Pikantiškas, turtingas, užpildytas iki galo lūpų kvapu, makaronų slinkimu, Umami Yummy-Liciousess! Brangiausi makaronų mėgėjai, mes šiandien gaminame dubenį veganiškų ramen makaronų visiems tiems augalų mėgėjams!
Ramen yra mėgstamas japonų makaronų patiekalas, kuris tapo populiariu komforto maistu visame pasaulyje. Tradiciškai ramenas gaminamas su mėsos sultiniu ir priedais, tokiais kaip kiauliena arba vištiena. Tačiau vegetarams ir veganams tradicinis mėsos sultinys ir priedai gali būti iššūkis. Nors vištienos ramenas nėra vegetariškas pasirinkimas, daugelis restoranų dabar siūlo skanius vegetariškus ir veganiškus ramenus.
Ingredientai ir Paruošimas
Šio „Ramen“ makaronų dubenėlio pradžia prasidėjo nuo mūsų bandymo padaryti šviežią naminį rameną. Pasirodo, kad „Ramen“ yra smagu gaminti, taip pat būti super Yummy, kai gaivus! Žinoma, nereikia gaminti naminio rameno, nes šiais laikais Azijos prekybos centruose yra daugybė kokybiškų šaldytų šviežių ramenų.
Grybai
Natūralu, kad pirmas dalykas, kuris atėjo į galvą, buvo „Shroom“, „Shroom“, „Shroom“! Ką aš galiu pasakyti? Grybų pasaulis yra platus, laukinis ir nuostabus pasaulis, kviečiantis tyrinėti. Ir kiekviena šios žemės plotas turi savo nuostabius šerdes. HK mes turime daug Azijos šaukštų, todėl savo „Ramen Bowl“ nusprendėme naudoti šiuos tris grybus: „Enoki“ grybą, šitake grybą ir kaštonų Royale grybą.
- Enoki: Už subtilų, šiek tiek saldų skonį ir subtilų traškumą.
- Šitake: Šviežias šitakas dėl jų intensyvaus mėsingo umami perforatoriaus.
- Chestnut Royale: „Chestnut Royale“ grybai turi švelniausią formą su galu kaip paaštrintas pieštukas ir riešutų, sviestinio skonio.
Jauskitės visiškai laisvai išbandyti įvairius šikšnosparnius ir šaukštų derinį. Niekada negali žinoti, kokį „Shroomy-Liocioustess“ atrasite.
Daržovės ir Aromatai
Daržovei mes pasirinkome lapinę žalią. Lapiniai žalumynai yra lengvos ir greitai virtos daržovės, išlaikančios šiek tiek traškumo. Mes apsigyvenome ant šios japoniškos lapinės žalios spalvos, pavadintos „Komatsuna“, kuris yra garstyčių špinatai, turintys saldų ir šiek tiek aštrų kąsnį. Galite naudoti bet kokią greitą vegetarišką veganiją, kuri jums labiau patinka.
Nepamirškite aromatinių medžiagų, svarbių dėl to galutinio subtilaus skonio apdailos padidinimo. Mes ėjome su visuotiniu pavasario svogūnu ir imbiero duetu. Atminkite, kad nors abu šias aromatus reikės susmulkinti, imbieras (Jei naudojate) Ypač reikia supjaustyti supjaustytą iki ypač plonų plekšnių. Storos imbiero smulkintuvai yra per aštrūs ir nusiteikę gomuryje nėra malonūs.
Gaminimo Procesas
Kai jūsų ramenas bus paruoštas, paruošti jūsų šerpeliai, daržovės ir aromatika, tada atėjo laikas gaminti maistą. Pirmiausia virkite rameną verdančiame vandenyje. Atskirame puode atsargos naudojamos virtuvėms ir daržovėms virti. Pirmiausia įpilkite „Shroom“, nes jiems virti užtruks ilgiau. Trumpai virkite daržoves, kol ryškiai žalios ir tiesiog suminkštės.
