Sūrūs sausainiai - puikus užkandis tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Jie puikiai tinka prie įvairių gėrimų ir užtepėlių. Šiame straipsnyje rasite keletą receptų, kaip pasigaminti skanius ir aromatingus sūrius sausainius.
Sūrūs Sausainiai su Parmezano Sūriu
Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu - tai tikras skanumynas. Trapūs, intensyvaus skonio ir gardžiai kvapnūs - jie tirpsta burnoje ir sužavi vos paragavus.
Ingredientai:
- Sviestas
- Miltai
- Druska
- Kajeno pipirai
- Garstyčios
- Čederio sūris
- Parmezano sūris
- Kiaušinis (aptepimui)
Gaminimo eiga:
- Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
- Sviestą ir miltus sudėti į virtuvinio kombaino indą kartu su druska, kajeno pipirais, garstyčiomis ir čederio bei parmezano sūriais. Pirmiausia maišyti nuolatiniu režimu, o kai tešla pradės kibti, pereiti prie trumpų impulsų - masė susijungs ir be kiaušinio ar vandens. Suformuoti rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti šaldytuvą bent 30 min.
- Darbo paviršių lengvai pabarstyti miltais ir atsargiai iškočioti tešlą iki maždaug monetos storio. Išspausti norimo dydžio sausainius. Sudėti juos ant sviestu pateptos kepimo skardos, paliekant apie 2 cm tarpus.
- Atsargiai aptepti kiekvieną sausainį išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti šiek tiek smulkiai tarkuoto parmezano. Kepti apie 10 min, kol sausainiai įgaus gražią auksinę spalvą.
- Atsargiai nuimti sausainius nuo skardos naudojant mentelę ir perkelti juos ant grotelių pilnai atvėsti.
Sūrio Sausainiai su Kmynais
Ingredientai:
- Kambario temperatūros sviestas
- Smulkiai tarkuotas sūris
- Kiaušinis
- Miltai
- Kmynai
- Druska (apibarstymui)
Gaminimo eiga:
- Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su smulkiai tarkuotu sūriu, tuomet įmuškite kiaušinį. Išmaišykite visą masę bei po truputį pilkite miltus. Į tešlą įmaišykite kmynus.
- Iš tešlos suformuokite du pailgus ritinėlius bei dėkite į šaldytuvą maždaug kelioms valandoms (rekomenduojama palaikyti per naktį).
- Supjaustykite apie 1 cm storio griežinėliais, išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apibarstykite druska ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.
Pikantiški Sūrio ir Rozmarino Sausainiai su Citrinos Žievele
Šie aromatingi sausainiai praturtins bet kokį užkandžių padėklą! Jie tobulai tinka prie alyvuogių, vynuogių, kumpio, sūrio, įvairių užtepėlių ir panašiai. Atkreipkite dėmesį, kad rozmarinas ir citrina juose juntami gana intensyviai. Jei šiuos skonius mėgstate - puiku! Jei vis tik norite silpniau juntamų skonio natų, galite sumažinti citrinos žievelės ir rozmarino kiekį. Nors man jie todėl ir patiko, kad yra šiek tiek kitoniški, nei įprasti sūrio sausainiai.
Ingredientai:
- Sviestas
- Sūris
- Juodieji pipirai
- Druska
- Čiobrelis
Gaminimo eiga:
- Sudėkite sviestą, tarkuotą sūrį, juodąjį pipirą, druską bei čiobrelį į dubenį.
- Sutrinkite mišinį elektriniu plaktuvu.
- Suformuokite iš tešlos ritinio formą (apie 15-20 cm ilgio) ir įvyniokite į plastikinę plėvelę.
- Kai būsite pasiruošę kepti, išimkite tešlą iš šaldytuvo ir supjaustykite ją į 0.6 cm storio sausainius.
- Išimkite sausainius iš orkaitės ir leiskite kelias minutes atvėsti.
- Perkelkite sausainius į lėkštę ir leiskite galutinai atvėsti.
Greitas Sūrio Sausainių Receptas
Šiuos sausainius paruošite per 15 minučių, o iš kepsite 20 minučių. Tokie sausainiai puikiai tiks kaip užkandis. Tiks ir prie tam tiktų gėrimų.
Gaminimo laikas:
- Paruošimas: 15 minučių
- Kepimas: 20 minučių
Sausainiai su Bazilikais ir Česnakais
Reikia:
- 50 g VILNIUS margarino kepiniams
- 1 šaukštelio SANTA MARIA bazilikų ir česnakų prieskonių mišinio „Basil & Garlic“
- SANTA MARIA druskos
- Kietojo sūrio (pabarstyti)
- 60 g grietinės
- 120 g miltų
Gaminimo eiga:
- Šaltą VILNIUS margariną „Kepiniams“ sukapokite kartu su miltais iki kruopelyčių, suberkite SANTA MARIA bazilikų ir česnakų prieskonių mišinį „Basil & Garlic“ ir SANTA MARIA akmens druskos. Sudėkite grietinę, suberkite miltus ir labai greitai užminkykite tešlą.
- Gautą tešlą iškočiokite, supjaustykite juostelėmis, sudėkite jas ant gausiai miltais pabarstytos skardelės arba keptuvėlės ir pabarstykite sūriu.