilti masę į pagrindinę tešlą, išmaišyti.Sudėti tešlą į paruoštą formą, išlyginti ir kepti apie 20-30 min., patikrinant mediniu pagaliuku.Iškepusį biskvitą visiškai ataušinti ir perpjauti į 2 lakštus.

Kremas

3 tryniai2 v. š. cukraus1 st. grietinėlės1/2 a. š.vanilės esencjos.Įkaitinti orkaitę iki 150° C.Trynius su cukrumi ir vanile lengvai išplakti šluotele. Grietinėlę kaitinti beveik iki virimo ir palaipsniui supilti ją į išplaktus trynius, pamaišant šluotele. Supilti masę į betkokią neišardomą kepimo formą ir įdėti ją į didesnę gilią formą, ant kurios dugno įpilti verdančio vandens. Vandens turi būti iki formos su kremu vidurio. Tai leis kremui tolygiai kepti. Kepti 20-25 min., patikrinant ar iškepė, kaip sūrio tortą (cheescake‘ą) - vidurys, lengvai krestelėjus, turi „linguoti“ kaip želė.Visiškai atšaldyti šaldytuve nemažiau 2-jų val., po to išplakti mikseriu, kol gausis glotni/lygi masė.

Glazūra

150 g šokolado2 v. š. grietinėlės2 v. š. vandens1 v. š. gliukozės.Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ją ant susmulkinto šokolado. Išmaišyti, kol šokoladas visiškai ištirps.Sudėti visą kremą ant apatinio lakšto paviršiaus. Uždengti antru lakštu. Aplieti glazūra, išlyginti ir apibarstyti šonus biskvitiniais trupiniais arba kapotais riešutais (kaip norite).

Migdolų - Kriaušių Pyragas

Noriu pasidalinti atviro pyrago receptu, kuriame dera trapus smėlinis pagrindas, drėgnas migdolinis įdaras ir sultingos kriaušės, suteikiančios pyragui išbaigtą skonį.MIGDOLŲ - KRIAUŠIŲ PYRAGAS (Almond Pear Flan)Originalus receptas

Smėlinis pagrindas

125 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros1/3 st. cukraus1 kiaušinis1/2 a. š. vanilės1 3/4 st. miltų.Mikseriu išplakti sviestą su cukrumi. Įmaišyti kiaušinį ir vanilę. Plakant mažu greičiu, palaipsniui įmaišyti miltus. Kai tik tešla taps vientisa, suvynioti ją į plėvelę ir padėti į šaldytuvą mažiausiai 1 val.

Įdaras

125 g sviesto, kambario temperatūros1/2 st. cukraus2 kiaušiniai1/4 a. š. migdolų esencijos3/4 st. maltų migdolų1/4 st. miltų2 v. š. džemo (bet kokio, pageidautina nelabai saldaus)2 prinokusių kriaušių (jeigu naudojamos konservuotos - nuvarvinti sultis)abrikosų džemocukraus pudros.Išplakti sviestą su cukrumi. Įmaišyti po vieną kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Supilti migdolų esenciją. Rankomis atsargiai įmaišyti maltus migdolus ir miltus. Įdaras atrodys taip, lyg nuo jo atsiskyrė skystis - taip ir turi būti.Įkaitinti orkaitę iki 180° C.Iškočioti atšaldytą tešlą iki 0,5 cm storio. Įkloti ją į paruoštą formą. Tešlos paviršių padengti plonu džemo sluoksniu ir sudėti įdarą. Kriaušes perpjauti pusiau, išvalyti sėklas ir supjaustyti skersomis plonomis plokštelėmis. Išdėlioti jas ant įdaro viršaus.Kepti 30 min., kol paviršius parus, po to sumažinti temperatūrą iki 160° C ir kepti dar 20-25 min.Pašildyti keletą šaukštų abrikosų džemo ir aptepti juo kriaušių paviršių dar šilto pyrago.Visiškai ataušinti, apibarstyti cukraus pudra ir patiekti!

Tortas „Triufelinis-Arachisinis“

Šį kartą tai superšokoladinis ir superskanus arachisinis tortas. Švelnus triufelinis įdaras ir traškūs pralininiai riešutukai, neįtikėtinai gerai papildo vienas kitą. Tortas gaunasi didelis ir mažesnei kompanijai visada galima proporcingai sumažinti produktų kiekį.TORTAS „TRIUFELINIS-ARACHISINIS“ (Peanut Butter Truffle Cake)Originalus receptas

Biskvitas

100 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros50 g šokolado1/2 st. cukraus1/2 a. š. vanilės1 kiaušinis1/2 st. karšto vandens1 v. š. kakavos miltelių1 1/2 st. miltų tortams3/4 a. š. sodos1/2 a. š. druskos.Įkaitinti orkaitę iki 170° C.Patepti sviestu ir išbarstyti miltais 20 cm skersmens (8″) apvalią formą.Ištrinti sviestą su cukrumi iki baltumo, sudėti vanilę, ištirpintą ir ataušintą iki kambario temperatūros šokoladą ir viską išplakti mikseriu vidutiniu greičiu. Toliau plakant įdėti kiaušinį. Kakavą ištirpinti karštame vandenyje.Atskirai persijoti miltus su soda ir druska. Per 3 kartus suberti miltų mišinį į sviesto-kiaušinio masę, kaitaliojant su vandeniu (taip pat per 3 kartus), išmaišant mikseriu. Gautą vientisą tešlą supilti į paruoštą formą, lengvai krestelėti, kad oro burbu...

Triufelinis įdaras

450 g šokolado750 ml grietinėlės.

Glazūra

150 g šokolado2 v. š. grietinėlės2 v. š. vandens1 v. š. gliukozės.

Arachisų pralinas

1/4 st. cukraus2 v. š. vandens1 st. nuvalytų arachisų (tai žemės riešutai).1/4 st. arachisų pastos.