Pagaminkite virtas daržoves ir šikšnosparnius ant makaronų, viršuje su aromatiniais ir, pagaliau, apjuoskite sriubą ant visų. Karšta sriuba aromatics virs pakankamai, kad išlaisvintų jų fragmentų aliejų. Šiuo metu …OhmyGoodness… Aromatas, kylantis iš šio grybų ramen sriubos makaronų dubenėlio!
Receptas (4 Porcijos)
- Paruošimo laikas: 7 min.
Ingridientai:
- Švieži rameno makaronai (arba šaldyti)
- Įvairūs grybai (Enoki, šitake, Chestnut Royale)
- Lapinės daržovės (Komatsuna arba kitos)
- Pavasarinis svogūnas
- Imbieras
- Daržovių sultinys
Gaminimo Žingsniai:
- Paruoškite rameną: Jei gaminate naminį rameną, pirmiausia paruoškite jį naudodamiesi naminiu ramen receptu. Galite pasigaminti dieną prieš tai, apvynioti ir laikyti šaldytuve.
- Paruoškite daržoves: Pažymėkite lapines daržoves keliais vandens pokyčiais. Išmeskite vandenį ir atskirkite lapus. Nupjaukite visus grybų galus, kuriuose vis dar yra durpių (gali būti arba ne). Atskirai „Enoki“ grybai, kad įkandtų.
- Paruoškite aromatus: Nuplaukite spyruoklinį svogūną. Skirkite pjaustymą plonoms skaldoms ar apvalioms.
- Virkite rameną: Virkite puodą vandens. Įpilkite šviežios ramen ir virkite 30 sekundžių iki 1 min. Jei naudojate parduotuvę „Ramen“, laikykitės makaronų kepimo pakuotės instrukcijų. Makaronai atliekami tada, kai Al Dente, išbandykite valgant makaronų. Jis turėtų būti tvirtas ir kramtomas ir tiesiog virtas iki galo.
- Virkite sriubą ir daržoves: Pridėkite atsargų į naują puodą. Įkaitinkite, kol troškite. Įpilkite visų grybų ir leiskite virti 6-8 minutes arba kol suminkštės. Įpilkite daržovių ir toliau virkite maždaug 1 minutę arba tol, kol daržovės taps žalios ir švelnios. Nuimkite puodą nuo ugnies.
- Plunkite makaronų dubenėlius: Ant patiekimo dubenėlių uždėkite virtus grybus ir daržoves patraukliu raštu ant virtų makaronų. Pabarstykite pavasario svogūną ir imbiero šleifus (Jei naudojate) per makaronus. Lygų sriubą vienodomis porcijomis į dubenėlius.
Patarimai Vegetarams ir Veganams
Pritaikę priedus ir paklausę apie sultinį, galėsite mėgautis sočiu rameno dubeniu, kuris atitinka jūsų mitybos poreikius ir yra skanus. Nesvarbu, ar esate griežtas vegetaras, ar tiesiog norite į savo racioną įtraukti daugiau augalinių patiekalų, šiame straipsnyje rasite ką nors visiems, kurie mėgsta rameną.
- Meniu ieškokite vegetariškų ar veganiškų variantų: Daugelis restoranų dabar savo meniu siūlo vegetariškus arba veganiškus ramen variantus.
- Paklauskite apie sultinį: Jei nesate tikri, ar sultinys yra vegetariškas, paklauskite savo serverio arba šefo.
- Pasigaminkite patys namuose: Jei netoliese esančiame restorane nerandate vegetariško rameno, apsvarstykite galimybę pasigaminti savo namuose.
Kramtyti, bet tvirti ramen makaronai, švelnūs ryškūs žalumynai, kramtomi, pikantiški ir mėsingi šerdžiai, visi turi būti supjaustyti su burnos kupinas karštos umami skoniosriubos. O taip Yummy-Licious, mieli skaitytojai!