Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Kiekvienas atras savo receptą. Skonių gausybė, spalvos ir šiurpuliukai - visa tai tradiciniai prancūziški desertai.
Ingredientai
- 200 gramų sausainių
- 200 gramų sviesto
- 6 vienetai obuolių
- 1 valgomasis šaukštas cinamono
- 6 valgomieji šaukštai cukraus
- 200 mililitrų grietinėlės
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 300 gramų varškės
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Porcijų skaičius: 10
Gaminimo eiga
- Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite sviestą. Sumaišykite sutrintus sausainius ir sviestą. Sutrinkite sausainius ir sumaišykite juos su cukrumi ir ištirpintu sviestu.
- Gautą tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu. Gautą tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu.
- Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos svieste kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos ant sviesto kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės.
- Sudėkite obuolius į formą ant sausainių masės. Suplakite grietinėlę su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite obuolius į formą ant sausainių masės.
- Suplakite grietinėlę su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Atsargiai sumaišykite su varškę. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite.
- Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai. Suplakite grietinėlę. Jei norite, galite ją pagardinti žiupsneliu cukraus ir šlakeliu citrinos sulčių. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai.
- Suplakite grietinėlę. Jei norite, galite ją pagardinti žiupsneliu cukraus ir šlakeliu citrinos sulčių. Nuimkite formos kraštą nuo atšalusio pyrago ir papuoškite jį grietinėle.
- Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Nuimkite formos kraštą nuo atšalusio pyrago ir papuoškite jį grietinėle.
Paruošimo būdas (alternatyvus variantas)
- Sausainius smulkiai sutrupinti ir sumaišyti su 50-100 gr tirpinto sviesto. Išmaišyti ir dėti į formą su nuimamu dugnu. Gerai paspausti, išlyginti.
- Obuolius nulupti, pjaustyti smulkiomis skiltelėmis. Keptuvėje ištirpinti apie 50 gr sviesto, dėti obuolius, pakepinti, pridėti 3-4 valg. š. cukraus ir 1 valg. š cinamono (galima dėti smulkios kakavos). Maišant kepti, kol suminkštėja. Truputį ataušinti ir kloti ant sausainių, užlyginti.
- Grietinėlę gerai išmaišyti su 3-4 valg. š. cukraus ir 1 arb. š. vanilinio cukraus, pridėti varškę, pamažu pamaišyti ir kloti ant obuolių sluoksnio, užlyginti.
- Puošti tarkuotu šokoladu, uogomis.
Skanaus!!!
Autorius: Zita
Patarimai
Tada pasiruošiu varškę - įmušu kiaušinius, suplaku su 10 valgomų šaukštų cukraus, įdedu varškę, dar paplaku. Beje, varškę naudoju sausesnę, nes jei paimu šlapesnį variantą, tai kartais pyragas bekepdamas ir išbėga. Ir man labiau patinka gerai suplakta varškė, toks jau beveik kremas.
Kai varškė paruošta puolu prie tešlos - sviestą apipilu miltais, greit pakapoju su peiliu, o kai nusibosta su juo švaistytis, pabaigiu pirštais trinti sviestą su miltais. Turi gautis toks purus smulkus sniegas, bet jei gausis kitaip irgi nieko baisaus - svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalų.
Ant varškės supjaustau plonomis skiltelėmis obuolius (jei mėgstat,kad obuoliai bekepdami pavirstų į obuolienę, obuolius tarkuokite burokine tarka). Kai baigiu pjaustymus, apibarstau obuolius cinamonu ir dar šiek tiek cukraus (kiekis priklauso ar labai rūgštūs obuoliai, ar nelabai). Kai jau tai atlikta, pyrago viršų užberiam plonu sluoksniu likusios tešlos.
Trapi tešla:
- 250 g miltų
- 100 g cukraus
- truputį druskos
- 125 g šalto sviesto
- 2 - 4 v.š.
Gaminimo eiga (trapi tešla):
- Į didesnį dubenį suberiame miltus, cukrų, druską, įdedame smulkiai kapotą arba sutarkuotą šaltą sviestą ir įpilame 2 - 4 v.š. ledinio vandens.
- Atskiriame baltymus nuo trynių. Varškę išplakame su grietinėle, pudingo milteliais, cukrumi ir kiaušinio tryniais.
- Iškočiojame tešlą taip, kad ja padengtumėme kepimo formos dugną ir sieneles. Ant tešlos supilame varškės masę.
- Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje ant apatinės lentynos maždaug 1 val., o tada dar 15 min.
- Skanaus! V.
Kategorijos:
Miltiniai, kruopų patiekalai, RECEPTAI, Pyragai, tortai, sausainiai, Varškė, Obuoliai, Kalėdiniai patiekalai, PROGINIAI PATIEKALAI, Orkaitėje gaminamų patiekalų receptai, Desertai be cukraus, be glitimo, veganiški, vaisių desertai ir sveiki desertai su varške.