pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Obuolių pyragas su manų kruopomis

Ką daryti, kai organizmas prašo obuolių pyrago, o baltų rankelių kišti į tešlą nesinori? Oi, gerbiamieji, variantų galybė! Vienas iš tokių keistesnių (pagal gaminimo būdą, bet ne pagal rezultatą) - apibarstyti obuolius sausais miltais ir iškepti. Prisipažinsiu, kai pirmą kartą šį receptą išgirdau, pagalvojau, kažką čia Redutis paistalioja. Kai antrą kartą išgirdau, suklusau. O kai pati patikrinau, įsitikinau: akurat, gaunasi pyragas! Visai geras! Grožio konkursuose šansų nedaug turi, bet skonis puikus.

Ingredientai

  • Manų kruopos - 1 stiklinė
  • Miltai - 1 stiklinė
  • Cukrus - 1 stiklinė
  • Kepimo milteliai - 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas - 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Obuoliai, vidutiniai - 6 vienetai
  • Sviestas - 120 gramų

Reikalingi produktai:

  • Miltai (I rūšis): 1 stiklinė
  • Manų kruopos: 1 stiklinė
  • Cukrus: 1 stiklinė
  • Sviestas: 200 g
  • Obuoliai: 6-7 vnt. (vidutinio dydžio)
  • Cinamonas (maltas)

At­si­ma­tuo­ja­me po lygiai ma­nų kruo­pų, mil­tų ir cuk­raus. Recepte turėjau parašyti kokius nors kiekius, tai parašiau pusę stiklinės. Bet taip pat sėkmingai galima naudoti pilną stiklinę. Arba po du šaukštus. Arba po pusę kibiro. Atitinkamai daugiau ar mažiau obuolių ir sviesto.

Gaminimo eiga

  1. Prieš pradėdami gaminti sviestą įdėkite į šaldymo kamerą, reikėtų, kad jis būtų labai šaltas.
  2. Įjun­gia­me or­kai­tę 170 C.
  3. Manų kruopas, miltus, cukrų ir kepimo miltelius su­mai­šo­me du­be­ny­je. Ga­li­ma da­lį ma­nų kruo­pų pa­keis­ti mal­tais mig­do­lais ar kokiais nors avižiniais dribsniais.
  4. Sausus ingredientus (manus, miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną) sumaišykite atskirame dubenyje. Masę galite iškart padalinti į tris dalis.
  5. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, sutarkuokite morkite tarka. Masę padalinkite į dvi dalis.
  6. Pa­si­ruo­šia­me in­dą, ku­ria­me kep­si­me ir iš kurio valgysime, nes gra­žiai išim­ti ir at­pjau­ti gra­žiais ga­ba­liu­kais nelabai pa­vyks.
  7. Formą ištepkite trupučiu sviesto ar aliejaus.
  8. Ant formos dugno berkite trečdalį sausų ingredientų mišinio. Tuomet dėkite pusę tarkuotų obuolių, pilkite dar vieną trečdalį mišinio, jį padenkite likusiais obuoliais, ant jų supilkite paskutinę dalį sausų ingredientų.
  9. Stambia tarka sutarkuojame obuolius. Į kepimo indą dedame kelis šaukštus tarkuotų obuolių ir paskleidžiame plonai ir lygiai. Užbarstome mišiniu iš miltų ir cukraus. Vėl obuolių. Vėl miltų. Taip sluoksniuojame, kol viską išbaigsime. Sluoksniukai turi būti ploni, kad kepant obuolių sultys perdrėkintų miltus.
  10. Vir­šu­ti­nis sluoks­nis tu­ri bū­ti mil­tų. Ant viršaus uždedame sviesto, supjaustyto gabaliukais. Cinamono, jei mėgstate.
  11. Galiausiai ant viršaus užtarkuokite sviestą, palyginkite.
  12. Kepkite iki 180C įkaintoje orkaitėje apie valandą. Pyrago tikrai nereikia maišyti, nes tirpstantis sviestas ir obuolių sultys puikiai sulipina ir suriša tešlą.
  13. Kepame kol apkeps paviršius - jei vienas didesnis indas, gali trukti 40-50 min. Gaminimo trukmė ~ 1 val.

Autorius apie receptą Šis receptas yra labai senas, mano mama dar jį kepdavo, todėl jis gali jau ir Jums pasirodyti žinomas ir girdėtas. Bet kuriuo atveju šis obuolių pyragas labai lengvai bei greitai pagaminamas. Be to, jam visiškai nereikia kiaušinių. Žinoma, užtruks, kol šis gėris iškeps, bet palaukti tikrai verta.