pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tuno Pyragas su Špinatais ir Rukola: Gurmaniškas Receptas

Kaip ir meilės, taip ir sumuštinių kartais gali būti perdaug. Bet kaip ir meilė, taip ir sumuštinis visuomet gali būti geriausias pasirinkimas ir išspręsti daug klausimų. Makaronai tinka ne tik šiltiems patiekalams, bet ir sočioms salotoms.

Ingredientai ir Gaminimo Eiga

Tuno Užtepėlė

Lydytą sūrį sumaišykite su tuno konservais, truputį įlašinkite laimo ar citrinos sulčių, berkite pipirų. Galima gaminti ir su įprastu lydytu sūreliu, bet man patinka daugiau skonio, o džiovinti pomidorai suteikia dar daugiau įdomumo ir pikantiškumo.

Sumuštinio Paruošimas

  1. Išvirkite kiaušinius. Aš juos mėgstu nevisai kietus, tad verdu juos 5min.
  2. Duonelę pjaukite išilgai, ją truputį pašildykite orkaitėje.
  3. Susipjaustykite skiltelėmis avokadą.
  4. Ant duonos tepkite užtepėlę, tuomet dėkite avokado skilteles, pjaustytą kiaušinį, gardinkite rukola ar kitoms mėgstamomis salotomis bei daigais.

Skonių Variacijos

Tuno užtepėlę galite pasiruošti ir kitokių skonių.

Tuno Salotos su Makaronais

Makaronai tinka ne tik šiltiems patiekalams, bet ir sočioms salotoms.

Ingredientai:

  • 80 g. nevirtų pasirinktų makaronų
  • 5-6 mažų pomidoriukų
  • 40 g. agurko
  • 40 g. raudonos saldžiosios paprikos
  • apie 10 g. svogūno (1 šaukštas smulkinto)
  • 30 g. alyvuogių

Gaminimo Eiga:

  1. Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės ir palikti pilnai atvėsti.
  2. Susmulkinti svogūną, papriką, agurką, pusiau ar smulkiau supjaustyti pomidorus, griežinėliais supjaustyti alyvuoges.
  3. Visas daržoves sumaišyti su atvėsusiais makaronais.
  4. Makaronus sumaišyti su aliejumi, citrinų sultimis ir visais prieskoniais.
  5. Papuošti šviežiomis žolelėmis.

Įdomūs Faktai apie Tuną

Tunas - jūrinė žuvis, išsiskirianti dydžiu ir tvirtu kūnu, priklausanti Scombridae šeimai. Yra aštuonios tunų rūšys - geltonuodegis, juodapelekis, mėlynasis ir t.t., kai kurios - šiltakraujės. Priklausomai nuo rūšies, skiriasi ir mėsos skonis, ir žuvies išvaizda - spalva, forma, dydis - visi šie bruožai gali būti tikrai įspūdingi.

Kai kurios didesniųjų tunų rūšys, tokios kaip mėlynasis tunas, gali raumenų veikla pakelti savo kūno temperatūrą. Visų tunų mėsa, skirtingai nuo daugumos žuvų baltos, būna nuo rausvos iki tamsiai raudonos spalvos. Taip yra todėl, kad tunų raumeninis audinys turi daugiau vadinamojo "myoglobino", deguonį surišančių molekulių.

Kiti Tuno Patiekalai

Tuno ir Tešlos Sluoksniai

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir kalendrą.
  2. Palikę šiek tiek kalendros papuošimui, pakepinkite viską keptuvėje 5 minutes kartu su rūkytu tunu, supjaustytu 1x1 cm gabaliukais.
  3. Išdėliokite lėkštėse gražgarstę.
  4. Patiekalą komponuokite iš kelių sluoksnių - tuno, tešlos, tuno ir t.t.
  5. Papuoškite kalendra ir iškart patiekite.

Tešla:

  1. Sumaišykite miltus su druska, pamažu maišydami supilkite pusę pieno.
  2. Su kita puse sumaišykite išplaktus kiaušinius ir pamažu maišydami supilkite į tešlą, ten pat supilkite ir ištirpintą sviestą.
  3. Leiskite tunui nuvarvėti. Nulupkite svogūną, obuolį ir susmulkinkite.

Tuno kepsnys su melionais

  1. Paruoškite groteles kepimui.
  2. Supjaustykite melioną kubeliais, susmulkinkite svogūną ir kalendrą.
  3. Viską sumaišykite su puse aliejaus, citrinos sulčių ir jalapeno pipirais nedideliame inde.
  4. Tuno gabalėlius patepkite likusiu aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
  5. Kepkite juos ant grotelių maždaug 4 min.

Paprastas tuno kepsnys

  1. Tuną nuvarvinkite ir dubenyje gerai susmulkinkite šakute.
  2. Želatiną „pamerkite" į šaltą vandenį maždaug 5 min.
  3. Pabarstykite tuną druska ir pipirais.
  4. Galite kepti ant grotelių arba keptuvėje (maždaug 5 minutes kiekvieną pusę).
  5. Patiekite tuno kepsnius su bulvėmis, kukurūzais, morkų salotomis ir garuose palaikytais svogūnų laiškais.

Tuno kepsnys su apelsinais

  1. Sumaišykite sutarkuotą pusės apelsino žievę ir jo sultis su aliejumi, balzaminiu actu, druska ir pipirais.

Tuno užtepėlė su kaparėliais

  1. Tuną nuvarvinkite. Česnaką susmulkinkite.
  2. Trintuvu sutrinkite tuną, česnaką, kaparėlius, citrinos sultis, vyną ir aliejų.

Tuno kepsnys su prieskoniniais augalais

  1. Prieskoninius augalus bei rukolą nuplaukite ir susmulkinkite (norimo dydžio dalimis), sumaišykite su pankolio sėklomis, druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu ir apdėkite tuną.